Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ένας Προμαχιώτης απαντά σε όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Αφιερωμένα με πολύ αγάπη τα παρακάτω

Στους κατά καιρούς ξένους (και εγχώριους) "φίλους", οι οποίοι συχνά-πυκνά αμφισβητούν την συνεχή παρουσία της φυλής μου ανά τους αιώνες και την αδιαμφισβήτητη Ελληνικότητα, στα Ιερά και Άγια χώματα των Προμάχων, αφιερωμένα με πολύ αγάπη τα παρακάτω:

Πρώτον

Ύπαρξη ερειπίων από τον πρώτο Αρχαϊκό οικισμό του χωριού και τμήμα από οχυρωματικά τείχη στην περιοχή "Βέτκι Λόζια" (παλιά αμπέλια) και ανακάλυψη πολλών νομισμάτων και κεραμικών από τους κατοίκους αγρότες της περιοχής.

Δεύτερον

Τεράστιοι σιδερένιοι κρίκοι στην περιοχή "Μπάϊνα", όπου έδεναν τις βάρκες και τα καράβια τους οι κάτοικοι-ψαράδες, στην προϊστορική λίμνη της Αλμωπίας, πριν αυτή αποξηραθεί.

Τρίτον

Θρύλος που περνά από παππού σε εγγονό, κατά τον οποίο, στην κορυφή "Σφήναρ" υπάρχει το αποτύπωμα της οπλής του Βουκεφάλα, αλόγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν πήδηξε πετώντας από βουνό σε βουνό, στα ορεινά των Προμάχων.

Τέταρτον

Κίονες, και περίτεχνα σκαλισμένα μάρμαρα της Βυζαντινής κατά πάσα πιθανότητα εποχής, που φυλάσσονται στο Δημοτικό σχολείο του χωριού, τα οποία ανακαλύφθηκαν ύστερα από ανασκαφή στην περιοχή του Μοναστηριού του Αγίου Ιλαρίωνα.

Πέμπτον

Ονομασία "Γκρτσκο Σέλο" (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ) της τοποθεσίας στα βόρεια ορεινά, όπου οι Προμαχιώτες ζούσαν κυνηγημένοι από τους εχθρούς. "Ελληνικό χωριό", και όχι τίποτα άλλο.

Έκτον

Αναφορές όλων των ιστορικών βιβλίων για παρουσία και ηρωική συμμετοχή δεκάδων Προμαχιωτών, σε όλους τους εθνοαπελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους.

Έβδομον

Ατέλειωτη λίστα ονομάτων από ηρωικά πεσόντες Προμαχιώτες, στο "Ηρώο" του χωριού σε όλους τους αγώνες του Έθνους των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News