Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η ποντιακή φωνή του The Voice που έσπασε τα ρεκόρ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Λελεύω σε πουλόπομ'!» αναφώνησε κάποια στιγμή η Πόντια Μελίνα Ασλανίδου

Η ποντιακή λύρα και η φωνή του «καραπόντιου» Κώστα Αγέρη κέρδισαν κατά κράτος στα blind auditions...

Και ξαφνικά, η σκηνή ενός θεάματος δυτικής εμπνεύσεως γέμισε από τον Πόντο! Αυτό συνέβη όταν ένας νέος άνθρωπος από την Κοζάνη, γιος του τραγουδιστή Γιάννη Παπαγερίδη, ανέβηκε και ερμήνευσε με την κεμεντζέ του το τραγούδι του Κώστα Σιαμίδη «Την πατρίδα μ’ έχασα», σε στίχους του αείμνηστου Χρήστου Αντωνιάδη. Δεν πέρασαν 5 δευτερόλεπτα, και ο ένας μετά τον άλλον οι κριτές πάτησαν αποφασιστικά τα κουμπιά τους για να γυρίσουν τις καρέκλες τους!


Έχοντας ήδη εκφράσει την αγωνία του για την απόφασή του να ερμηνεύσει ποντιακό τραγούδι, ο Αγέρης (με σπουδές βυζαντινής μουσικής, ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας) πήρε από το χέρι όλον τον κόσμο και τον πήγε στις αλησμόνητες πατρίδες σπάζοντας καρδιές.



«Λελεύω σε πουλόπομ'!» αναφώνησε κάποια στιγμή η Πόντια Μελίνα Ασλανίδου. «Χαίρομαι που βοηθάτε να συνεχίζεται η ιστορία» είπε η επίσης Πόντια Δέσποινα Βανδή, εξομολογούμενη ότι ως έφηβη είχε αντιρρήσεις να μάθει τους ποντιακούς χορούς, μέχρι που κατάλαβε. Αλλά και θυμίζοντας ότι παντρεύτηκε και Πόντιο, αυτό για να πείσει τον Αγέρη να μπει στην ομάδα της, μια και όλοι οι coaches πάτησαν το κουμπί και γύρισαν την καρέκλα τους. «Τρελάθηκα με τη λύρα» είπε ο Μιχάλης Κουινέλης (Stavento), και ο Αντώνης Ρέμος, παρόλο που εξομολογήθηκε ότι έχει κάποιες ρίζες ποντιακές αλλά δεν μεγάλωσε σε ποντιακό περιβάλλον, παραδέχτηκε ότι ο Κώστας Αγέρης τον συγκίνησε. «Αγγίζεις τις χορδές της καρδιάς μου», του είπε, και τελικά τον κέρδισε.

Στα παρασκήνια, η οικογένεια του διαγωνιζόμενου γιόρτασε χορεύοντας στο ρυθμό του «Εκάεν και το Τσάμπασιν»!

4 σχόλια:

  1. Να λελέβω τι ψυς πουλοπομ. Τραντελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποντιος και να μην ξεχωρισει δεν γινεται!!
    Κατι τετοια παιδια μας κανουν περηφανους..
    Λελευω σε πουλοπομ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΤΑΞΕΙ ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΟΝΤΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News