Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο νέος Αντιδήμαρχος Έργων Χρήστος Γεωργίου στο Aridaia News: «Σκληρή δουλειά κόντρα στην εσωστρέφεια και την μιζέρια»

"Η συνεργασία Δήμου - πολίτη, είναι απαραίτητη για να καταφέρουμε τα θετικά αποτελέσματα που όλοι επιζητούμε για τον τόπο μας"

Την πρώτη του συνέντευξη αποκλειστικά στο Aridaia News παραχώρησε ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου.

Διαβάστε τι μας δήλωσε για τα νέα του καθήκοντα:

Ερ. Κύριε Γεωργίου, αρχικά θα θέλαμε να σας συγχαρούμε και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα. Αναλαμβάνετε Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων. Μιλήστε μας γι’ αυτή τη νέα πρόκληση.

«Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και εύχομαι να συνεχίσουμε να έχουμε μία εποικοδομητική συνεργασία για τη σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας. Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω και με αυτή την ευκαιρία που μου δίνετε τον Δήμαρχο Αλμωπίας, τον Δημήτρη Μπίνο. Και αυτό δεν το λέω για τυπικούς λόγους, αλλά γιατί πραγματικά με έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη του από την πρώτη στιγμή. Σήμερα καλούμαι να διαχειριστώ μια νέα πρόκληση όπως εσείς την χαρακτηρίσατε. Εγώ θα έλεγα μια νέα ευθύνη, έτσι το αντιλαμβάνομαι. Και γι’ αυτό, σκοπεύω να συνεχίσω να αφιερώνω πολύ χρόνο, γιατί θεωρώ ότι ως αιρετοί δεν έχουμε ωράριο, αλλά οφείλουμε να βρισκόμαστε όλες τις ώρες στη διάθεση του πολίτη. Έτσι αντιλαμβάνεται η δική μας δημοτική ομάδα την τοπική αυτοδιοίκηση. Μετά την θητεία μου αρχικά στην ΔΗΚΕΑ και στη συνέχεια (μέχρι και σήμερα) στην ΔΕΥΑ, μου ανατέθηκε από τον Δήμαρχο η Αντιδημαρχία Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του Δημάρχου και των προσδοκιών των συμπολιτών μας. Η Τεχνική Υπηρεσία επιτελεί ένα σημαντικό έργο, καθώς σχετίζεται άμεσα και με την καθημερινότητα των πολιτών, μιας και καταπιάνεται με παρεμβάσεις που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας».

Ερ. Ποιοι είναι οι στόχοι σας με την ανάληψη αυτής της θέσης ευθύνης, όπως την χαρακτηρίζετε;

«Από τον προκάτοχό μου, τον εξαίρετο συνάδελφο και φίλο Γιάννη Κετικίδη παραλαμβάνω μία υπηρεσία οργανωμένη και σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ αυτή που παρέλαβε ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος. Η προσπάθεια που έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ σημαντική. Προσωπικά, σκοπεύω να δουλέψω σκληρά για την εύρυθμη λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας. Στόχος μου είναι μέσα από τις παρεμβάσεις μας ως Δημοτική Αρχή να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να αναβαθμίσουμε όσο είναι αυτό δυνατό την ποιότητα ζωής. Αυτοί είναι άλλωστε και οι πρωταρχικοί στόχοι της ομάδας μας. Η σωστή ιεράρχηση των πραγματικών αναγκών τις κοινωνίας μας, είναι απαραίτητο στοιχείο για την παραγωγή έργου μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. Όπως γνωρίζετε, το κεντρικό κράτος έχει μειώσει μέχρι και 80% τις τακτικές επιχορηγήσεις. Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει σε εσωστρέφεια και μιζέρια. Όμως θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ ώστε να γίνουν οι επιλογές εκείνες που θα καταστήσουν το τεχνικό πρόγραμμα χρήσιμο για την κοινωνία και τους ανθρώπους».


Ερ. Μέχρι σήμερα συνεχίζετε να είστε και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ;

«Ναι. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα παραμείνω για όσο διάστημα χρειαστεί. Άλλωστε, ο ανασχηματισμός δεν θα πρέπει να επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου».

Ερ. Κλείνοντας, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους πολίτες;

«Θέλω να γνωρίζουν ότι αν και τα προβλήματα είναι πολλά, είμαστε καθημερινά στη διάθεσή τους, διατεθειμένοι να δώσουμε λύσεις. Η συνεργασία Δήμου - πολίτη, είναι απαραίτητη για να καταφέρουμε τα θετικά αποτελέσματα που όλοι επιζητούμε για τον τόπο μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε στη διάθεση του κάθε πολίτη, οποιαδήποτε μέρα και ώρα για να προσπαθούμε μαζί και να δίνουμε λύσεις. Να είναι σίγουροι πως κάθε μας απόφαση έχει ως στόχο το κοινό καλό και πως εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την Αλμωπία της Καρδιάς μας».

8 σχόλια:

  1. κύριε Γεωργίου αναδείξτε λίγο με καλύτερο φωτισμό το στολίδι που λέγεται Δασάκι.Πραγματικά είναι κρίμα να μένει έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το δρόμο Αριδαίας -Εξαπλατάνου δεν έχει να πει κανένας τίποτα;Δείτε το παλιό κομμάτι που έφτιαξε ο Αγζιοκαρόγλου και το καινούργιο και συγκρίνετε.Προσέξτε κυρίως στην ένωση των δύο κομματιών,στη δεξιά πλευρά προς Εξαπλάτανο.Σε διαλυμένο κράτος τι ψάχνεις,θα μου πείτε...Στους κακοπροαίρετους που θα πουν πως μέχρι τώρα δεν είχες τίποτα,τώρα μιλάς κιόλας,θα ρωτήσω απλά.Αν το έργο ήταν δικό σου και το πλήρωνες εσύ,θα το παραλάμβανες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιώργος είσαι???

      Διαγραφή
    2. Ναι... σε χαλάει;

      Διαγραφή
    3. Τι δουλεια εχει ο δημος με εργο της περιφερειας; κουνηστε λιγο την κεφαλα σας πια σε λιγο αμα δεν σας καθεται και η γυναικα σας αυτοι θα σας φταινε ημαρτον

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε 3:39 , συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ζητώντας τα αυτονόητα θα μας πουν γρινιάριδες και αν συνεχίσουμε θα μας πουν να αλλάξουμε αυτοκίνητο. Δεν έχει νόημα , τι ψάχνεις να βρεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεωργίου συνέχισε όπως τώρα και δεν θα χάσεις ο κόσμος μπορεί και βλέπει ποιος εργάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ακριτικά χωριά θέλουν περισσότερο φως τώρα στις γιορτές μην ξεχνάτε τα μικρά παιδιά
    στα ακριτικά χωριά Ας περάσει
    ένας Αι Βασίλης να σκορπισει
    χαρά και δώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News