Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας βλέπει την Ελλάδα σαν μια Κουμουνδούρου - Που το πάει ο τύπος;

Για τις λίστες είπε ότι «θα προηγηθουν οι βουλευτές που τους προτίμησε ο κόσμος στις προηγούμενες εκλογές δίνοντάς τους τους περισσότερους σταυρούς

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί πάμε τώρα σε εκλογές και επέμενει ότι έως την Παρασκευή μπορεί να βρεθεί λύση και να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι βλέπει την Ελλάδα σαν μια Κουμουνδούρου και αναρωτήθηκε: «Που το πάει ο τύπος; Ο Τσίπρας θέλει να φύγει τρέχοντας! Θέλει να την κοπανήσει», είπε ακόμα. Είπε ακόμα ότι ο κ. τσίπρας νομίζει ότι η χώρα είναι η Κουμουνδούρου και αναρωτήθηκε: «Τι είναι η χώρα σύλλογος για να μετριόμαστε κάθε φορά; Πρέπει να κυβερνηθεί».

Στο ερώτημα αν δεν κερδίσει τις εκλογές αν θα φύγει απάντησε: «Που να πάω;» Για τις λίστες είπε ότι «θα προηγηθουν οι βουλευτές που τους προτίμησε ο κόσμος στις προηγούμενες εκλογές δίνοντάς τους τους περισσότερους σταυρούς. Θα σχηματίσω κυβέρνηση με ικανούς και άξιους ανθρώπους που έχουν ζήσει τα προβλήματα στον τομέα τους».

«Πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή μπορεί να βρεθεί μια λύση. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η εθνική συννενόηση είναι εθνικό ζητούμενο. Η χώρα οδηγείται σε εκλογές που δεν έχουν εξηγηθεί. Μεγάλο ποσοστό του πολιτικού μου λόγου το αφιερώνω στην προσπάθεια να εξηγηθεί γιατί πάμε για εκλογές. Η κυβέρνηση δεν έχασε την πλειοψηφία της. Έπρεπε να πάει για ψήφο εμπιστοσύνης».

Όταν ο δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι θα ήταν κάτι τυπικό γιατί ήδη είχε χάσει την δεδηλωμένη απάντησε: «Τότε και τον Δεκέμβριο του 2014 που δεν έβγαινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην κάναμε ψηφοφορίες».

Και συνέχισε: «Εγώ είμαι κατά των διαδικασιών εξπρές. Δεν πιέζουν οι καταστάσεις. Ο πολίτης με τις διαδικασίες εξπρές ζαβλακώνεται. Δεν τα αντέχει. Ακόμα και μέχρι την Παρασκευή μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Να εξηγηθεί και να καταλάβει και ο πολίτης γιατί πάμε σε εκλογές».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προκήρυξε εκλογές με πολιτική σκοπιμότητα: «Την Δευτέρα μετά τις εκλογές ο Τσίπρας πιστεύει ότι θα είναι πρώτος και θα κάνει συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και θα έχει βγει και από την μεση η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γι' αυτό κάνει τις εκλογές; Έπρεπε να μας πάει για εκλογές πριν από το δημοψήφισμα. Τον προκαλώ και τον προσκαλώ να έρθει να συζητήσουμε. Πρέπει να εξηγηθεί γιατί ξαναμπαίνουμε σε αστάθεια. Μπορούσε αντί για δημοψήφισμα να κάνει εκλογές. Δεν μπορούμε κάθε εβδομάδα να έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση».

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ο κ. ΜεΪμαράκης: «Είπα ότι σε αρκετά από όσα ειπε η Πρόεδρος της Βουλής έχει δίκιο σε σχέση με αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιτρέπεται να μην θέλει να με δει ο κ. Τσιπρας. Δεν επιτρέπεται να μην θέλει να παραβρεθεί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει η σύσκεψη και να μείνει κενή η θέση του Τσίπρα. Ο Τσίπρας μας λέει ότι όλους εσάς που σας κορόιδευα τόσο καιρό και σας ζητούσα να με στηρίξετε τώρα δεν θέλω να σας δω. Μας κορόιδευε. Έλεγε ότι δεν θα φέρει την συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου. Και την έφερε νωρίτερα. Σχεδίαζε ταυτόχρονα για τις 13 Σεπτεμβρίου εκλογές».

