Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ρήξη Ρωσίας-Τουρκίας για το ρωσικό αεροπλάνο - Τα βίντεο της κατάρριψης και της εκτίναξης

Το χρονικό της κατάρριψης

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί στην μεθόριο Τουρκίας Συρίας σε μια περιοχή που κατοικείται από τουρκμένους και ελέγχεται από αντάρτες που μάχονται εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ. Στην περιοχή εδώ και ημέρες οι Ρώσοι πλήττουν στόχους προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας.

Λίγο μετά τις 09:00 τουρκικά μαχητικά, σύμφωνα με την Τουρκία εντόπισαν ένα πολεμικό αεροσκάφος να κινείται εντός του τουρκικού εναέριου χώρου. Μετά από 10 προειδοποιήσεις να αποχωρήσει οι Τούρκοι πιλότοι, πάντα σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, άνοιξαν πυρ πλήττοντας το “αγνώστου ταυτότητας” αεροσκάφος. Η κατάρριψη καταγράφηκε από κάμερα που βρισκόταν στην περιοχή.

Ρωσικό το αεροσκάφος Λίγο μετά τις 10:00 αποκαλύφθηκε ότι το αεροσκάφος τύπου Su24 δεν ήταν των δυνάμεων του Άσαντ αλλά της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα το ρωσικό υπουργείο άμυνας αμέσως έκανε λόγο για αποδείξεις ότι το αεροσκάφος πετούσε εντός του συριακού εναέριου χώρου.

Είδαν τους πιλότους να εκτινάσσονται Στο βίντεο έχει καταγραφεί η χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων από τους δύο πιλότους του αεροσκάφους. Την ίδια ώρα μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που επικαλούνταν τουρκικά μέσα έκαναν λόγο για διάσωση των πιλότων.

Λίγο μετά τις 12:00 κυκλοφόρησαν φήμες πως ο ένας από τους δύο πιλότους έχει εντοπιστεί και είναι στα χέρια των τουρκμένων ανταρτών. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τον έναν από τους δύτο πιλότους νεκρό στα χέρια ανταρτών που φωνάζουν “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος”.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΙΝΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ:



Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΚΤΙΝΑΣΣΟΝΤΑΙ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News