Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Η Ειρήνη Χατζοπούλου στο Aridaia News: «Πρόθεσή μου είναι να συνεισφέρω στο όραμα του Κ. Μητσοτάκη για μια καλύτερη Ελλάδα»

"Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κυριολεκτικά «μισεί» τους «νοικοκυραίους» και αναζητά ή αν θέλετε, ασκεί συνεχώς μια πολιτική δημιουργίας «έρμαιων» , οι οποίοι αποτελούν και τον κομματικό τους στρατό"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ARIDAIA NEWS ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Ιατρός, πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, με έντονη δραστηριότητα και πολιτικό λόγο. Ο λόγος για την κ. Ειρήνη Χατζοπούλου, η οποία φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν "κλειδώσει" για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Πέλλα. Το Aridaia News της απεύθυνε πρόσκληση για μία συνέντευξη, την οποία αποδέχτηκε με χαρά.

Διαβάστε την...

1. Κυρία Χατζοπούλου, αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μας να μιλήσετε αποκλειστικά στο Aridaia News. Είστε ένα νέο πρόσωπο στα τοπικά πολιτικά δρώμενα της περιοχής μας, έχετε όμως σημαντική δράση. Πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, Μέλος της Επιτροπής Επιστημονικών Φορέων και Μέλος του Τομέα Υγείας του κόμματος. Επίσης, είστε Ιατρός. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς που ίσως δεν τα γνωρίζουν οι πολίτες του Νομού μας.

Είμαι η πρωτότοκη κόρη του Βασίλειου Χατζόπουλου, χρόνια Διευθυντής τραπέζης, γνωστός ως «Βαλάκης» στην περιοχή των Γιαννιτσών, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που από παιδί ακόμα ενίσχυσε το αίσθημα αγάπης για τον τόπο καταγωγής μου. Δεν είναι τυχαίο πως ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου αποφάσισα να καταξιωθώ επαγγελματικά ως γιατρός στον νομό Πέλλας και έτσι μέχρι και σήμερα προσφέρω υπηρεσίες υγείας στον νομό. Εργάζομαι στο Π.Ι της Νέας Πέλλας, στο ΠΕΔΥ Γιαννιτσών αλλά και στο Κ.Υ Κρ.Βρύσης, διατηρώ δε το πατρικό μου στην Παύλου Μελά στα Γιαννιτσά. Οι δεσμοί μου σε προσωπικό επίπεδο λοιπόν με την ευρύτερη περιοχή του νομού, είναι συνεχείς και άρρηκτα συνδεδεμένοι. Πέρα από μάχιμος γιατρός ,είμαι χρόνια τώρα μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Γενικών Ιατρών Ελλάδας, Πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής εκπαίδευσης και κατά καιρούς έχω εκλεγεί στον Ιατρικό Σύλλογο Πέλλας. Σ’ ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, είμαι μέλος του τομέα Υγείας και της Γραμματείας επιστημονικών φορέων από την ίδρυση τους με την εκλογή του νέου Προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι δύο αλληλένδετοι τομείς όπου ο καθένας από εμάς που δραστηριοποιείται στις συγκεκριμένες «ομάδες», προσπαθεί μέσα από τις δεξιότητες και εμπειρίες του να «προσθέσει» ιδέες και λύσεις ως προς την επίλυση των τόσο σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, προτάσεις τις οποίες και θα αξιοποιήσει ο Πρόεδρος μας την επόμενη μέρα ως πρωθυπουργός.


2. Ως Μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ, πως σχολιάζετε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας (Έδεσσας και Γιαννιτσών); Που εντοπίζετε τις κυριότερες δυσλειτουργίες;

