Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Δημοσκόπηση – Δημοψήφισμα 2015: Το “ναι” και το “όχι”, τι λένε οι πολίτες

Οριακές οι διαφορές και μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων

Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η “μάχη” είναι οριακή καθώς η διαφορά είναι κοντά στη μιαμιση μονάδα, μέσα στο όριο δηλαδή του στατιστικού λάθους.

Η διαφορά μεταξύ του “ναι” και του “όχι” σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα "Το Έθνος" είναι 1,4% 

Σύμφωνα με την alco στην πρόθεση ψήφου το “ναι” παίρνει ποσοστό 41,5%, ενώ το “όχι” ποσοστό 40,2% . Στην αναγωγή επί των έγκυρων το “ναι” συγκεντρώνει ποσοστό 44,8% ενώ το “όχι” συγκεντρώνει ποσοστό 43,4% Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που κινείται στο 11,8%

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 61% των πολιτών πιστεύει ότι με το όχι υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ.

Παράλληλα και ενώ το "ναι" στο δημοψήφισμα έχει μικρότερο ποσοστό, ένα μεγάλο ποσοτό 74% λέει ναι στο ευρώ και ένα ποσοτό 15% που θέλει εθνικό νόμισμα.

Ο Κ. Παναγόπουλος, διευθύνον σύμβουλος της Alco, επεσήμανε ότι η δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη και την Τετάρτη, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης η τάση ήταν υπέρ του ναι, ωστόσο η διαφορά είναι μικρή και στα όρια του στατιστικού λάθους.

Είναι μια διαφορά που μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή, οι τελευταίες ώρες πριν την κάλπη μπορούν να αλλάξουν πολλά και έτσι οι δύο πλευρές επιδίδονται σήμερα με μεγάλες συγκεντρώσεις στη μάχη των εντυπώσεων. 

---
Πηγή: newsit.gr

17 σχόλια:

  1. οχι! το δντ εβγαλε εκθεση χθες με την οποια αναφερει οτι το χρεος δεν ειναι βιωσιμο και αναφερει και για κουρεμα χρεους 30%. μηπως το οχι θα εχει αξια στην διπραγματευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι στην Ευρώπη ναι στην Ελλάδα .
    Όχι στον Τσιπρα Όχι στην Δραχμή.
    Ναι στο Ευρώ ναι στην Δημοκρατία.
    Όχι σε συριζα-Ανελ-Χ.Αυγή Όχι σε Ν.Δ-Ποτάμι και Πασοκ.
    Ζήτω ο Βασίλης Λεβέντης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To όχι θα κάνει εσένα και τα παιδιά σου να πεινάτε για χρόνια...καλτσες θα τρώς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ 70%
      ΝΑΙ 30% ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ

      Διαγραφή
    2. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΟΠΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΨΗΦΗΖΕΙ ΟΧΙ. ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ

