Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Συνταγή: Μανέστρα με γαρίδες

ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Διαβάστε λεπτομέρειες


ΥΛΙΚΑ

500γρ κριθαράκι μέτριο
1 κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι κόκκινο μεγάλο
1 καρότο
Σέλινο περίπου 1 ρίζα
Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
100γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και από τα τσοφλια,τις καθαρίζουμε το έντερο και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Με τα τσόφλια από τις γαρίδες φτιάχνουμε ένα ζωμό.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κεφάλια και τα τσόφλια από τις γαρίδες βάζουμε και τα κρεμμύδια, το καρότο σε λεπτές φέτες και το σέλινο, τα μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σβήνουμε με ούζο.

Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Σε μια καθαρή κατσαρόλα μαραίνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά ,ρίχνουμε το μισοβρασμένο κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με τον ζωμό από τις γαρίδες.

Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι, τραβάμε από την φωτιά ,αλατίζουμε και ρίχνουμε το κρύο βούτυρο.

Τις γαρίδες τις ψήνουμε στην σχάρα η σοτάρουμε σε ένα ζεστό τηγάνι για λίγα λεπτά.

Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News