Αγαπητέ κ. Βαφειάδη, είναι δεδομένο πως η υγεία «νοσεί» σε όλη την Ελλάδα. Στον νομό Πέλλας είχαμε την τύχη να υπάρχουν 2 μεγάλα νοσοκομεία τα οποία μέρα με τη μέρα και ειδικότερα, τα 3 τελευταία χρόνια παρακμάζουν ,εγκαταλειμμένα στο έλεος τους. Είναι πραγματικά άθλος για όλο το υγειονομικό προσωπικό, γιατροί, νοσηλευτές, βοηθοί, κτλ το πώς προσπαθούν να διατηρήσουν αυτές τις μεγάλες μονάδες υγείας .Ειλικρινά πιστέψτε με πως οι όποιες υπηρεσίες υγείας συνεχίζουν να παρέχονται, είναι αποκλειστικά και μόνο λόγω της υπεράνθρωπης προσπάθειας του υγειονομικού προσωπικού. Η υποστελέχωση κυρίως και η έλλειψη πόρων για την υγεία θεωρώ πως είναι και τα βασικότερα αίτια δυσλειτουργίας, φαινόμενα που συναντάμε και στις υπόλοιπες δομές υγείας, όπως είναι τα Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία και ΠΕΔΥ του νομού. Σήμερα καλείται ο επαγγελματίας στον χώρο του εθνικού συστήματος υγείας να καλύψει «ανάγκες» υγείας στο δεκαπλάσιο των δυνατοτήτων του και με τα όποια πενιχρά μέσα διαθέτει. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν οι περισσότερες κλινικές των νοσοκομείων μας υπολειτουργούν, το προσωπικό σύσσωμο είναι εξουθενωμένο και φυσικά ο πολίτης δεν έχει την υγεία που αυτό το κοινωνικό κράτος οφείλει να του παρέχει και μάλιστα δωρεάν. Συμπερασματικά θα σας πω πως δεν δέχομαι αλλά είναι γεγονός, ο νομός Πέλλας να αποτελεί «προάστιο» της Θεσσαλονίκης. Η Πέλλα και είναι και μπορεί να ικανοποιεί ως ανεξάρτητος νομός όλες τις ανάγκες της, όπως αυτές της υγείας και ο πολίτης να μην ταλαιπωρείται ακόμα και για τα απλά του προβλήματα, αναζητώντας λύσεις στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η εικόνα πρέπει άμεσα να αλλάξει και είμαι σίγουρη γι αυτό γιατί μεταξύ των άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει και προτεραιότητα και εφικτές λύσεις στην Υγεία.


3. Πως κρίνετε την σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Εκτίμηση μου είναι πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κυριολεκτικά «μισεί» τους «νοικοκυραίους» και αναζητά ή αν θέλετε, ασκεί συνεχώς μια πολιτική δημιουργίας «έρμαιων» , οι οποίοι αποτελούν και τον κομματικό τους στρατό. Δεν τήρησαν τίποτα από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, δεν έχουν καμία αίσθηση της «κανονικότητας» και το τι σημαίνει οργανωμένη κοινωνία και με αυτοσχέδια τερτίπια οδηγούν καθημερινά τη χώρα σ’ ένα κατήφορο χωρίς προηγούμενο. Έχουν εξαθλιώσει τον έλληνα πολίτη, έχουν φτωχοποιήσει τη μεσαία τάξη, δεν έχουν αγγίξει στο ελάχιστο τα μεγάλα συμφέροντα και την φοροδιαφυγή και πουλούν λαϊκισμό, όταν νομίζουν πως ασκούν κοινωνική πολιτική. Υπέρ ποιων; Καλείται ο ασθενής να πληρώσει τον ασθενέστερο; Με ποια κριτήρια; Δεν μπορεί να θεωρείται σήμερα προνομιούχος ούτε ο συνταξιούχος των 500 ευρώ, ούτε ο αγρότης των 300, ο δάσκαλος των 700 ή ο γιατρός των 1000 ευρώ τον μήνα. Δεν μπορεί σήμερα να τιμωρείται ο άνθρωπος που θέλει να επιβιώσει με μια επιχείρηση, είτε είναι περίπτερο, είτε είναι μίνι μάρκετ γιατί ο κ.Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του και μόνο που ακούν τη λέξη ιδιώτης, παθαίνουν αλλεργία! Είναι τόσα πολλά τα επιχειρήματα που χρειαζόμαστε ώρες για να αναφερθώ στα αυταπόδεικτα ψέματα αυτής της κυβέρνησης. Δυστυχώς πρόδωσαν το αφήγημα της 1ης φοράς αριστεράς και ακόμη χειρότερα, εξαπάτησαν, παραπλάνησαν και τελικά έκαναν τον έλληνα πολίτη «επαίτη» απέναντι στις υποχρεώσεις του, το σπίτι του, τη δουλειά του και ακόμα χειρότερα, το δικαίωμα να ελπίζει σ’ έναν καλύτερο μέλλον. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απαξιώνει καθημερινά να ρίξει έστω και μια κλεφτή ματιά στην ελληνική κοινωνία και τους πολίτες της!


