Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ο Παπαμιμίκος αμφισβητεί τον Πλακιωτάκη - Θέλει να γίνει Πρόεδρος της ΝΔ

Ο κ. Παπαμιμίκος σε σημερινή του δήλωση ζήτησε συγνώμη για το φιάσκο της Κυριακής με την εκλογή προέδρου και ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί

Αμφισβητεί την νομιμότητα ανάθεσης της μεταβατικής προεδρίας από τον Ευ. Μεϊμαράκη στον Γιάννη Πλακιωτάκη ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, με έμμεσο τρόπο.

Ο κ. Παπαμιμίκος σε σημερινή του δήλωση ζήτησε συγνώμη για το φιάσκο της Κυριακής με την εκλογή προέδρου και ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

Η δήλωσή του:

«Θέλω να ζητήσω για ακόμη μία φορά μία προσωπική μεγάλη συγγνώμη από τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ. Δηλώνω πως αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του κόμματος. Τέλος δηλώνω πως από εδώ και στο εξής κωλύομαι να προεδρεύω της ΚΕΦΕ».

Aπό τη στιγμή που ο κ. Παπαμιμίκος αποσύρεται από την προεδρία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής θα πρέπει να οριστεί στη θέση του ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αλλά πώς να γίνει πρόεδρος της ΚΕΦΕ ο κ. Πλακιωτάκης αφού ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαμιμίκος εννοεί ότι ο κ. Πλακιωτάκης θα έπρεπε να γίνει πρόεδρος της ΚΕΦΕ και ο ίδιος να γίνει μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ.

Αμφισβητεί τον Πλακιωτάκη

Πληροφορίες από την πλευρά Παπαμιμίκου αναφέρουν ότι το καταστατικό προβλέπει ότι ο μεταβατικός πρόεδρος, όπως ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν έχει το δικαίωμα να ορίσει αντιπρόεδρο.

Ως γνωστόν ο κ. Μεϊμαράκης ορίστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά ως μεταβατικός πρόεδρος, παίρνοντας νομιμοποίηση από την Πολιτική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τι προβλέπει το καταστατικό της ΝΔ

-Σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. 1, όπως ορίζεται από το καταστατικό της ΝΔ, «Πρόεδρος του Κόμματος είναι αυτός που εκλέγεται νόμιμα, με τον τρόπο που ορίζεται στο παρόν άρθρο».

-Στο άρθρο 9, παρ. 2,υποπαρ. 8: «Μπορεί να ορίζει έναν ή περισσότερους Αντιπροέδρους του Κόμματος, στους οποίους μπορεί να αναθέτει την προσωρινή αναπλήρωσή του όταν κωλύεται, την εποπτεία και τον συντονισμό ειδικότερων τομέων ευθύνης που καθορίζει ο ίδιος, καθώς και κάθε άλλη, κατά την κρίση του, αρμοδιότητα».

-Παράλληλα, το άρθρο 10, παρ. 19 ορίζει ρητά ότι: «Ο απερχόμενος Πρόεδρος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την εκλογή του νέου Προέδρου. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, καθήκοντα Προέδρου ασκεί προσωρινά ο Αντιπρόεδρος. Επί περισσότερων Αντιπροέδρων, τηρείται η τάξη ορισμού τους ή, επί ταυτόχρονου ορισμού, η αρχαιότητά τους σε κοινοβουλευτική θητεία. Εάν δεν υπάρχουν ή κωλύονται οι Αντιπρόεδροι, καθήκοντα Προέδρου ασκεί προσωρινά ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, οπότε εφαρμόζεται η διάταξη του τελευταίου εδαφίου της § 9 του παρόντος άρθρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News