Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Μόνιμος φόρος ο ΕΝΦΙΑ: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν έως το 2031

Η κυβέρνηση στις προεκλογικές της εξαγγελίες είχε πει ότι θα καταργήσει, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν άδικο φόρο

Στην παγίωση του ΕΝΦΙΑ ως μόνιμου φόρου σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση, καθώς προσβλέπει σε έσοδα, τα οποία συνυπολογίζει στα οφέλη από τη διατήρησή του έως το 2031.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στην Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρυθμίσεων του νέου νόμου τα εκτιμώμενα κρατικά έσοδα από τη λειτουργία των επενδύσεων, που θα ενταχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο ανέρχονται σε 1,45 δισ. ευρώ τη 15ετία 2016-2031. Ενα μέρος εξ' αυτών προέρχεται από τον υπολογισμό για άλλα 15 χρόνια, του ΕΝΦΙΑ στις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011, εν μέσω κρίσης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θεσμοθετήθηκε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), γνωστό και ως χαράτσι της ΔΕΗ, μετονομάστηκε σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) το 2013 και στη συνέχεια έγινε ο γνωστός ΕΝΦΙΑ, τον οποίο η κυβέρνηση στις προεκλογικές της εξαγγελίες είχε πει ότι θα καταργήσει, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν άδικο φόρο.

7 σχόλια:

  1. ΨΕΜΑΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γελάει ο κόσμος τσιπρα θελατε φάτε τα τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΣΙΠΡΑ ΘΕΛΑΤΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως θυμάστε ποιός τον έβαλε αυτό τον φόρο; το 2011 ο Τσίπρας ήταν; είπαν τα επόμενα χρόνια ΕΝΦΙΑ θα πληρώνουν αυτοί που έχουν πολλά ακίνητα, σαν φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι τιτανες της πολιτικης ντορα και γιαννης εχουν να πουν τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τον κατάργησε ρε παιδιά, αφού τον έκανε μόνιμο, κανένας να μην τον πληρώνει. Πάντως είναι μεγάλη 'μαγκιά" . Δεν έχεις σπίτι πληρώνεις ενοίκιο. Έχεις σπίτι και πάλι πληρώνεις ενοίκιο. Τέλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!ΓΙΔΙΑ ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΕΝΦΙΑ ΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΧΑΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ!ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News