Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ο νεότερος Αντιδήμαρχος Αλμωπίας Γιώργος Χατζηγιαννίδης μιλά στο Aridaia News: «Η ισχύς εν τη ενώσει!»

"Θα ήθελα να τους καλέσω να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε τις ιδέες μας και τις απόψεις μας πράξη και να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο για τον τόπο μας. Η ισχύς εν τη ενώσει!"

Την πρώτη του συνέντευξη αποκλειστικά στο Aridaia News παραχώρησε ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης.

Διαβάστε τι μας δήλωσε για τα νέα του καθήκοντα:


Ερ. Κύριε Χατζηγιαννίδη, αναλάβατε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού. Πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο που καταπιάνεται με ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς.

«Πράγματι, οι αρμοδιότητες που ανέλαβα σχετίζονται με την ίδια την κοινωνία που ζούμε. Μέσα σε ένα δύσκολο κλίμα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, καλούμαστε ως Δήμος να ενεργοποιήσουμε και να σταθούμε δίπλα σε όλα τα υγιή κομμάτια της κοινωνίας μας. Δίπλα σε ανθρώπους που δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να πιστεύουν σε ιδανικά και αξίες, όπως ο πολιτισμός, η παιδεία, ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός. Η Δημοτική μας Αρχή έδωσε από την πρώτη στιγμή μεγάλη βαρύτητα σε όλους αυτούς τους τομείς και σκοπεύω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να δικαιώσω τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο που με τίμησε και με εμπιστεύθηκε».


Ερ. Ο Δήμαρχος και μέσω αυτού του Ανασχηματισμού έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους νέους ανθρώπους.

«Πραγματικά, νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’ αυτή την εμπιστοσύνη, γιατί ως ο νεότερος Δημοτικός Σύμβουλος είναι μεγάλη τιμή ο ορισμός μου ως Αντιδήμαρχος αλλά και μεγάλη ευθύνη. Ο Δήμαρχός μας έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή ότι εμπιστεύεται τους νέους ανθρώπους και δίνει ευκαιρίες για να αναδειχτούν και να προσφέρουν στον τόπο μας. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο ενθουσιασμός των νέων συνδυάζεται με τόσο μεγάλη επιτυχία με την εμπειρία των παλαιότερων. Σήμερα απαιτείται πολύ μεγάλη προσπάθεια για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση. Έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με το παρελθόν. Χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να παραχθεί έργο. Εμείς έχουμε τη διάθεση να παλέψουμε γι’ αυτόν τον τόπο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση».


Ερ. Σε ποιους τομείς σκοπεύετε να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα ως Αντιδήμαρχος;

«Θεωρώ πως όλα τα αντικείμενα που αναφέραμε και παραπάνω είναι πολύ σημαντικά. Ωστόσο, επειδή μου ζητάτε να γίνω πιο συγκεκριμένος θα σας πω ότι δίνω μεγάλη βαρύτητα στους τομείς της νεολαίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού, οι οποίοι άλλωστε συνδέονται έμμεσα ή άμεσα και με την παιδεία και με τον εθελοντισμό. Αγαπητέ Σταύρο, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αν δε βάλουμε όλοι ένα χεράκι. Ως ενεργοί πολίτες, οφείλουμε να δημιουργούμε τις εξελίξεις και όχι απλά να τις ακολουθούμε. Ο εθελοντισμός σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί καθημερινότητα, γιατί όχι και σε εμάς. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και χαίρομαι που από τις πρώτες κιόλας μέρες ανάληψης των καθηκόντων μου ήρθαν σε επαφή μαζί μου πολλοί ενεργοί πολίτες με ενδιαφέρουσες ιδέες, σκέψεις και προτάσεις. Επίσης, ήρθα σε επαφή και με πολλούς νέους ανθρώπους που κάνουν καθημερινά τις ιδέες τους πράξη μέσα από την ενασχόλησή τους με Συλλόγους της περιοχής μας. Ως Δήμος θα σταθούμε στο πλευρό κάθε προσπάθειας που στοχεύει στο κοινό καλό. Ιδιαίτερα η νεολαία μας θα πρέπει να στηριχθεί και να στηρίξει ταυτόχρονα. Εμείς οι νέοι άνθρωποι έχουμε τη δύναμη να πετύχουμε σπουδαία πράγματα, αρκεί να έχουμε τη διάθεση που χρειάζεται. Στόχος μας λοιπόν είναι να σηκώσουμε από τον καναπέ τους νέους ανθρώπους (όταν λέω νέους δεν αναφέρομαι μόνο στην ηλικία, αλλά κυρίως στην ψυχή) και να τους δώσουμε τα κίνητρα να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά».