      Διαγραφή
  4. Για να υπάρχει ξεκαθάρισμα εικονας για το τι σημαίνει αυτό το "ναι" και αυτό το "όχι", αλλά και το "οχι" της περότασης που έβαλε στην Ολομέλεια της Βουλής το ΚΚΕ και Αρνήθηκαν και να το συζητήσουν (!!!), κάντε τον κόπο να ξαναδιαβάσετε το περιεχόμενο των Μνημονίων, το περιεχόμενο του Μηχανισμού (ΕΜΣ) που πρότεινε η Κυβέρνηση στον Ντάισεμπλουμ. Με έμφαση στους όρους και τις υποχρεώσρις-δεσμεύσεις που προκύπτουν από αυτά.
    Για τους υπερ του "ναι", ε'ιτε από φόβο είτε από αφέλεια είτε από άγνοια ειτε γιατί τέτοιο και αυτοί είναι, δεν έχω να πω τίποτα παρά μόνο ότι παθαίνετε αυτά που σας αξίζουν.
    Για τους "όχι" της σημερινής κυβέρνησης, είτε από άγνοια περιεχομένου είτε νομίζοντας ότι το όχι είναι πραγματικό είτε γιατί θεωρούν ότι το 70% των Μνημομίων που έγινε "ήπια λιτότητα" (αναφέρομαι σε δηλώσεις υπουργών) είναι απεξάρτηση, και εσείς θα έχετε ότι επιλέξατε έστω με καλές προθέσεις και διάθεση αντίστασης. Μόνο που έτσι απαξιώνεται η πραγματική έννοια της αντίστασης και ενισχύετε να περάσει στο συλλογικό υποσυνείδητο η άποψη του μονόδρομου και εμείς είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε τα του σπιτιού μας. Άρα ότι χρειαζόμαστε πάσεη θυσία προστάτες "σωτηρία" με το αζημίωτο και που θα το πληρώνουμε πάντα οι ίδιο και οι ίδιοι!! Προτείνω ν διαβάσετε τα άρθρα του ΕΜΣ (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) που ζητά ο Τσίπρας, ως πρόταση-θέση. Ειδικά τα άρθρα 2, 3, 4, 12. Το Μνημόνιο, ως όρος είναι παντού.
    Στην εοιχείρημα ότι το "όχι" που απορρίπτει και τα 2 του δημοψηφίσματος ενισχύει το "ναι" είναι και υποκρισία και προσπάθεια άλλοθι για αυτό το περιεχόμενο του όχι της κυβέρνησης. Γιατί για Δημοψήφισμα πρόκειται, που σημαίνει Καταγραφή Γνώμης και όχι για εντολή διακυβέρνησης και πολιτικών αποφάσεων. Στις Εκλογές για το ποιοί θα μας κυβερνησουν και πώς έχει σημασία το άκυρο, το λευκο. Εδώ καταγράφεται ΓΝΩΜΗ Την οποία μπορούν να πάρουν υπόψη τους ή όχι, να την ερμηνεύσουν κατά βούληση και ως άλλοθι, να την αγνοήσουν *με προσχήματα ή μη), αλλά δεν είναι δεσμευτική αποφάσεων και συμφωνιών. Άρα, ως Γνώμη το Δημοψήφισμα δεν μπορεί να απαγορευει ττεχνηέντως και διλημματικά την υποβολή σε κρίση και άλλης άποψης! Η αποχή δεν είναι πράξη απόλυτης ανευθυνότητας είτε σε Δημοψήφισμα είτε σε Εκλογές.
    Όσο για τους διχασμούς που επικαλούνται πολλοί σωτήρες των μνημονιων, η αναφορά και μόνο σ αυτό δείχνει ότι είναι ιδεολογικοί οπαδοί του διχασμού, διαχρονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *χτυπάει τηλέφωνο*

    -Ναι;

