Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: «Εάν βγει το ΟΧΙ θα πάω τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και θα υπογράψω συμφωνία το συντομότερο δυνατόν»

"Εάν προκύψει το ΝΑΙ τότε θα υπογραφεί άμεσα συμφωνία"

Υπεραμύνθηκε της απόφασής του για το δημοψήφισμα την Κυριακή, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως μετά την απόφαση της κυβέρνησης, υπήρξαν άμεσα προτάσεις από τους πιστωτές τόσο για το πρόβλημα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας όσο και για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως το συγκεκριμένο δημοψήφισμα άργησε πέντε χρόνια, ενώ ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά πως με ψήφο στο ΟΧΙ σε μία βιώσιμη συμφωνιά, δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη. Δήλωσε πως η λιτότητα ανακυκλώνει την κρίση σημειώνοντας πως δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Ξεκαθάρισε πως με το δημοψήφισμα δεν τίθεται θέμα επιστροφής στη δραχμή, λέγοντας πως κανείς δεν αμφισβητεί την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Μιλώντας για το δημοψήφισμα δεσμεύτηκε πως εάν προκύψει το ΝΑΙ τότε θα υπογραφεί άμεσα συμφωνία, ενώ στο ενδεχόμενο του ΟΧΙ ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως την επόμενη ημέρα ο ίδιος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα υπογραφεί συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Όταν ρωτήθηκε για πιθανό κούρεμα των καταθέσεων, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί μετά το δημοψήφισμα θα υπάρξει συμφωνία εντός 48 ωρών.

"Εμείς δεν κάνουμε κάποιο παιχνίδι εδώ αλλά διεκδικούμε αυτή η χώρα να αναπνεύσει». Οι τράπεζες θα ανοίξουν με συμφωνία, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Είτε με μια συμφωνία που δεν θα είναι βιώσιμη, αν ψηφίσει ο κόσμος «ναι». Αν ψηφίσει ο λαός «όχι» την επόμενη μέρα θα είμαι στις Βρυξέλλες και θα υπογράψω συμφωνία. "Να μην ανησυχεί ο κόσμος θα έχουμε συμφωνία σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει τη ρευστότητα στις τράπεζες, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι απόφαση που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα. Θέλω να πιστεύω- και το πιστεύω βαθιά - ότι δεν θα διαρκέσουν, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «είναι σημαντικό να πάρουμε μια βιώσιμη λύση γι αυτούς που βρίσκονται στις ουρές στα ΑΤΜ.

Αναφερόμενος στην πεντάμηνη διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός είπε: «Έκανα πολλά βήματα πίσω από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, διότι έπρεπε να παντρέψουμε τον σεβασμό στη δημοκρατία με τους κανόνες που διέπουν την ΕΕ. Και αποδέχθηκα πρωτογενή πλεονάσματα, αποδέχθηκα μέτρα λιτότητας, αλλά έβαλα τη δική μας οπτική. Δεν μπορούσα όμως να αποδεχθώ και μέτρα υφεσιακά και καμία προοπτική για το χρέος».

Οι υπουργοί του Eurogroup δεν δίνουν το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να προσφύγει στη δημοκρατική διαδικασία χωρίς παρεμβάσεις, είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για όργιο παρεμβάσεων και κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού. Το ζήτημα σε μια διαπραγμάτευση είναι αν ψάχνει κανείς το συμβιβασμό ή επιδιώκει να πάλι απολύτως με τις θέσεις τις δικές του την αντίπαλη πλευρά. «Για εμένα αυτή η προσπάθεια έχει και μια παγκόσμια παρακαταθήκη, είναι προφανές ότι πρόκειται για μια αναμέτρηση του Δαυίδ με τον Γολιάθ και είναι προφανές ότι έχουμε δίκιο», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι τα προγράμματα που μας δίνει η άλλη πλευρά είναι αδιέξοδα.

