Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Μέσα στη συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη: «Χρειάζονται ελιγμοί» - Επιμένει στο ΟΧΙ ο Μίκης

"Είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και δεν μπορεί κανείς να σε αμφισβητήσει"

Για περισσότερο από μια ώρα τα έλεγαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Μίκη Θεοδωράκη. Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στο σπίτι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στην Πλάκα.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη λίγο πριν από τις 10:30, όπως ήταν προγραμματισμένο. Το ραντεβού τους κλείστηκε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας όταν ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε τον Μ. Θεοδωράκη για να τον συγχαρεί για την επιστολή που δημοσίευσε και με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό να πει "όχι" στο "nein" της Γερμανίας.

Επί της ουσίας, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συμφωνήσει με το άρθρο καταπέλτη του Μανώλη Γλέζου, το οποίο μάλιστα είχε επισυνάψει κιόλας κάτω από το δικό του κείμενο. Και οι δυο πρότειναν στον πρωθυπουργό σύγκρουση μέχρι εσχάτων με τους δανειστές και όχι συμβιβασμούς για παραμονή στο ευρώ.





Εκείνο που είχε διαφορά ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στις δυο ιστορικές μορφές της Αριστεράς. Τον Μανώλη Γλέζο τον κατηγόρησαν για λανθασμένες απόψεις, ενώ τον Μίκη Θεοδωράκη τον συνεχάρη ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στην κάμερα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Μίκη Θεοδωράκη πως "ως παλιός πολεμιστής ξέρει πως η μάχη χρειάζεται στρατηγική και μυαλό. Δεν μπορείς να πας να πέσεις στη φάκα του άλλου, χρειάζονται ελιγμοί", είπε και σημείωσε ότι το πιο σημαντικό εφόδιο που έχει η κυβέρνηση είναι η πλατιά λαϊκή ενότητα.

Από την πλευρά του, ο Μίκης Θεοδωράκης επέμεινε στο "όχι". Του είπε: "Είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και δεν μπορεί κανείς να σε αμφισβητήσει" αλλά τόνισε ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι εφικτό να πούμε "όχι" στα γερμανικά "nein".

11 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΙΚΗ!!! ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΑΧΕΙΣ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΥΓΜΗ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ,ΕΣΤΕΡΝΙΖΟΝΤΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ !!! ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΙΚΗ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΠΟΤΕ .ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΙ !!! ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΟΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ..................ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ.ΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!! ΠΟΥ....ΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω τους δινω λευκη επιταγη για όσο μας κυβερνησαν απ το 1975 και μετα.Δηλαδή για 40 χρόνια.Μετά βλέπουμε τι γίνεται.Ετσι δεν ειναι το δίκαιο?

      Διαγραφή
  3. ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ.ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ!!Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ !!! ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!! ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ! ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ Κ.ΤΣΙΠΡΑ.ΛΙΓΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ,ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΕΝΟ.ΑΛΛΙΩΣ ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΑΝΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ....ΜΕΤΑ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΠ΄ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.....ΤΩΡΑ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ......ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τωρα ολοι γιναμε πατριωτες.....Οταν μας εσερναν.....Καναμε τις παπιες.........Πολλη υποκρισια......Ουτε ενας μηνας δεν περασε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ Χ.Α ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News