    Ευχαριστούμε που πήρατε μέρος στην δημοσκόπηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 78% το οχι σε νεους ως 40.παμε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΖΗΣΑΤΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακόμα να δημοσιυθεί το σχόλιό μου! Από το πρωί!!! Ίσως γιατί περιέχει ΣΤΟΙΧΕΙΑ και Επιχειρείματα που αναφέρονται στην ουσία του "ναι" και αυτού του "όχι" που προτείνεται. Ίσως γιατί ανλύω και παραπέμπω σε άρθρα που εξηγούν τί είναι ΕΣΜ που προτείνει το "οχι" της κυβέρνησης. Για τη σωτηρία των Μνημονίων των ναι, τα ζούμε ήδη και οι όροι τους προκαθορίζουν και χειρότερα!
    Επίσης, η ηθελημένη ή όχι σύγχιση που δημιουργείται σχετικά με το τί σημαίνει Δημοψήφισμα και από τους 2, κάτι λέει, που είναι κοινό και στους 2. Το Δημοψήφισμα δεν έχει ισχύ εκλογών και ανάδειξης κυβέρνησης και πολιτικής που αποφασίζει και νοθετεί Είναι στιγμιαία καταγραφή άποψης συγκεκριμένου ερωτήματος. Γι αυτό έχει σημασία το πώς τίθεται το ερώτημα και τι κρύβει κάθε απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και οι όμοιοι και υπέρμαχοι του τσιπρα,( Βενεζουέλα) ετρωγαν ζωοτροφές και τρώνε ακόμα, αλλά έδιωξαν το ΔΝΤ.
    Σορυ αλλά εγώ δεν θέλω.
    Αν είσαι ότι τρως τότε το πιάσαμε το νόημα,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτρέψτε μου μια διόρθωση ενός γράμματος "ν" που μπείκε από απροσεξία και βιασύνη και άλλαξε το νόημα της πρότασης (είδατε ένα γράμμα τί μπορεί να κάνει; Φανταστείτε τί κάνουν τα ψιλά γράμματα συμφωνιών και συμβάσεων,,).
    Στην πρόταση που αναφέρομαι στην αποχή το σωστό είναι "δε" και όχι αρνητικο "δεν".Δηλαδή, "Η αποχή δε, ΕΙΝΑΙ απόλυτη ανευθυνότητα..." Συγγνώμη.
    Είμαι ο/η σχολιαστής 12.29.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή, όσοι απειλείτε δια του φόβου και με τον φόβο, ως μαναδικό επιχείρημα, θεωρείτε ότι οι βιοτεχνίες της Ελλάδας που έκλεισαν για να περάσει όοολη η παραγωγή σε λίγους μονοποολικούς ομίλλους, με μονάδες αραγωγής σε Κίνες, Μαλαισίες και λοιπά(για μηδέν κόστος παραγωγής) δεμ μπορούν να ξανανοίξουν από εμάς τυς ίδιους. Να και θέσεις εργασίες και παραγωγική διαδικασία που παράγει και καλύπτει και εσωτερικές ανάγκες. πρώτες ύλες από τη γεωργία και την καλλιέργεια βαμβακιού π.χ ή μεταξιού (που είχαμε και μπορούμε να ξαναέχουμε (γιατί θεωρειτε ότι δεν;). Γεωργική παραγωγή μπορούμε να έχουμε και να επαφέρουμε και τις ποικιλίες που καταργήθηκαν, ελέω Ε.Ε που μας υποχρέωσαν να εισάουμε (με το κόλπο του πλαφόν παραγωγής και της κατάργησης ποικιλιών και προϊόντων). Να και άλλες θέσεις εργασίας, αλλά και κάλυψη αναγκών αγοράς. Η βιομηχανια Ζάχαρης π.χ μπορέι να ξανανοίξη. Η Σόφτεξ γιατί έπρεπε να κλείσει; Η βιομηχανια πλαστικών, με αναδιαμόρφωση και εμπλουτισμό τεχνογνωσάις μπορεί να παράξει μέχρι και νοσοκομαιακά ήδη (π.χ σύριγγες, ράμματα, χειρουργικά γάντια και ένα σωρό άλλα προϊόντα. Γάζες, ας πούμε η βιοτεχία και η κλωστουφαντουργία, όπως και κλινικό νοσοκομειακό ιματισμο, (σεντονια π.χ). Η σιδηροβιοτεχνία-σιδηροβιομηχανία μπορεί να κατασκευάσει μέχρι και αυτοκίνητα, εργαλεία, γεωργικά μηχανήματα, τεχνολογικό εξοπλισμό, με πρώτη ύλη από μέσα. όλα είναι αλυσίδα. Καύσιμα και ενέργεια, μέχρι να μας κόψει επιτέλους να αξιοποίσουμε τις εναλλακτικές πηγές του ανέμου -που έχουμε- και τον ήλιο που είναι δωρεάν, αλλά μπορούμε να έχουμε την τενογνωσία να την αναπτύξουμε (σας θυμίζω το σχέδιο "Ήλιος" που παρέδωσαν Έλληνες Επιστήμονες στον τότε υπουργό Οικονομικών Παπακωνσταντίνου της κυβέρνησης ΓΑΠ) και αυτός την παρέδωσε στους Γερμανούς πουλώντας και τοην ηλιακή ενέργει ως βιομηχανία ανάπτυξης). Ακόμα και ορυκτο πλούτο έχουμε. Ναι και Όσμιο (περιοχή Ιμίων και Ιόνιο) και πετρέλαιο. Το πρόβλημα του μεγάλου βάθους λύνεται με αναπροσαρμογή μέσων (αυτό το ξέρουν οι πολυεθνικές που λύσσαξαν και υποθάλπουν εντάσεις και "γκρίζες ζώνες" γι αυτό τον λόγο, έως ότου βάλουν στο χέρι την περιοχή ως επιχειρηματίες!).
    Πε'ιτε μου γιατι δεν μπορούμε; Πείτε μου γιατί δεν μοπρούμε να ζοριστούμε στην αρχή, ναι, αλλά αυτό έτσι και αλλιώς γίνεται, αλλά πατώντας πάνω σε όσα προανέφερα να γινόμαστε ολοένα και πιο υπολογίσημοι, αλλά και ταυτόχρονα να αντιμετωπίζουμε και τις βασικές αναγκες και την ΑΝΕΡΓΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για ολα τα παραπάνω του 4:05 επιλέγω το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. γιατί αυτό λέει τα περιέχει όλα τα παραπάνω, αυτό εννοεί ο λαός στην εξουσία. Όλα τα άλλα...
    Εννοείται, με την προϋπόθεση της αλλαγής νοοτροπίας σκέψης μας και όχι παθητικοί αποδέκτες κάθε εξουσιαστικής αντίληψης που βασίζεται στο φόβο, στην υπονόμευση της δυνατότητας και ικανότητά μας να μπορούμε ΧΩΡΙΣ και υπορελείς ρουσφερολογικές αντιλήψεις που μας καθιστούν υποχείρια και εξαρτημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News