Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας Ν. Ρίζος μιλά στο Aridaia News: «Να δουλέψουμε όλοι μαζί για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων»

"Θεωρώ ότι υπάρχει ένα δυναμικό κομμάτι νέων επιχειρηματιών που δρα πολύ καλά σε τοπικό επίπεδο και παρουσιάζει αξιόλογη δουλειά"

Συνέντευξη του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας Νίκου Ρίζου στο Aridaia News και τον Σταύρο Βαφειάδη:

"Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΡΘΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ"

1) Κύριε Ρίζο, ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας θα θέλαμε να μας κάνετε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της σημερινής Διοίκησης.

Kύριε Βαφειάδη, αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή συνέντευξη, αλλά και γενικότερα για τη στάση σας, κάθε φορά που σας στέλνω κάτι για δημοσίευση. Όσον αφορά τώρα την ερώτησή σας, σας απαντώ ότι ο Εμπορικός Σύλλογος, στα δύο χρόνια που είμαι μέλος του , εστίασε στην ανανέωση . Εάν εξαιρέσουμε τον ταμία μας, κ. Κοτσίδη Ευστράτιο, οι υπόλοιποι συμμετέχουμε για πρώτη φορά στο Δ.Σ. Ως νεοφώτιστοι λοιπόν, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, θα έλεγα ότι κάναμε αρκετά, τα οποία κατά σπουδαιότητα είναι τα εξής:

1) Η απογραφή που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιανουάριου 2017. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων είναι 250 από τους οποίους οι 195 είναι και ταμειακά ενήμεροι.

2) Δημιουργήσαμε την Κάρτα Εκπτώσεων και Προνομίων Δημότη σε συνεργασία με την εταιρία emporikonet.

3) Σε συνεργασία με το επιμελητήριο Πέλλας και την Direcktmarket παρουσιάσαμε σε ημερίδα τις πωλήσεις μέσα από το διαδίκτυο (e-shop) .

4) Σε συνεργασία με το ΚΕΚ υλοποιούμε το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις. (ΛΑΕΚ 1-25) ΕΤΟΥΣ 2015, 2016

5) Μετέχουμε ενεργά ,ως μέλη ,σε όλες τις επιτροπές του Δήμου Αλμωπίας.

6) Ως πρόεδρος μετέχω σε επιτροπή του ΙΚΑ Αριδαίας .Πρόκειται για την επιτροπή ενστάσεων για πρόστιμα σε πολίτες και επιχειρήσεις .

7) Στα πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης , μετέχουμε ως συνδιοργανωτές σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, εκδήλωση ,γιορτή που αφορά το καλό του τόπου και των πολιτών.


2. Θεωρείτε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες της περιοχής μας για να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα και να κάνουν την υπέρβαση, με στόχο να αξιοποιήσουν την κρίση ως ευκαιρία;

Θεωρώ ότι υπάρχει ένα δυναμικό κομμάτι νέων επιχειρηματιών που δρα πολύ καλά σε τοπικό επίπεδο και παρουσιάζει αξιόλογη δουλειά. Αυτό που δεν είναι τόσο δυναμικό, είναι το κομμάτι των επιχειρήσεων που απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων είναι που πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, δηλαδή οι σύλλογοι, η δημοτική αρχή και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

3. Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζετε τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Σε ποια ημερομηνία προσανατολίζεστε; Αντιλαμβάνεστε να υπάρχει ενδιαφέρον και από νέα πρόσωπα για την ενασχόλησή τους με τον Εμπορικό Σύλλογο;

Η δική μου βούληση είναι ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές, διότι έχει ανακύψει μια νέα δυναμική μετά την απογραφή και θεωρώ ότι όλα αυτά τα νέα και ενήμερα μέλη πρέπει να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η συμβατική υποχρέωση, βάσει καταστατικού, να γίνουν εκλογές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 . Εγώ, βέβαια, θα το προσδιόριζα πολύ νωρίτερα τουλάχιστον μέχρι τέλη Απριλίου . Άρα, κύριε Βαφειάδη, μπορούν να προετοιμάζονται όσοι επιθυμούν να εμπλακούν!


4. Ας περάσουμε στην πολιτική επικαιρότητα. Έχουμε διαβάσει συχνά αρνητικές κριτικές που έχετε γράψει για την πορεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πώς κρίνετε το μέχρι σήμερα έργο της;

Μα δεν πρόκειται για κριτική… αλλά μόνο για την αποτύπωση της πραγματικότητας, με την όποια μάλιστα η κυβέρνηση Συριζανελ είναι μαλωμένη. Τώρα, εάν αυτή η πραγματικότητα είναι ζοφερή και αρνητική, δεν είναι μόνον δική μου άποψη και αντίληψη, καθώς νομίζω πως αυτήν την πραγματικότητα την ζούμε όλοι… Διότι, κύριε Βαφειάδη, εάν η μείωση της σύνταξης έγινε “αναπλαισίωση”, ο ξεφτιλισμένος μισθός των 500 ευρώ έγινε “υποκατώτατος” και η τρόικα μετονομαστήκαν “θεσμοί”, εμένα λίγο με νοιάζει μια και εγώ δεν μπορώ να πορευτώ παίζοντας με τις λέξεις, τη στιγμή που ακούω τον πρωθυπουργό να μιλά για ανάκαμψη και η ΕΛΣΤΑΤ να τον διαψεύδει αποτυπώνοντας την πραγματικότητα και να μιλά για ύφεση.

Σας ερωτώ κάνει αρνητική κριτική?