Θύμησε επίσης για το τι προβλέπεται από το Σύνταγμα ότι: «Η Πρόεδρος της βουλής θα παραμείνει Πρόεδρος μεχρι την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής. Αν μάλιστα δεν προκύψει κυβέρνηση θα παραμένει.. Τονίζω επίσης ότι η Πρόεδρος της Βουλής αναπληρώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!»

Περιγράφοντας τι έγινε το βράδυ της παραίτησης Τσίπρα είπε: «Στις 6 παρά δόθηκε από το Μαξιμου στους συντάκτες που κάνουν κυβερνητικό ρεπορτάζ ότι ο Τσιπρας επικοινώνησε μαζί μου και με ενημέρωσε για τις εκλογές και τον διαβεβαίωσα ότι δεν θα κάνω χρήση της διερευνητικής. Δεν έγινε τίποτε από όλα αυτά. Είναι ψέμματα. Επιτρέπεται να υπάρχει τόση αλαζονεία; Να λέει τόσα ψέμματα;»

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στους πολίτες είπε: «Καταλαβαίνω ότι οι πολίτες πολλές φορές ψηφίζουν με το θυμικό. Αναρωτιέμαι και ζητώ από τους πολίτες αξίζει τον κόπο να βγάζουμε το θυμικό μας και το «ωχ ρε γαμώτο» στην κάλπη;

Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να φύγει. Υπάρχει τρόπος να μείνει αν θέλει ακόμα μέχρι την Παρασκευή. Όταν θα έρθει να κουβεντιάσουμε θα μας δώσει την απάντηση. Δεν συμφέρει κανέναν τώρα να πάμε σε εκλογές».

4 σχόλια:

  1. Καλά τα λεκτικά πυροτεχνήματα, αλλά στο δια ταύτα είναι στην ΙΔΙΑ πλευρά!!Το σίγουρο είναιότι θα ξανασυνεργαστούν ή και θα συγκυβερνήσουν-το λένε άλλωστε και τώρα άμεσα ή έμμεσα- με πρόσχημα πάντα το...καλό μας και "δεν υπάρχει άλλος δρόμος"!!! Τότε προς τί οι εκλογές; Ο μόνος λόγος είναι η "νομιμοποίηση" της εγκληματικής και αντιλαϊκής τους πολιτικής, μέσω της ψήφου. Για να επικαλούνται μετά -όπως έκαναν πάντα- το αποτέλεσμα των εκλογών, βς αποδοχή από τον λαό. και ας εβεργούν εήμην του μετά και με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και αλα κάρτ διαδικασίες, που ανατρέπουν Νομότυπα όλες τις προεκλογικές κορώνες, για τις οποίες ψηφίστηκαν!
    Αλλά από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-Ποτάμια και δεν συμμαζεύεται 'τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα", πιστοί και στην ιδεολογική τους ταυτότητα. Η "κυβερνώσα αριστερά" με κάθε ονομασία διαχρονικά, είναι το δυνατότερο εργαλείο του συστήματος. Γιατί Αντίθετα με την ιδεολογική ταυτότητα που λένε ότι έχουν, επιλέγουν, στο όνομα του ρεαλισμού λέει, να ακολουθήσουν το πιο συστημικό πλιάτσικο, σε βάρος του λαού. Ταυτόχρονα, βοηθούν τα μέγιστα στη συντηριτικοποίησή του και την παθητικοποίησή του, περνώντας στο συλλογικό ασυνείδητο ότι όλοι ίδιοι είναι. Ποντάροντας στην κοντή μνήμη, στο φόβο του διαφορετικού και στην ενίσχυση του απόλυτου ατομικισμού, που είναι προμετωπίδα ισεολογική του συστήματος! Ο κοινωνικός αυτισμός στο μεγαλείο του, με τον καπιταλισμό! Εξ ου και το μένος, με εξυπνακισμούς και όχι επιχειρήματα, εναντίον του ΚΚΕ. Μωρέ ΚΚΕ γιατί δεν φοβήθηκε ποτέ και δεν κατέφυγε ποτέ σε μισές αλήθειες και ψέμματα ή σε ασάφειες διφορούμενες που εύκολα θα άλλαζαν μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 'Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΜΟΝΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΝΗΡΟ ΤΟ ΄ΚΡΗΤΙΚΑΤΣΙ¨ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ, ΤΗ Ν. Δ. , ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News