4. Πως αξιολογείτε την έως τώρα παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ;

Σε συνέχεια των όσων ανέφερα παραπάνω, η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μου δημιούργησε προσωπικά την πεποίθηση πως ναι, μπορεί να υπάρχει μέλλον, όχι με φρούδες ελπίδες αλλά με σχεδιασμό. Όχι με μεγάλα λόγια αλλά με σκληρή δουλειά και έργα. Ξέρετε κ. Βαφειάδη, όταν θέλεις να νοικοκυρέψεις κάτι, ξεκινάς από το ίδιο σου το σπίτι και δεν είναι τυχαίο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ακριβώς αυτό. Αφήνοντας πίσω τα πολυτελέστατα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού μέχρι και τη διενέργεια ενός τακτικού συνεδρίου, με απόλυτη λιτότητα αλλά πάντα με αποτέλεσμα και σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν είναι τυχαίο πως αμέσως μετά την εκλογή του, δημιούργησε ομάδες εργασίας για όλους τους τομείς, όπου μέλη της δεν ήταν υψηλόβαθμα στελέχη αλλά απλοί πολίτες, ο καθένας ικανός στον τομέα του. Δεν είναι σύμπτωση πως ακόμα και οι πλέον στενοί του συνεργάτες, είναι άνθρωποι κατηρτισμένοι και όχι κομματικά διορισμένοι. Αν λοιπόν κρίνω από τα του ¨οίκου¨του, είμαι σίγουρη πως ναι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θέλει και μπορεί!


5. Τι σας ώθησε να γίνετε μέλος στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ;

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ είναι ένα αμφίδρομο στοίχημα μεταξύ όλων εκείνων των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα του Προέδρου και στον ίδιο τον Πρόεδρο. Τι εννοώ; Η ανοιχτή πρόσκληση ήταν σαφής. Όλοι εκείνοι οι πολίτες που με βάση τη προσωπική τους δεξιότητα, γνώσεις, εμπειρία θεωρούν πως μπορούν να προσφέρουν, χωρίς απαραίτητα να έχουν κομματική ταυτότητα ή αν μου επιτρέπετε, «μπάρμπα στην Κορώνη», η Νέα Δημοκρατία και τους περιμένει και τους χρειάζεται. Έτσι λοιπόν χιλιάδες κόσμου ανταποκριθήκαν σ αυτή την πρόσκληση – πρόκληση και μετά από μια σειρά αξιολογήσεων και προσωπικών συνεντεύξεων προέκυψε ένα μητρώο, νέων στελεχών και είναι μια διαδικασία η οποία συνεχίζεται. Μένει λοιπόν να δούμε εάν ικανοποιήσουμε όλοι εμείς, όχι μόνο τις προσδοκίες αυτού του τόσο νέου και πρωτοποριακού εγχειρήματος του Προέδρου αλλά συνολικά, της κοινωνίας. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως η ένταξη στο μητρώο προϋποθέτει απλά πίστη στις δυνατότητες του καθενός μας για συμμετοχή ως προς το καλύτερο γι αυτό και κατά την άποψη μου όλη του η συγκρότηση έγινε σ ένα έδαφος πλήρους αξιολόγησης, με συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση. Το μητρώο στελεχών της ΝΔ είναι σίγουρα μια «δεξαμενή» αξιολογημένων ικανών πολιτών, χωρίς όμως ανταλλάγματα και υποσχέσεις. Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο μητρώο διαθέτουμε τον προσωπικό μας χρόνο, γνώσεις και εμπειρία για να συμπορευτούμε στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας το δικό του εγχείρημα και αν θέλετε, για μένα αυτό είναι το προσωπικό μου στοίχημα.


