Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Κατρούγκαλος: «Τεχνικά αδύνατο να ανοίξουν οι τράπεζες αυτή την εβδομάδα»

"Είναι αποκλειστική ευθύνη της ΕΚΤ, διότι και πριν από το δημοψήφισμα είχε τη δυνατότητα να αυξήσει το όριο της ρευστότητας και τώρα θα μπορούσε να το κάνει"

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι τράπεζες αυτή την εβδομάδα.

«Αυτή την εβδομάδα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες. Όχι να ανοίξουν αυτή την εβδομάδα -αυτό μάλλον δεν είναι τεχνικά εφικτό-, αλλά να μπουν σε μια πορεία κανονικότητας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Μεταξύ άλλων, είπε για τις τράπεζες: «Είναι αποκλειστική ευθύνη της ΕΚΤ, διότι και πριν από το δημοψήφισμα είχε τη δυνατότητα να αυξήσει το όριο της ρευστότητας και τώρα θα μπορούσε να το κάνει.

Η ΕΚΤ δεν αμφισβητεί τη φερεγγυότητα των τραπεζών, δηλαδή την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ ήταν κατεξοχήν πρόβλημα ρευστότητας, που μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Με το να μην αντιμετωπιστεί έγκαιρα, με το να μην αυξηθεί η ρευστότητα, δημιουργήθηκε μια χιονοστιβάδα... Συγκρίνετε τι έκανε η ΕΚΤ το 2012, στις εκλογές, με αυτό που έκανε τώρα.

Τότε έρχονταν τα αεροπλάνα γεμάτα με ευρώ. Εύλογα, γιατί δεν έπρεπε να δημιουργηθεί το κλίμα του bank run που είναι ψυχολογία... Έπρεπε η ΕΚΤ να εξασφαλίσει τη ρευστότητα και ο λόγος που δεν το έκανε είναι σαφέστατα πολιτικός».

11 σχόλια:

  1. Αυτό δεν το ήξερες πριν από το δημοψήφισμα; Γιατί λέγατε ότι θα ανοίξουν σήμερα τρίτη. Σε χαχόλους απευθυνόσασταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xese mas re ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΛΕ.......ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕΔΡΑΝΟ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ......ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΟΣΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μια χαρα ειναι κλειστες οι τραπεζες, τοσο κοσμο εχουν καταστρεψει με τα δανεια τους, κλειστα για παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Βέροια υπάρχει ένας καλός ψυχίατρος για σένα.

      Διαγραφή
  5. XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΡΕΕΕΕΕ !!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΑ ΣΤΙΒΑ ΕΙΝΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα δανεια αγαπητε μου καποιος τα επερνε...οσο εφτανε το χερακι μας τοσο να το απλωναμε...δεν μας φταιει κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. i poio athlia kuvernisi pou perase apo ton topo auton!!!!!! oussstttttttt,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oxi! Oxi! Psifiste oxi! Eggiomai oti tha anoijoun oi trapezes kai tha mas kanoun kai temenades stin europi. Fate to sano sas tora. Opos strosate na koimitheite, mono pou anagkazete ki emas na koimithoume opos strosate eseis......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ''ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ'' ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΨΕΥΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΥΣΤ....ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News