Ερ. Είστε αισιόδοξος ότι θα βρείτε ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα;

«Ναι, είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας που νοιάζονται πραγματικά. Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θα ήθελα να αναφερθώ και σε έναν θεσμό που δυστυχώς έχει απαξιωθεί από το κεντρικό κράτος. Αναφέρομαι στα Τοπικά Συμβούλια Νέων. Είναι ένας θεσμός που θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά γενικότερα στη χώρα μας και ειδικότερα στον Δήμο μας. Είναι μία διέξοδος για όλους αυτούς τους νέους που θέλουν να προσφέρουν οργανωμένα μέσα από ένα θεσμικό όργανο που θα τους δώσει τη δυνατότητα της άποψης και της θεσμικής παρέμβασης».


Ερ. Στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται πολλοί αξιόλογοι Σύλλογοι που ασχολούνται με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την παράδοση και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Έχετε έρθει σε επαφή μαζί τους;

«Ήδη έχω ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με τους Συλλόγους της περιοχής μας. Πραγματικά η προσπάθεια που γίνεται είναι αξιέπαινη και αξίζει τη στήριξή μας. Προσωπικά, θα προσπαθήσω για το καλύτερο γιατί το αξίζουν. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ασχολούνται ενεργά, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Κλείνοντας, θα ήθελα να τους καλέσω να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε τις ιδέες μας και τις απόψεις μας πράξη και να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο για τον τόπο μας. Η ισχύς εν τη ενώσει!».

5 σχόλια:

  1. Μπράβο Γεώργο συνέχισε έτσι όλοι είμαστε μαζί σου και σε πιστεύουμε και σε στηρίζουμε. Σε είχε ανάγκη αυτή η θέση γιατί την ξέρεις καλύτερα από τον καθένα. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη να υλοποιήσεις το έργο σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιωργο είσαι μαθημένος στα δύσκολα από μικρός. Τιποτε δεν χαρίζεται αποκτιέται αρκεί να προσπαθείς και να έχεις ανταπόκριση .Εσύ θα την έχεις λόγω του χαρακτήρα σου. Ολοι μας πρέπει να μιλάμε μέσα στον αγώνα όχι από τον καναπέ να απαιτούμε και να κριτικάρουμε . Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβες. Ευχομαι να πράξεις από την θέση σου τα καλύτερα και να βάλεις ένα λιθαράκι στήριγμα για το καλό της περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο καλή επιτυχία Το πνεύμα των Χριστούγενων να φτάσει στα ακριτικά χωριά Ας σκέφτουμαι όλους τους φίλους ακρίτες ας στολισουμε ακριτικά χωριά πρέπει
    να περάσει ο Αι Βασίλης να σκορπισει χαρά και δώρα στα παιδιά Αλμωπια δεν είναι μόνο η ΑΡΙΔΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A ρε μικρούλη Είσαι μεγάλος! Τ.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αλήθεια είναι ότι τα αποκρισμενα χωριά δεν μπορούν
    να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις
    των Χριστούγενων θα πρέπει
    να γίνει κάτι ξεχωριστό για
    αυτα Γ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News