6. Εξηγήστε μας τη λειτουργία και τη δομή του συγκεκριμένου κομματικού οργάνου.

Αναφέρθηκα ήδη πως είμαστε ένα σύνολο ανθρώπων, ο καθένας με την ιδιότητα του και με δεδομένο πως γνωρίζει το «παράγειν» στην κοινωνία και όχι απλά το «απολαμβάνειν». Είναι γιατρός, δικηγόρος, αγρότης, δάσκαλος ή στέλεχος μεγάλης επιχείρησης, οφείλει να γνωρίζει εν τω βάθει τι σημαίνει προσφέρω, εργάζομαι, προτείνω, αποφέρω. Όλοι όσοι προκύψαμε από τη διαδικασία αξιολόγησης και ενταχθήκαμε στο μητρώο πολιτικών στελεχών της ΝΔ, ανήκουμε ανάλογα με την επαγγελματική μας ιδιότητα σε ομάδες εργασίας κατά αντίστοιχο κλάδο, με σκοπό την συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση μας , μαθαίνουμε αλλά και προτείνουμε και όλα αυτά συμβαίνουν με συνεργάτες του Προέδρου, πλήρως καταρτισμένους ή αν θέλετε, οι καλύτεροι του «είδους». Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει με τους ικανούς είναι σαφής, είτε ανήκουν στο μητρώο, είτε όχι και αυτό μας ενδιαφέρει για να μπορεί να επαναπροσδιοριστεί η ελληνική κοινωνία, να μπει μπροστά και πάλι η μηχανή ανάπτυξης και να μπορούμε να μιλάμε όλοι για μια νέα Ελλάδα που όπως και ο ίδιος υπογράμμισε στην ΔΕΘ, ««Αξίζουμε καλύτερα»!


7. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά σας στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Πέλλας. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων θα γίνει με την τελική υπογραφή του Προέδρου και θα ανακοινωθεί με την προκήρυξη των εκλογών. Οτιδήποτε άλλο δεν αφορά και δεν πρέπει να αφορά κανέναν μας. Εμπνεύστηκα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πίστεψα στις ικανότητες μου, αξιολογήθηκα για αυτές και ανήκω στο νεοσύστατο μητρώο πολιτικών στελεχών της ΝΔ. Είμαι στη διάθεση του κόμματος και του Προέδρου για συμμετοχή όπου θεωρηθεί πως μπορώ να βοηθήσω. Πρόθεση μου είναι να συνεισφέρω στο όραμα του για μια καλύτερη Ελλάδα όπου όλοι μαζί μπορούμε!

7 σχόλια:

  1. αντε νεα προσωπα, ας αλλαξει κατι επιτελους σ αυτο το κομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κόρη τραπεζικο και γιατρός σημαίνει μακριά απ το μέσο πολίτη.Με αγάπη στην κυρία θα πω: άκυρο.Πάμε στην επόμενη προταση.Τράπεζα σημαίνει μηχανισμός εκμεταλευσης.Το κρύβουμε κυρία μου αυτό το στοιχείο.Δεν το λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λοιπον καταλαβατε κυρια Χατζοπουλου πως παιζετε το παιχνιδι; ηδη αρχισε ο πολεμος, εκ των εσω φυσικα, το καταλαβαινεις;

      Διαγραφή
  3. Αν θέλουμε τα παιδιά του Καρανίκα, καλά να πάθουμε.Αν μας ενοχλούν οι άνθρωποι που δεν περιμένουν από την πολιτική ούτε να ζήσουν,ούτε την αναγνώριση,τότε ας προβληματιστούμε.Εκτός αν ψάχνουμε επαγγελματίες πολιτικούς με ένσημα....βαρέα και ανθειγιεινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Δυστυχώς πρόδωσαν το αφήγημα της 1ης φοράς αριστεράς(...)"

    Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να ξέρουμαι να διαβάζουμε για να μπορούμε νε κρίνουμε.Ναι είναι κουμούνι,αυτό κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και τι έγινε που είναι στο Μητρώο Στελεχών δεν είναι η μόνη από Πέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News