Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Αριδαία: Πρόταση για το κτήριο «φάντασμα» της κλειστής αγοράς - Θα γίνει αθλητικό κέντρο

Το Aridaia News επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ουσιαστικά δημόσιο κίνδυνο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Πέτρο Τσαρκνιά και μέλη του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος.

Συγκεκριμένα, έγινε επίσκεψη στον χώρο της «κλειστής αγοράς» της Αριδαίας (περιοχή ΚΤΕΛ), η παραχώρηση της οποίας έχει ζητηθεί επισήμως από τον Όμιλο Αντισφαίρισης για αξιοποίηση και δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού χώρου, ο οποίος μάλιστα θα είναι στη διάθεση του Δήμου για συγκεκριμένες δράσεις, καθώς επίσης και για χρήση από τα σχολεία που στεγάζονται στην παραπάνω περιοχή.

Η πρόταση αυτή αξιολογείται καταρχήν πολύ θετικά από τη Δημοτική Αρχή και το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες γύρω από αυτό το θέμα, καθώς επίσης και οι όροι, ενώ στόχος είναι να τεθεί το ζήτημα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το αμέσως επόμενο διάστημα, μιας και έχει ήδη την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.


Αυτά αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αλμωπίας.


Οι πρώτες συζητήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του Aridaia News, οι πρώτες κουβέντες έχουν ήδη γίνει και έχουν συζητηθεί κάποια ζητήματα που αφορούν στο παραπάνω εγχείρημα. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από χορηγίες που θα εξασφαλίσει ο ίδιος ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας, που αναμένεται να έχει και τη διαχείριση του συγκεκριμένου χώρου, ωστόσο η ιδιοκτησία θα παραμείνει στον Δήμο Αλμωπίας.

Δικαίωμα χρήσης θα έχουν, όπως γίνεται γνωστό και από τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, και τα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή, με τους όρους που θα τεθούν να είναι σαφής και ξεκάθαροι ως προς αυτό. Επιπλέον, ο Δήμος θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χώρο για διάφορες εκδηλώσεις, ενώ θα χρησιμοποιείται και σαν προπονητικός χώρος του Ομίλου Αντισφαίρισης.

Αυτοψία του Aridaia News

Το Aridaia News επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί ουσιαστικά δημόσιο κίνδυνο, καθώς γίνεται συχνά εστία μόλυνσης, μιας και πολλάκις έχουν βρεθεί μέχρι και σύριγγες, ενώ το ακόμα πιο δυσάρεστο είναι ότι λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται δίπλα στα σχολεία, το επισκέπτονται και αρκετοί μαθητές και όχι μόνο είτε για να καπνίσουν, είτε για οτιδήποτε άλλο.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε μιλούν από μόνες τους και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν τα σχέδια που γίνονται υλοποιηθούν θα μετατραπεί από ένα κουφάρι σε ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, έναν χώρο αθλητισμού και πολιτισμού το οποίο δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή άθλια εικόνα.










33 σχόλια:

  1. καιρος ηταν αν και δεν ειμαστε για πολλες δοξες..καλα ομως αυτο δεν θα γινοταν εμπορικο με διαφορα μαγαζακια ωραιες αποφασεις περνουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καιρος ηταν...αν και δεν ειμαστε για πολλες δοξες..αυτο ομως το κτηριο θα γινοταν εμπορικο κεντρο με διαφορα μαγαζακια και καφε πιστευω οτι θα ηταν καλυτερα να γινει ενα εμπορικο κεντρο θα ειχε και κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κυριοι που εκαναν την προταση μπορουν να μας που ηταν οταν στο εν λογω κτιριο γινοταν καταληψη απο αθιγγανους;και το ιδιο γινεται και στο γηπεδο τεννις θα ειναι φοβερη εικονα το στολιδι κοντα σε παραγκες και παλθοσιδερα να απομακευνυουν αμεσα οι ρομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο κόσμος έχει άποψη για το συγκεκριμένο χώρο και θέμα.
    1ον που κολάει ο σύλλογος Τένις με αυτό το χώρο? ένα κτίριο υπάρχει με ελάχιστο ανοιχτό χώρο.Ο σύλλογος αντισφαίρισης έχει καλές πρωτοβουλίες αλλά αξιοποίηση κτιρίων? κάτι δεν κολάει ειλικρινά.
    2ον θα περιμέναμε κάποια εξέλιξη με το κολυμβητήριο που είναι παρα δίπλα για την ολοκλήρωση του.
    3ον:ο σύλλογος (επαναληψη ειναι) θα παιξει το άθλημα αντισφαίρισης σε γραφεία και μαγαζια? ύποπτο? περίεργο αδιευκρίνιστο....
    υγ γιατί δεν χρησιμοποιείτε ο χώρος ως κλειστό γυμναστήριο του Δήμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον στο χώρο θα γινουν διαμορφώσεις τέτοιες που να επιτρέπουν την ανάπτυξη γηπέδων.
      2ον ο Δήμος δεν έχει καμία δαπάνη για την ολοκλήρωσή του.
      3ον 1000 περίπου μαθητές από τα γεοτονικά σχολεία αποκτούν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γυμναστήριο που κανένα από αυτά δεν διαθέτει.
      4ον η περιοχή αποκτά ένα τεραστιο χώρο για τη διοργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων.
      5ον βρίσκουν επιτέλους αντίκρυσμα τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έχουν ξοδευτεί μέχρι σήμερα και τώρα αυτό το κτίριο ρημάζει και καταστρέφεται.
      6ον το θέμα του κολυμβητηρίου είναι επίσης μεγάλο θέμα και το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι όλα αυτά τα μεγάλα έργα γίνονται χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη, για αυτό και δεν ολοκληρώνονται ή δεν αποδίδουν σύμφωνα με τον σκοπό τους.
      7ον ακολουθείται όλη η σύννομη διαδικασία, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών.
      8ον θα περιμέναμε το ίδιο ενδιαφέρον από τους τυχόν καχύποπτους να το δείξουν και όλα αυτά τα χρόνια, τα 25 χρόνια, που ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα με μηδαμινή ανταπόδοση.
      9ον επιτέλους ας βοηθήσουμε πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που βοηθούν τους κατοίκους και πρωτίστως τα παιδιά μας και ας σταματήσουμε να βλέπουμε παντού εχθρούς και υπόπτους.