Το μόνο έργο, λοιπόν, στο οποίο μπορώ να δώσω τα εύσημα στην κυβέρνηση είναι το νέο λεξικό και τα νέα ήθη-αήθη που έφερε στον πολιτικό διάλογο, στον διάλογο με πόλωση και διχαστική πάντα διάθεση. Μην ξεχνάτε εξάλλου πως, τόσο έμενα όσο και τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκω, μας «πέρασαν γενεές δεκατέσσερις» και αυτοί αλλά και τα τρόλ τους. Άρα, μπορώ να πω ότι υπήρξα πολύ επιεικής με την κριτική μου!

5. Είστε πολιτευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, ωστόσο πριν μερικούς μήνες είχατε δηλώσει ότι ανεξαρτητοποιήστε. Ποια είναι η αλήθεια και είναι στις προθέσεις σας να είστε ξανά υποψήφιος;

Ήμουν πολιτευτής-υποψήφιος βουλευτής και έχω δηλώσει ότι δε θα είμαι ξανά. Το δήλωσα το Μάρτιο του 2016 με ανακοίνωση, την οποία φιλοξένησε και η δική σας σελίδα. Επίσης, δήλωσα τότε ότι οι σειρήνες είναι πολλές, αλλά εγώ δεν πρόκειται να εμπλακώ ξανά με την κεντρική πολιτική σκηνή . Εδώ, θα ήθελα να σας θυμίσω και την εμπλοκή του ονόματος μου στα στελέχη που προσχωρήσαν στην Νέα δημοκρατία τον Ιούνιο του 2016! Και να παραθέσω την τότε δήλωση μου: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τότε λοιπόν, έκανα ξεκάθαρο ότι παραμένω στέλεχος του Ποταμιού και ότι δεν με ενδιαφέρει να μεταπηδήσω σε άλλο πολιτικό φορέα, πόσω μάλλον να είμαι υποψήφιος με άλλο πολιτικό φορέα. Είμαι ξεκάθαρα λοιπόν, στέλεχος του Ποταμιού.

6. Όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, πως κρίνετε την έως τώρα παρουσία της Δημοτικής Αρχής Αλμωπίας και πως αξιολογείτε τη συνεργασία που έχετε ως Εμπορικός Σύλλογος;

Η δημοτική αρχή, πριν τρία χρόνια, κλήθηκε από του πολίτες να διαχειριστεί μια κατάσταση ζοφερή, καθώς διανύουμε τον έβδομο χρόνο μιας κρίσης που όλο και βαθαίνει. Έτσι λοιπόν, τα νέα αυτά παιδιά, που ως επί το πλείστον απαρτίζουν τη δημοτική αρχή, πιστεύω ότι στέκονται, όρθια απέναντι στα καθημερινά προβλήματα και δεν αντιμετωπίζουν με μιζέρια τις όποιες αντιξοότητες. Επίσης, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των επιχειρήσεων και των επιτροπών δείχνουν πάντα το καλύτερο πρόσωπό τους σε κάθε τους συνεργασία μαζί μας . Και πρέπει να τονίσω πως, παρόλο που αισθάνθηκα ότι με επιφυλακτικότητα ξεκίνησε η συνεργασία που έχουμε στα πλαίσια του Εμπορικού Συλλόγου, αυτό ξεπεράστηκε πολύ γρήγορα και μάλιστα, προς τιμήν του δήμαρχου, δεν ήταν λίγες οι φορές που μας άκουσε και προσχώρησε στις απόψεις μας. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως στην εποχή μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρίσκεις ανθρώπους της εξουσίας που αφενός να ακούν και αφετέρου να συναινούν και να συνεργάζονται.

Επειδή όμως, κύριε Βαφειάδη, πολλά θετικά είπαμε για τη δημοτική αρχή, ας πούμε και κάτι αρνητικό. Όσον αφορά το έργο της αποχέτευσης, φοβάμαι ότι έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη στην ανάδοχο εταιρία ως προς την έγκαιρη εκτέλεση του έργου, καθώς έχουμε μείνει πολύ πίσω και πολύ φοβάμαι ότι η χρονική υπέρβαση εκτέλεσης του έργου θα είναι πολύ μεγάλη. Ως εκ τούτου θα έχουμε δύσκολο καλοκαίρι στην Αριδαία και, όπως όλα δείχνουν, πάμε για τον επόμενο χειμώνα… Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά νομίζω πως το έργο θα υπερβεί κατά πολύ τον χρόνο παράδοσης… Αλλά ελπίζω, τουλάχιστον, όχι το Κόστος.

Επίσης, να θυμίσω και το ζήτημα της λαϊκής αγοράς που συμφώνα με τις τότε δεσμεύσεις (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016), ήταν να γυρίσει αυτό τον μήνα στην παλιά της θέση ! Αυτό ειδικά το θέμα πρέπει να διευθετηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες…

Κλείνοντας, κύριε Βαφειάδη, θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμη που διάβασα τελευταία ,σε άρθρο του καθηγητή Παγουλάτου και θεωρώ ότι συνάδει με τη συζήτησή μας.

«Οι επιτυχημένες κοινωνίες χτίζονται με αίσθηση του κοινού πεπρωμένου και της κοινής προοπτικής».

«Όχι με τεραστία ψέματα και εθνικιστικές κορώνες! Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για το κοινό καλό».

«Οι προηγμένες χώρες , οι δυνατοί λαοί συγκροτούνται γύρω από συλλογικά δημόσια αγαθά, από τα οποία όλοι αντλούν και στα οποία όλοι ως πολίτες συνεισφέρουν».

Σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News