10 σχόλια:

  1. OXI dinato simenei dunath sumfonia!!!oloi mazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν βγεί ναι πάνε υπέγραψε μισθοί -200ευρώ, συντάξεις -200ευρω, ΦΠΑ 35% σε όλα, συντάξεις στα 77... Θα πεις ότι ο λαός ειπε ΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΤΑ CAPITAL CONTRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συνεχεια ψεματα και παραμυθια.τι ζωη τον λαφαζανη και τον χαικαλη τους ρωτησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΑΙ. ΕΣΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ του "ναι" έχεις και θα έχεις ότι σου σου αξίζει. Ιδεολογικά είστε ναιναίκοι κάθε νταβατζή, διαχρονικά.
    Αυτόί του "όχι" της Κυβέρνησης με θυμώνουν, γιατί έχουν πέσει στην παγίδα ότι αυτό το "όχι" σημαίνει απεξάρτηση και αντίσταση, ενώ 9 και με την τελευταία επιστολή του Τσίπρα στον Ντάισεμπλουμ, όπου επικαλείται στήριξε από ρον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάπτυξης που σημαίνει συνέχιση και επιδείνωση της εξάρτησης και Μνημονίου (άρθρα 2, 3, 4, 12.0. Διακινδυνεύοντας να παθητικοποιηθεί ακόμα περισσότερο η δυναμική αντίστασης και αντίδρασης του κόσμου, αλλά και να εδραιωθεί η αντίληψη του "όλοι ίδιοι είναι". Φίλοι του όχι" της κυβέρνησης μη παρουσιάζεται τ΄τοιου πειεχομένου όχι σαν αντίσταση, παρασυρόμενοι από το θυμικό. Στο ΟΧΙ της ουσίας περιεχομένου να αποφασίσετε να δώσετε το μήνυμα. Άλλωστε Γμη θα εκφράσετε, δεν θα εκλέξετε κυβέρνηση. Μη δίνεται άλλοθι σε κανέναν, αφήνοντάς τους να επενδύουν ειτε στο φόβο σας είτε στη διάθεσή σας να αντισταθείτε πραγματικά. Αρχή Αντίστασης είναι η καραγραφή του ΟΧΙ της ουσίς περιεχομένου, που αποκαλύπτει και ατιστέκεται σε κάθε Μνημόμιο αλλά και σε κάθε λογική "δεν γίνεται διαφορετικά".
    Η λογική του "μικρότερου κακού" που κατάφεραν να μας περάσουν τα τελευταία 30 χρόνια τουλάχιστον, μας έφεραν ως εδώ και τα αποτελέσματά της αντιμετωπίζουμε συνεχώς. Φτάνει πια!!! ΄Μπορούμε και χωρίς προστάτες. Έχουμε και εργαστάσια να ξανανοίξουμε και βαρια βιομηχανία να αναπτύξουμε και γεωργία για να πάψουμε να εισάγουμε όιτι μπορούμε να καλλιεργούμε και εδώ, έχουμε ορυκτό πλούτο, ενέργεια ήλιου και αέρα να αναπτύξουμε, έχουμε τεχνογνωσία και ανθρώπους που κατέχουν την τεχνογνωσία που χρειάζεται. Ναι, υπάρχει ζόρι, αλλά να το επενδύσουμε έται ώστε το αποτέλεσμα της προσπάθειας και θα είναι βραχυπρόθεσμο και θα ανακ΄΄οπτει τη συνεχή εξάρτηση και θα δίνει προοπτική ανάπτηξης και θα πατά και στην εργασία και όχι ανεργία των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τε κολλητε 5 μηνες τωρα γιατι δεν ανοιξατε κανενα εργοστασιο, γιατι,α ξεχάσα ανοιξατε την ερτ γιατι δεν φερατε μια διακρατικη συμφωνια για τους αγροτες,βλεπε ρωσια.ξερεις ρε κολλητε ποσο παει το κερασι φετος ?? 0.80 ξερεις ποσο ειχε τα προηγουμενα χρονια τετοια εποχη 1.80 μηπως ρε κολλητε ειναι και οι ρωσοι στο κολπο.... ακου κολλητε παρτε δρομο οσο ειναι καιρος γιατι ερχονται δυσκολες μερες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Re komatoskila ama bgei to oxi teliose I ellada o barofakis paidakia exei 500 xiliarika ejw kai via autos SAS leei oxi jipniste kai apodijis yparxoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ti παπαριες γραφετε ...και οι μεν και οι δε . Ειτε με ναι ειτε με οχι την επομενη το ιδιο παλουκι θα φαμε !!! Απ αυτους κανεις τους ...δεν αγαπα την ΕΛΛΑΔΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μνημόνιο δε το γλιτώνουμε , γιατι το δημοψήφισμα τοτε ? Εχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν, ψεύτες και λαμογια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News