Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση Καρασμάνη για το δημοψήφισμα: «ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο κοινό μας μέλλον»

Δήλωση Γιώργου Καρασμάνη για το δημοψήφισμα

Η απερίσκεπτη και χρονικά άστοχη επιλογή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος οδηγεί την πατρίδα μας σε αχαρτογράφητα μονοπάτια, ενώ ήδη έχει πλήξει ζωτικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα είναι ήδη ξεπερασμένο από τα ίδια τα γεγονότα και έχει πλέον μετατραπεί στην πιο κρίσιμη ιστορικά επιλογή για τους πολίτες της χώρας μας. Αυτή της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια παραμονή, που αποτέλεσε και πάντα θα αποτελεί στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας μας και του λαού της, ανεξάρτητα από τις όποιες ατέλειες και αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή που είναι, σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βελτιωθεί και να αλλάξει προς το συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών. Με την παρουσία μας όμως και την ενεργή μας συμμετοχή και όχι με την απουσία και την αποχή μας στην κοινή προσπάθεια. Οι μοναχικοί δρόμοι ουδέποτε ωφέλησαν τις χώρες και τους ανθρώπους και δεν ανήκουν στην ιδιοσυγκρασία του λαού μας.

Έτσι, την Κυριακή 5 Ιουλίου η κρίσιμη επιλογή είναι μια και μόνη: Ή θα συνεχίσουμε να ανήκουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια και να ζούμε κάτω από το κοινό μας σπίτι, όπως το κάναμε 35 χρόνια τώρα ή θα διαγράψουμε με μια μονοκονδυλιά όλες μας τις προσπάθειες, τις θυσίες και τους αγώνες που καταβάλαμε όλες αυτές τις δεκαετίες για να είμαστε ισότιμοι με τους άλλους ευρωπαίους πολίτες.

Στη δύσκολη αυτή επιλογή κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Κανείς δεν θα πρέπει να λείψει από τις κάλπες αυτού του δημοψηφίσματος. Και η τελευταία ψήφος μετράει. Και η απάντησή μας πρέπει την Κυριακή να είναι θετική και μόνο στη συνέχιση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της πατρίδας μας.

Από τη Δευτέρα με εθνική συνεννόηση, πρέπει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να ανοίξει ο δρόμος επιστροφής της χώρας μας στην ομαλότητα, την οικονομική σταθερότητα και την επάνοδό της στην ανάπτυξη και την προκοπή. Και αυτό δεν θα το καταφέρουμε με παλινωδίες και αλλοπρόσαλλες πολιτικές δίχως στόχους και προτάσεις, αλλά με το ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο κοινό μας μέλλον.

19 σχόλια:

  1. bre bre autoi me ton shmhth edo zousan sthn ellada malon anastythykan oi nekroi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. den xero poious enoeis nekrous, pantos o Karasmanis htan xthes sta xoria tis ALMOPIAS. tora oso afora th dhlosi sumfono mazi tou kai tha psifiso NAI giati auto epibalei h katastasi stin opoia mas odigisan oi filoi sou me tis kakistes epiloges tous

      Διαγραφή
  2. ΑΛΕΠΟΥ ΑΛΕΠΟΥ....ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΣ ΑΛΛΟΥ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ma den mporeis na peis thn dikiasou gnomh kur karazmanh eistai oloi marionetes exeis mynh pote apo reusto pou na katalabeis . l......o.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολη η διαφθορά του τόπου, μπόμπολες,αλαφούζοι, βενιζέλοι, σαμαράδες ψηφίζουν ΝΑΙ!ΕΣΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ!!! Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΤΟ ΟΧΙ.
      ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ. ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ

      Διαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ Αυτά τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές για τους αγρότες αν επικρατήσει το <>


    1. Εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
    2. Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13% σε 26%.
    3. Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.
    4. Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ.
    5. Κατάργηση της επιστροφής για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.
    6. Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.
    7. Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
    8. Τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ.
    9. Αύξηση ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%. λιπασμα κλπ
    10. Αύξηση του ΦΠΑ συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23%
    11. Και κατάργηση της επιστροφής ΦΠΑ για αγρότες και υλοτομους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κύριε Σηφάκη, στα 8 δις που πρότεινε ο Τσίπρας είναι όλα αυτά που αναφέρεις. Εκτός από την επιστροφή πετρελαίου. Δυστυχώς 2 μέρες μετά το κλείσιμο των τραπεζών στην επιστολή που έστειλε και ζητά 29,5 δις (δηλαδή νέο μνημόνιο χειρότερο από τα προηγούμενα) περιέχει ακόμη και δέσμευση των επιδοτήσεων για εξόφληση δανείων.
      Δυστυχώς εδώ που φτάσανε τα πράγματα και η εικόνα που εκπέμπουμε παγκόσμια είναι να τα μαζεύετε και να φεύγετε από Δευτέρα.

      Διαγραφή
    2. χα..χα μαρεσε η απαντηση του 3.41 στον 2.13 φοβεροοοοο

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ με τον 3:41 είμαι νέος αγρότης και εγώ και παρακολουθώ τα γεγονότα. Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο 3:41 Μεσα στις 45 σελίδες που πρότεινε ο Τσίπρας είναι όλα αυτά. Προφανώς κύριε Σηφάκη δεν ταχεις διαβάσει καλά ή απλώς προσπαθείς να ξεγελάσεις τους αγρότες. Συντάξου με την πρόταση του ΚΚΕ, γιατί το νέο μνημόνιο όπου θα υπογράψει ο Τσίπρας όχι μόνο τις επιδοτήσεις θα μας πάρουν αλλά και τα χωράφια μας ακόμη.

      Διαγραφή
    5. Κοίταξε είμαι ένας 32χρόνος δεν είμαι ο βουλευτής είμαι ένας που κατάλαβα ότι αυτό το κόμμα που παλεύει για τους έλληνες όπως η έλληνες όταν είπαν το όχι μέχρι τωρα κάνουμε παρέλαση ενώ με το ναι μας θα νομιμοποιούμε τα μνημόνια

      Διαγραφή
  6. Ναι στους παχυλούς μισθούς. Οχι στο κλείσιμο επιχειρήσεων οχι στην ανεργία οχι στην υπερφορολογία των αγροτών οχι στις συντάξεις πείνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όποιος θέλει να αυτοκτονήσει ψηφίζει όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΧΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ. ΟΠΟΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥΕΡΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Σηφάκη λίγο πιο κάτω το aridaia news δημοσιεύει τη συνέντευξη του Τσακαλώτου. Ένας από την ομάδα των διαπραγματευτών. Όποιος τη διαβάζει ανατριχιάζει, εξοργίζεται. Πετάτε την Ελλάδα σε μια ζαριά. Ντροπή! Εξαιτίας της δειλίας και της ευθυνοφοβίας οδηγήσατε τη χώρα σ΄αυτό το δημοψήφισμα ντροπής. Με μια λέξη τη γ@μησ@τε την Ελλάδα. Να θυμηθείς ότι δεν θα μείνετε ατιμώρητοι γιαυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με τρεις λέξεις "...απερίσκεπτα και χρονικά άστοχα..." -Ρύση Καραμανλική- αποκαλύπτει την φρασοτραγωδία του δημοψηφίσματος. Και έρχεται ο Τσακαλώτος και τον επιβεβαιώνει και ομολογεί ότι: κάνουμε δημοψήφισμα για να μην πέσει η κυβέρνηση. Ντροπή! Αχ Ελλαδίτσα μου τι σουμελε να πάθεις.από τους άμυαλους, θρασύδειλους, ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Η ξεφτίλα στην αποθέωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News