Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Αλλάζει η εικόνα της Αριδαίας: Νέα πεζοδρόμια και παιδικές χαρές - ΔΕΙΤΕ αναλυτικά

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, δήλωσε ότι ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Γιώργο Καρασμάνη

Σημαντική είναι η εξέλιξη της ένταξης του έργου βελτίωσης και ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων της Αριδαίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύψους 994.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αλμωπίας, οι ενέργειες του συντοπίτη μας Υπουργού Γιώργου Καρασμάνη ήταν τέτοιες που σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη.

Όσον αφορά στην ουσία του έργου, αυτό περιλαμβάνει τα εξής:

- Διαμόρφωση της παιδικής χαράς επί της οδού Διοικητηρίου, όπου θα διαμορφωθεί ως χώρος παιχνιδιού αφού πρώτα γίνει αποξήλωση και απομάκρυνση των υπαρχόντων παιχνιδιών, τοποθέτηση νέων πιστοποιημένων παιχνιδιών, απομάκρυνση της άμμου και του χώματος από τις περιοχές όπου θα τοποθετηθούν τα νέα παιχνίδια και τοποθέτηση χυτού ελαστικού δαπέδου ασφαλείας, καθώς επίσης και κατασκευή περίφραξης και τοποθέτηση πινακίδας εισόδου.

- Διαμόρφωση πεζοδρομίων επί της οδού Ξενιτίδη. Δημιουργία πεζοδρομίων με τελική επίστρωση με βοτσαλόπλακες, γρανιτικό κυβόλιθο, πλάκες τυφλών, ζώνη φύτευσης και αστικό εξοπλισμό.

 

- Διαμόρφωση πεζοδρόμου στην περιοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας. Προτείνεται η δημιουργία ενός πεζοδρόμου, με σταμπωτό δάπεδο, διάτρητο και συμπαγή κυβόλιθο, αστικό εξοπλισμό (φωτιστικά, κάδοι απορριμμάτων, ρολόι, παγκάκια, stand ποδηλάτων) κι ένα πεζοδρόμιο (σε ύψος 0.17 σε σχέση με τον λοιπό πεζόδρομο) πλησίον της περίφραξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, με πρόβλεψη για ασφαλή διέλευση ΑΜΕΑ με ράμπες και ικανή ζώνη διέλευσης πεζών σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

- Αναβάθμιση των υποδομών του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Προτείνεται η διαμόρφωση παιδικών χαρών με πρότυπα πολυπαιχνίδια, υπαίθρια παιχνίδια, πολύπλευρες δραστηριότητες που οξύνουν το πνεύμα των παιδιών, βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση και καθιερώνουν το ΠΚΑ και ως χώρο ψυχαγωγίας. Θα τοποθετηθούν καθιστικά, κιόσκια, τραπεζοπάγκοι, διακοσμητικά φωτιστικά και φύτευση.

 
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης ορίζεται από την 01/1/2015 έως την 31/12/2015.

Το Aridaia News επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνος, ο οποίος δήλωσε ότι ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Γιώργο Καρασμάνη και σημείωσε ότι οι παραπάνω παρεμβάσεις είναι ουσιαστικές και θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης μας. Όπως είπε, "στόχος μας είναι να κάνουμε ομορφότερο τον τόπο που ζούμε και αγαπάμε".

9 σχόλια:

  1. Φτανει πια... ολο φωτογραφιες εισαστε... ελεος ρε μαγκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ντρεπεστε να κοροιδευετε τον κοσμο; Αυτο το προγραμμα δεν χρηματοδοτει εργα σε οικισμους με πληθυσμο ανω των 2000 κατοικων. Κρατηστε ενα ελαχιστο αξιοπρεπειας, σηκωθητε φυγετε,αρκετα με το δουλεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ayta den trwgontai!kante kati ousiodes kai mellontiko gia ton topou mas,na boithisete kosmo!ksipniste,o kosmos exei anagki apo doueia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ...
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;;; ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΔ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αναβαθμιστε επιτέλους την πόλη και με κανονική ασφαλτόστρωση στους δρόμους και οχι μπαλώματα.Οτι χειρότερο αυτά τα μπαλώματα.Ασφαλτός και φωτισμός αρκούν για να είσαι Μονιμος Δημαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα τσαντήρια που έχουν στήσει οι καφετέριες πάνω στα παιζοδρόμια να ξυλώσεις Δήμαρχε όχι να κάνεις καινούρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επισης να συντηρησεις τις ηδη υπαρχουσες παιδικες χαρες που ειναι για το ...αναθεμα.... προς τι οι καινουριες; για την μοστρα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τόσες χιλιάδες ευρώ θα μπορούσαν να τα εκμεταλευτουν για συντήρηση δρόμων και σχολίων. ΚΑΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ. ΑΣ ΠΕΡΆΣΟΥΝ ΛΆΜΠΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΛΌΝΕΣ ΠΟΎ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΎΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ. 30 Χρόνια πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συγνώμη αλλά παιδιά δεν υπάρχουν για παιδικές χαρές! Κάντε κάτι να μείνουν οι νέοι εδω να κανουν παιδιά! Εκείνο το έρμο το δασάκι δώστε το λίγο την αξία που είχε για δεκαετίες.Το κολυμβητήριο έτσι θα μείνει? Δήμαρχε αν δεν έχεις πόρους πάρε το αεροπλάνο και πάνε Νεα Υόρκη.Ούτε οι Βρυξέλλες αρκουν.Φτάνει με τους απλούς ταπεινούς διαχειρίστές.Θέλουμε Δήμαρχο Ηγέτη, πρωτοπόρο,Ριζοσπάστη να βγεί πάνω απ τα όρια που υπάρχουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News