Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Με φυλάκιση και πρόστιμο 50.000 ευρώ απειλούνται οι πρόεδροι σωματείων

Οι ποινές είναι μεγάλες και προσωποποιημένες στον πρόεδρο

Το αιώνιο πρόβλημα της αδειοδότησης των γηπέδων και κυρίως των ερασιτεχνικών επανέρχεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή και απασχολεί όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας.

Οι κατά τόπους ενώσεις αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους την υποχρέωση των σωματείων και ειδικά το πρόσωπο του προέδρου να μεριμνήσουν για την αδειοδότηση. Οι ποινές είναι μεγάλες και προσωποποιημένες στον πρόεδρο.

Μάλιστα οι ποινές είναι οι ίδιες με τον αν το γήπεδο ανήκει στο σωματείο όσο και απλά αν το χρησιμοποιεί κάποιο σωματείο. Έτσι αν ένα σωματείο νοικιάζει ένα γήπεδο ή παίξει εκεί περιστασιακά (πχ λόγω κάποιας τιμωρίας έδρας κλπ) θα πρέπει πρώτα να ελέξχιε αν το γήπεδο έχει τη σχετική άδεια. Η τιμωρία ΞΕΚΙΝΑΕΙ από φυλάκιση τριών μηνων και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Τα πραγματα περιπλέκονται επιπλέον αν σημειωθεί κάποιο ατύχημα, καθόλου απίθανο καθώς σε πολλά γήπεδα υπάρχουν και σημαντικά προβλήματα στις εγκαταστάσεις, κερκίδες, σκέπαστρα κλπ.

Οι σχετικές διατάξεις αναφέρουν σχετικά:

1.Aρθρο 56Α του Ν. 2725/1999 (Φ.Ε.Κ. 121/τ. Α΄).
«Για την λειτουργία οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου ή χώρου άθλησης όλων των εθνικών, περιφερειακών, δημοτικών, κοινοτικών ή σωματειακών γυμναστηρίων όλων των κέντρων άθλησης ή χώρων αθλοπαιδιών και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην των υπαγομένων στις διατάξεις του άρθρου 32 του παρόντος νόμου, απαιτείται άδεια για τη συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφαλείας για αθλούμενους και θεατές. Η άδεια χορηγείται στη διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης ή στον φορέα στον οποίο ανήκει από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

2. Ν. 4049/2012 (Φ.Ε.Κ. 35/τ. Α΄).
Η άδεια περιλαμβάνει: α) την καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων, των χώρων άθλησης και των λοιπών χώρων που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αθλητών, προπονητών, διαιτητών (αποδυτήρια, ιατρεία κ.λ.π.) και β) την καταλληλότητα των λοιπών χώρων της αθλητικής εγκατάστασης ιδίως αυτών που προορίζονται για την πρόσβαση, παραμονή και αποχώρηση των θεατών. Η άδεια ισχύει για δύο (2) έτη από τη χορήγησή της. Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι ο ιδιοκτήτης ή ο χρήστης της αθλητικής εγκατάστασης που στερείται άδειας λειτουργίας και παραχωρεί η επιτρέπει τη διενέργεια σε αυτή αθλητικής εκδήλωσης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ. Οι ως άνω ποινές επιβάλλονται και στον Πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου, που συμμετέχει στην αθλητική εκδήλωση.

---
Πηγή: insports.gr

1 σχόλιο:

  1. Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο. Τόσο τα πρώην εθνικά, όσο και τα κοινοτικά τα έχει φτιάξει η εκάστοτε κυβέρνηση με τρόπο παράνομο και καταχρηστικό. Δηλαδή όλα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Και έρχεται τώρα και ζητάει ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ στις παράνομες εγκαταστασεις που η ίδια κατασκεύασε και μάλιστα ΖΗΤΑΕΙ την βασικότερη προϋπόθεση που είναι η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, που η ίδια η πολιτεία δεν εξέδωσε ποτέ. Δηλαδή ζητάω ΑΔΕΙΑ για την αδεια που ποτέ δεν πήρα και δεν έδωσα άλλα θέλω την άδεια της άδειας, της αδείας, ω αδεία και ω αηδία της αηδίας. Κράτος εν κράτει, εν παρακράτει και ζήτω το παρακράτος. Και επειδή σε αυτό το κράτος πάντα οι νόμοι έχουν παράθυρα και πορτούλες, ξέρετε ποιά είναι η σωτηρία των προέδρων; Δηλώνουν ότι το γήπεδο κατασκευάστηκε πριν το 1945 (α βα βα ) και την γλυτώνουν από την ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News