Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Η Δέσποινα Καλδερεμτζή στο Aridaia News: «Η Δημοτική Αρχή υστερεί στον σχεδιασμό και στην έλλειψη οράματος»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ARIDAIA NEWS

Μία αποκλειστική εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο Aridaia News η Δημοτική Σύμβουλος της αντιπολίτευσης και πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας επί Δημαρχίας Πασόη κ. Δέσποινα Καλδερεμτζή.

Μεταξύ άλλων, άσκησε κριτική στην σημερινή Δημοτική Αρχή, ενώ αναφέρθηκε και σε ενδοπαραταξιακά ζητήματα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

1. Διατελέσατε κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο Αντιδήμαρχος και μάλιστα στο νευραλγικό πόστο της Τεχνικής Υπηρεσίας. Με βάση αυτή σας την εμπειρία, πως κρίνετε το μέχρι σήμερα έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Μπίνο;

«Ποιο έργο της σημερινής Δημοτικής αρχής; Εννοείς τα δύο μεγάλα έργα για τα οποία δούλεψαν σκληρά οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και τώρα τυχαίνει να υλοποιούνται και για τα οποία, όπως ενημερώθηκα, υπάρχουν πολλές καταγγελίες και εύχομαι να μην κληθούν στο τέλος οι πολίτες να επιστρέψουν τις χρηματοδοτήσεις.

Σήμερα δεν γίνονται έργα στον Δήμο μας παρά μόνο κάποιες συντηρήσεις και όχι σε όλα τα χωριά του Δήμου μας. Η σημερινή Δημοτική αρχή κέρδισε τις εκλογές έχοντας ως σημαία την βελτίωση της καθημερινότητας. Σήμερα, όμως, βλέπουμε ότι ακόμη και σ΄αυτό τον τομέα δεν τα έχει καταφέρει καθώς, τα σκουπίδια κάνουν παρέλαση, ανακύκλωση δεν γίνεται (ενώ οι κάτοικοι ξεχωρίζουν τα απορρίμματα, τα απορριμματοφόρα τα μαζεύουν όλα μαζί), πολλοί κάδοι είναι σάπιοι και πεταμένοι σε τοπικές κοινότητες. Για τις λακκούβες, που τόσος ντόρος έγινε, αντί να μειώνονται πολλαπλασιάζονται, τα αυλάκια δεν καθαρίστηκαν το καλοκαίρι, οι παιδικές χαρές βρίσκονται στο έλεος του θεού (ο νόμος εφαρμόστηκε μόνο σε ιδιώτες), λάμπες αλλάζει ο καθένας μόνος του, και πολλά άλλα προβλήματα καθημερινότητας για τα οποία η Δημοτική Αρχή τα έχει παρατήσει. Για αυτά τα ζητήματα αξίζουν συγχαρητήρια στους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων καθώς και στους Συλλόγους των Χωριών οι οποίοι παλεύουν και πληρώνουν από την τσέπη τους ώστε να κρατήσουν καθαρά και φωτεινά τα χωριά τους».


2. Σε ποιους τομείς υπερτερεί και σε ποιους υστερεί κατά τη γνώμη σας η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αλμωπίας;

«Δεν υπερτερεί σε κανέναν τομέα. Υπερτερεί μόνο στην προβολή ακολουθώντας μια πολιτική εντυπώσεων χωρίς ουσία και αποτέλεσμα. Υστερεί στον σχεδιασμό και στην έλλειψη οράματος».

3. Έχετε κατηγορήσει αρκετές φορές την σημερινή Δημοτική Αρχή για μηδενισμό του έργου των προηγούμενων Δημοτικών Περιόδων. Έχετε κατηγορηθεί μάλιστα για απουσία έργου. Νιώθετε ότι έχετε αδικηθεί;

«Το έργο μας φαίνετε με αριθμούς. Το έχουμε φέρει πολλές φορές μέσα στο Δ.Σ., αλλά οι θέσεις του Δημάρχου είναι πάντα, ότι όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις δεν έχουν κάνει τίποτα και ότι για όλα για τα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν και έχει να αντιμετωπίσει, φταίνε οι προηγούμενοι. Ξεχνάει βέβαια ότι πλέον έχει παρελθόν και θα πρέπει να αλλάξει τακτική».


4. Θεωρείτε ότι σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο με την σύνθεση που έχει δεν μπορεί να υπάρξει μία σύγκλιση απόψεων έστω στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα;

«Είναι δύσκολο να υπάρξει σύγκλιση απόψεων με τη νοοτροπία που διακατέχει τη σημερινή δημοτική αρχή. Όταν όμως προκύψουν σημαντικά ζητήματα και εφόσον η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι προς όφελος των πολιτών φυσικά και θα συμφωνήσουμε και θα την επικροτήσουμε».

