Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Η Αγάθη Μακρίδου μιλά στο Aridaia News και ανοίγει τα χαρτιά της για την Κεντροαριστερά

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Μία αποκλειστική συνέντευξη στο Aridaia News παραχώρησε η Αγάθη Μακρίδου Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πέλλα. Η κ. Μακρίδου μίλησε σχετικά με τις εκλογές στην Κεντροαριστερά.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

1. Διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες σε δήλωση σας ότι στηρίζετε την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία της νέας Κεντροαριστεράς. Τι σας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους;

Παρακολουθώ στενά την πορεία του κ.Ανδρουλάκη,τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις του για την χώρα, από την εκλογή του στο αξίωμα του Ευρωβουλευτού μέχρι σήμερα. Πάντα μου προκαλούσε εντύπωση η σοβαρότητα,η αποφασιστικότητα,το ήθος,ο καθαρός λόγος κι η εγκυρότητα των παρεμβάσεων του σε κρίσιμους τομείς όπως το μεταναστευτικό,ο τομέας εθνικής και ευρωπαικής ασφάλειας (ιδιαίτερα με παρεμβάσεις για την γειτονία Ευρώπης-Τουρκίας και Ελλάδας-Τουρκίας) και ο τομέας θεμάτων εθνικής εμβέλειας όπως η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,το Κυπριακό και το Σκοπιανό.

Όταν ένας νέος πολιτικός 38 ετών παρεμβαίνει στην Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο διεκδικώντας για την χώρα του,(την στιγμή που η εθνική κυβέρνηση έχει παραδωθεί άνευ όρων και δεν διεκδικεί τίποτα για καίρια ζητήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας)το μόνο σίγουρο είναι ότι κερδίζει την εμπιστοσύνη σου και αξίζει να τον στηρίξεις με όλες σου τις δυνάμεις.

Επιπλέον, είναι πολύτιμη η εμπειρία του στα ευρωπαικά πεπραγμένα και για για την χώρα και για τον χώρο,καθώς μπορεί να μεταφέρει όλες εκείνες τις καλές ευρωπαικές πρακτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν ώστε να βγάλουν την πατρίδα μας από το αδιέδοξο.

2. Θεωρείτε ότι μετά την εκλογική διαδικασία θα πρέπει να υπάρξει αυτοδιάλυση των κομμάτων όπως του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού ή να συνεχίσουν να διατηρούν την αυτονομία τους;

Αυτό είναι ένα θέμα που, προς το παρόν, έχει απαντηθεί με απόφαση των ηγεσιών των κομμάτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα. Η απόφαση αναφέρει ρητά ότι κάθε κόμμα διατηρεί την αυτονομία του.Μέχρι την 5 Νοέμβρη όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν την θέση τους επί του συγκεκριμένου,οπότε οι κάλπες στις 5 και 12 Νοέμβρη θα κατευθύνουν για την μορφή του νέου φορέα,με την απόφαση του κόσμου που θα συμμετέχει και θα εκλέξει τον νέο αρχηγό της ΔΗΣΥΜ.

3. Τι θετικά και τι αρνητικά πιστώνετε στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά;

Η κ.Γεννηματά είναι η Πρόεδρος που συνέχισε την προσπάθεια ενοποίησης του χώρου που ξεκίνησε ο πρώην Πρόεδρος Βαγγέλης Βενιζέλος με την Ελιά. Όλοι μαζί,ανεξαρτήτως των επιλογών μας, την επόμενη μέρα οφείλουμε να βγούμε ενωμένοι και να παλέψουμε ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην χώρα και το πολιτικό σύστημα.

Αρνητικό δεν θέλω να προσάψω σε κανέναν υποψήφιο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς διότι και οι δέκα μοιράζονται μια κοινή ανησυχία: πως θα πάει μπροστά ο χώρος μας και πως θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

4. Ποιοι θα πρέπει να είναι κατά την γνώμη σας οι στόχοι της νέας Κεντροαριστεράς;

Εδώ και τρία χρόνια έχω ξεκάθαρη και σταθερή άποψη για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Κεντροαριστερά,ώστε να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτήν.

Καταρχήν είναι επιβεβλημμένο να υπάρξει ανανέωση σε πρόσωπα,ιδέες και αντιλήψεις.

Ο πρωταρχικός στόχος της επιβάλλεται να είναι η απάντηση με προγραμματική-κυβερνητική πρόταση σε σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

Συγκεκριμένα,πρέπει να προτείνει εκείνες τις διαρθρωτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που οφείλουν να γίνουν, ώστε να ανακοπεί η φτωχοποίηση των Ελλήνων και βήμα βήμα να ομαλοποιηθεί η εγχώρια οικονομική αλυσίδα και εν γένει οι εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές της χώρας με το εξωτερικό. Πρέπει να προτείνει όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις κοινωνικού χαρακτήρα με παρεμβατικό τρόπο και όχι με μια συνεχιζόμενη παροχολογία προνοιακού χαρακτήρα.Η νέα Κεντροαριστερά επιβάλλεται να έχει ψηλά στην ατζέντα της τα θέματα εθνικής ασφαλείας και εθνικής εμβέλειας. Οφείλει να παρουσιάσει τον τρόπο που θα διορθώσει την καταστροφή που προκάλεσε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τελειώνοντας, η νέα Κεντροαριστερα οφείλει να δουλέψει σκληρά και να είναι συνεχώς σε εγρήγορση, ώστε να ξαναρχίσει κάθε Έλληνας να έχει προοπτική στην χώρα μας και να μπορεί να ονειρεύεται ένα μέλλον μακριά από αδιέδοξα για αυτόν και τις μελλοντικές γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News