Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ποιο είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη;

Ποιο είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη;

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της δεν φαίνεται να επηρεάζει την αγορά του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αντίθετα, το πρώτο τρίμηνο του 2015 έκλεισε με... αύξηση 8,9% στις ταξινομήσεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics.

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία, με την τελευταία να καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο 41% τον Μάρτιο. Αυτό οφείλεται στην ενδυνάμωση της οικονομίας, στην επιδοτούμενη απόσυρση και στις παραγγελίες από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Στην Ελλάδα η άνοδος το πρώτο τρίμηνο είναι στα επίπεδα του 4% (17.271 πωλήσεις).

Πρώτη μάρκα σε πωλήσεις παραμένει η Volkswagen με σχεδόν 435.000 ταξινομήσεις το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου (+ 10,8%). Ακολούθησαν η Ford (271.000) και η Renault (242.000).

Πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην Ευρώπη είναι το Golf, καταγράφοντας περισσότερες από 133.000 πωλήσεις. Στη 2η θέση βρίσκεται το Fiesta (88.000), στην 3η το Clio (80.000).

---
Πηγή: newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News