5. Αυτή τη στιγμή υλοποιείται στην Αριδαία ένα από τα μεγαλύτερα έργα, η κατασκευή του αποχετευτικού. Πως κρίνετε την διαχείρισή του από την πλευρά της Διοίκησης;

«Το αποχετευτικό είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιείται στην πόλη μας. Είναι ένα έργο υποδομής για το οποίο δούλεψαν σκληρά προηγούμενες διοικήσεις και η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει μόνο την υλοποίηση. Το πως κρίνω εγώ την διαχείριση δεν έχει και τόση σημασία, γιατί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι καθημερινά και ορατά σε όλους μας. Το ποιο σημαντικό είναι να υλοποιηθεί σωστά και με τις σωστές προδιαγραφές ,οι οποίες πρέπει να τηρηθούν, ώστε να έχουμε αίσιο τέλος και να απολαύσουν οι πολίτες τα οφέλη του».

6. Είστε από τα πρόσωπα που στηρίζετε ενεργά τον πρώην Δήμαρχο κ. Δημήτρη Πασόη, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αντίθετε από άλλα πρόσωπα της παράταξής σας που κρατούν αποστάσεις. Ποια είναι η αυτοκριτική σας όσον αφορά στην παρουσία του συνδυασμού με τον οποίο εκλεχθήκατε στον ρόλο της αντιπολίτευσης;

«Εκλέχθηκα Δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Πασόη και μάλιστα πρώτη. Στη ζωή μου έχω μάθει να εκτιμώ και να σέβομαι κάποια πράγματα. Το να μην στηρίζω τον επικεφαλή της παράταξής μου είναι σαν να μην εκτιμώ και να μη σέβομαι πρώτα από όλα τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι και τα άλλα πρόσωπα της παράταξής μου συμπλέουν μαζί μου».


7. Πιστεύετε ότι ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Πασόης μπορεί να συνεχίσει στο τιμόνι του συνδυασμού και να ηγηθεί στις εκλογές του 2019;

«Όλα είναι πιθανά. Η διοίκησή μας στο δήμο Αλμωπίας παρήγαγε σημαντικό και πολύπλοκο έργο. Οι πολίτες είναι ταλαιπωρημένοι από την σημερινή κατάσταση στον Δήμο μας και θα ψηφίσουν την αλλαγή. Εξάλλου σε μια δημοκρατική κοινωνία τη λύση τη δίνει πάντα ο λαός».

8. Ποιες είναι οι δικές σας φιλοδοξίες όσον αφορά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας;

«Αγαπώ τον τόπο μου και γι΄αυτό το λόγο ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξουν υγιείς παρεμβάσεις, υγιείς πολιτικές και υγιείς δράσεις».

8 σχόλια:

  1. Πάλι καλά που άτομα της αντιπολίτευσης εκφράζονται γιατί νομίζαμε ότι κατάπιαν τη γλώσσα τους.Που είναι αυτή η κυρία όλο αυτό το διάστημα να δώσει τις απόψεις τις? άφαντη.Αόρατη.Δυστυχώς για τον κύριο Πασόη με στελέχη χωρίς γνώσεις εμπειρία και προοπτικη είναι δύσκολο να πετύχει κάτι.Ο απλός κοσμάκης θα ήθελε τα άτομα που έχουν εκλεγεί να είναι πιο δραστήρια και με άποψη για όλα τα θέματα.Και όχι στελέχη του κομμωτηρίου και του γυμναστηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΧΕ Ο ΠΑΣΟΗΣ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ;;;;;;;;;;
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι εκδειλο οτι τα στελεχη της αντιπολιτευσης δεν μπορουν να διαχειριστουν την επιτυχια της σημερινης δημοτικης αρχης. δεν εχουν βρει τον τροπο να ασκουν αντιπολιτευση χωρις να γινονται αστειοι και γραφικοι. δεσποινα σε εκτιμω πολυ ομως με τον πασοη καμια τυχη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποια ακριβώς επιτυχία ρε φίλε μας δουλεύεις??? ειχαν μεγαλη επιτυχία η αλήθεια είναι στα ατυχήματα, λόγω ατελές έργου, στον δρόμο Αριδαίας-Εξαπλατάνου... Στην υπέροχη μυρωδιά των γεμάτων κάδων, αλλά και στα πανηγύρια!!! είμαι αχαριστος ναι τελικά... μπράβο στην σημερινή δημοτική αρχή και μπράβο σε μενα που τους ψήφισα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχε σχεδιασμό ο πΑσοης;;; θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε δεσποινα ποιο σχεδιασμο βρε κοπελα μου, σε παω αλλα ας σοβαρευτουμε, τωρα γινετε δουλια ας μη κρυβομαστε πισω απ το δακτυλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δέσποινα κατέβα με τον Μπινο την αλλη φορά. Μόνο τότε θα έχεις τύχη να ασκήσεις διοίκηση. Θα ειναι για πολλά χρόνια δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News