      Διαγραφή
    2. εαν είναι να γκρεμιστει τ κτιριο ρε παιδια για να γινει γηπεδο ας γινει εκει το κολυμβητήριο.

      Διαγραφή
  5. Μα αυτό ακριβώς θέλει η πρόταση, να αξιοπιηθεί ένας χ'ωρος που ρημάζει και να γίνει ωφέλιμος για τους κατοίκους και την κοινωνία. Και μάλιστα χωρίς ο δήμος να ξοδέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους αξιοποιείται ένας χώρος για τον οποίο έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, και ο οποίος σήμερα χώρος επικίνδυνων και ύποπτων ενεργειών.
    Αναβαθμίζεται μία περιοχή της πόλης που βρίσκεται μάλιστα στην είσοδό της, η οποία ειδικά τα βράδια είναι απλησίαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ας στεγασουν καμια υπηρεσια[Δ.Ο.Υ.-ΙΚΑ ΚΤΛ] γεμησαμε αθλητες του τενις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι υπηρεσίες να χρηματοδοτήσουν μόνες τους το ενοίκιο τους.

      Διαγραφή
    2. μέχρι τώρα που ο χώρος είναι γεμάτος με βρωμιές και σκουπίδια, με σύριγγες και ακαθαρσίες ήταν καλά; οι αθλητές σας φταίξανε. Γιατί τόση υποκρισία;

      Διαγραφή
    3. το χώρο εκει τον υπολόγιζε το ικα ως κοματι της προτασης του για παραμονη του καταστηματος στην αριδαια χωρις έξοδα ενοικίου.

      Διαγραφή
    4. εχεις δει πολλες υπηρεσιες να χρηματοδοτουν μονες τους?ποιος τα πληρωνει??εχουμε γηπεδα αρκετα φτανουν!!να πανε οι υπηρεσιες εκει και να ανασανη το κεντρο

      Διαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΝΑ ΠΆΡΗ ΖΩΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΠΡΑΒΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ενταξει, ας αφήσουμε στην ακρη το αν χρειάζεται η Αλμωπία εναν χώρο για γήπεδα τεννις. Αλλά μπορούν να μας που θα βρουν τουλάχιστον 100.000 από ιδιώτες για να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις;;; μιλάνε σε σχόλιο πιο πάνω για οικονομοτεχνικές μελέτες. έχει γίνει μια αντίστοιχη με βάση την συγκεκριμένη πρόταση; ή περιμένουν να δώσει την παραχώρηση ο δήμος σαν λευκή επιταγή.
    καλοπροαίρετα ρωτάω, γιατί η πρόταση-στο μυαλό μου τουλάχιστον-μπάζει απο παντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου φαινεσαι και πολυ καλοπροσιρετος παντως. Φαινεται σου αρεσει το σημερινο χαλι, γιατι δεν σε ακουσαμε τοσα χρονια να λες τιποτε. Παπαδοπουλος Γιαννης.

