Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Δήμος Αλμωπίας: Δημιουργία χώρου περισυλλογής αδέσποτων ζώων! Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν μένει στα λόγια!

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Μετά την δέσμευση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου για την λήψη πρωτοβουλιών σε σχέση με το πολύ σοβαρό ζήτημα των αδέσποτων ζώων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης συνάντηση εργασίας με τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Αβραμίκα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» κ. Φώτη Παραστατίδη με στόχο να συζητηθεί μία πολύ σημαντική πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον κ. Παραστατίδη για την προσφορά του Συλλόγου, τόνισε ότι υπάρχει έξαρση σε αυτό το ζήτημα, ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικά επιθετικότητας κάποιων σκύλων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Αβραμίκα για την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία έχει αντιμετωπίσει και συνεχίζει να αντιμετωπίζει αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα. Όπως είπε, θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση με αίσθημα αγάπης προς τα ζώα αλλά και προστασίας προς τους συμπολίτες μας. Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Αβραμίκα πρότειναν ως άμεση λύση την εξεύρεση χώρου όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται τα ζώα που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά και θα σιτίζονται.

Ο Πρόεδρος του λόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» κ. Φώτης Παραστατίδης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που υπάρχει με την Δημοτική Αρχή, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που δίνεται τόσο μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το θέμα από την πλευρά του Δήμου Αλμωπίας. Επί της πρότασης της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την εύρεση χώρου, ο κ. Παραστατίδης δήλωσε πολύ θετικός. Όπως είπε, δεν γίνεται να διαχειριστούμε τόσα πολλά ζώα, όσα αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους και ένας κλειστός χώρος θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους τετράποδους φίλους μας αλλά και για τους συμπολίτες μας. Ως προϋπόθεση τόνισε ότι ο Δήμος θα πρέπει να εξασφαλίσει την σίτιση αυτών των ζώων και τον καθαρισμό του χώρου, όπου συμφώνησαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον πολύ σημαντικό ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς όπως είπε το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ αν δεν σταματήσουν να λειτουργούν ανεύθυνα οι ιδιοκτήτες που εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Τέλος, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί, όπως άλλωστε κάνει και μέχρι σήμερα.

11 σχόλια:

  1. πολλά μπράβο .Ένας μεγάλος καυμός του κόσμου μπορεί να ηρεμήσει.Το έχει πει όλη η πιάτσα: όποιος Δήμαρχος λύσει το πρόβλημα με χώρο εκτος πόλης μπορεί να ξαναεκλεγεί και μόνο απ αυτό.Οι ευχες όλων εισακούστηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο χίλιες φορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μακαρι μπας και ηρεμησει η πολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άντε παιδιά δώστε λύση εκτός Αριδαίας.Είμαστε μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν συγχαρητήρια στο συλλογο στην προσπάθεια που κάνει να στειρωνει τα θηλυκά αδέσποτα της περιοχής! ! Είναι μια πολύ καλη αρχη αυτή. .. ταυτόχρονα με την δημιουργία χώρου συγκεντρωσης των αδεσποτων σκυλων πρέπει να βρεθεί ενας ελεγκτοκος μηχανισμος ώστε να τιμωρούνται αυτοι που παρατανε τα ζωντανά στους δρόμους, μεγαλα καθώς και νεογέννητα ακυλια.... Είναι ντροπή. Καντε οτι καλύτερο μπορειτε. Ελπίζω να μην μείνει στα λογια αυτη η προσπάθεια. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επιτελους ας κανει κατι καποιος.ροντβαιλερ σκοτωνουν οικοσητα ζωα,ειναι θεμα χρονου να κανουν μεγαλυτερο κακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αρνακι,το γουρουνακι,το κατσικακι βεβαια τα σφαζουμε εμεις χωρις φοβο,οταν ερθει η ωρα ε??

      Διαγραφή
  7. Χίλια μπράβο Δήμαρχε. Μας φαίνεται απίστευτο. Μπράβο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καιρος ητανε γιατι την αλλη φορα που θα περασω με το μηχανακια απο το πεζοδρομο και θα με γαβγισουν θα κατεβω και δεν ξερω και εγω τι θα τα κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκιμασε να κανεις κανενα μπανιο,τα σκυλια μυριζουν τους ηλιθιους. Ισως τοτε να μην σε γαβγισουν!! εξυπνακια.......

      Διαγραφή
  9. χρειάζεται ένας χώρος εκτος πόλης, ίσως κάποιος παλιός σταύλος όπως είπε κάποιος, ώστε και οι φιλόζωοι να μπορουν σε συγκεκριμένο χώρο να προσφέρουν οργανωμένα την αγάπη και τις φροντίδες τους .Όλοι θα είναι ευχαριστημένοι με μια τέτοια εξέλιξη και δικαιωμένη η δημοτική αρχή.Προσοχή στο χώρο και στο σημείο πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News