      Διαγραφή
    2. τρομερό επιχείρημα. όποιος βγαίνει μπροστά με προτάσεις, οφείλει να τις στηρίζει επί της ουσίας. θα ήταν πολύ χρήσιμη μια απάντηση στα ερωτήματα παραπάνω για να μην υπάρχει κάνεις καλό/κακόπροαίρετος που να μπορεί να πει οτιδήποτε. και όντως η τοποθέτηση ήταν καλοπροαίρετη, αν δεν μπορείς να το αντιληφθείς είναι ίσως γιατί δεν έχεις τις απαντήσεις που θα έπρεπε να είχες

      Διαγραφή
    3. ξέρετε την παροιμία που λέιε μας χάριζαν γάιδαρο τον κοιτούσαμε και στα δόντια.

      Διαγραφή
  11. Μακάρι να αξιοποιηθεί ... Γιατί ειναι μες την βρώμα το μόνο που εξυπηρετεί αυτην την στιγμή είναι παράνομες δραστηριότητες και χώρο wc για τα αδέσποτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εάν γίνει κάτι τέτοιο Πραγματικά θα είναι στολίδι σε εκείνη την περιοχή ... άσε που δτην αναμονή τους κάποιοι θα βλέπουν και σπορ .χααχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συγχσρητηρια Κε Δημαρχε. Γραφετε ιστορια με τις θετικες σας ενεργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μακαρι τετοιες πρωτοβουλιες να παιρνει ο δημος. Ειναι προς οφελος ολων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το πασχα περασε....Οπως και τα βεγγαλικα.......Προσγειωση χρειαζεται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν κάποιοι είναι οτι το έργο είναι θετικό για τον τόπο μας! Γίνονται αγώνες Βαλκανικοί, Πανευωπαϊκοί, πανελλήνιοι και έρχεται κόσμος απο κάθε γωνία του κόσμου. Παιδια και εφηβοι με τις οικογενειες τους. Ποιος θα χάσει απο αυτή την προσπαθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η πρωτοβουλία ξεκίνησε απ το σύλλογο αντισφαίρισης βρε παιδια. Ο Δήμαρχος απλως ακουγε και φυσικά συμφώνησε.Ουσιαστικά δηλαδή,μπράβο που συμφώνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολο προτασης για εργα φωτογραφιες και συνεντευξης και στο τελος τιποτα. Θα περιμενουμε να δουμε τι θα γινει γιατι οπος λεει και ο λαος στο τελος ξυριζουν το γαμπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επιτέλους μια σοβαρή πρόταση για έναν χώρο εγκαταλελειμμένο στη βρωμιά και τους αθίγγανους. Όσο για τον Ο.Α.Α. , η προσφορά του στον τόπο μας είναι ανεκτίμητη . Ποιός μπορεί να παραβλέψει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τέννις που διοργανώνει κάθε Αύγουστο. Το πανελλαδικό πρωτάθλημα , κάθε Μάιο και τα πολλά διασυλλογικά και τοπικά τουρνουά που γίνονται στα γήπεδα τέννις της περιοχής μας. Και φυσικά τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς με τα μαθήματα που γίνονται για την προώθηση και τη διάδοση του αθλήματος ! Είναι επομένως ένας σοβαρός και υπεύθυνος σύλλογος μη κερδοσκοπικός και του αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση από όλους μας. Συγχαρητήρια για την πρόταση που μελέτησε και έκανε και ελπίζω να υλοποιηθεί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μαζευεις τισ υπηρεσιες οαεδ ικα κεπ δημοτολογιο ολες εκει και δεν ταλαιπωρεις τον κοσμακη και εχεις εσοδα. τα γυμναστηρια και τα γηπεδα για την ωρα μας καλυπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μιλάμε για πολυχώρο και γήπεδα τένις και για μια μελέτη που έγινε δωρεάν από το σύλλογο προς υλοποίηση όχι από δημοτικά έξοδα. άρα λοιπόν το αντίστοιχο θα ήταν ο οαεδ ικα και κεπ σαν υπηρεσίες να κάνουν πρόταση πρώτον και μετά να υπάρχει συζήτηση

      Διαγραφή
    2. Με ξενα κολυβα μνημοσυνο θελετε να κανετε?

      Διαγραφή
  21. τελικα ολοι οι χωροι χρησιμοποιουνται για το τενις (γήπεδα Αριδαίας, γήπεδα πιπεριας, κλειστό γυμναστήριο 1ου γυμνασίου και τώρα αυτό. Ο δήμος έχει ανάγκη από χώρους για τις υπηρεσίες του (νοικιάζει γραφεία). Γιατί να μην γίνει εκεί και μια βιβλιοθήκη που δεν έχουμε. Ένας χώρος για εκθέσεις κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η Αριδαία χρειάζεται κολυμβητήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News