Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Διευκρινήσεις της DIGEA για την τηλεοπτική κάλυψη της Αλμωπίας

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της απάντησης της DIGEA

Ο Δήμος Αλμωπίας, ανταποκρινόμενος σε ερωτήματα πολιτών του, σε σχέση με την τηλεοπτική κάλυψη του Δήμου μας και μετά από συνεχείς επαφές με τη DIGEA, έλαβε τις εξής διευκρινήσεις σε σχέση με τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές.

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της απάντησης της DIGEA:

"Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποίησε συνεργείο μας στην περιοχή σας.

Οι μετρήσεις έγιναν από συνεργείο μας την Κυριακή 30/11/2014 σε όλη την περιοχή του Δήμου Αλμωπίας.

Αυτό που διαπίστωσαν οι τεχνικοί μας είναι πως σε κάποια χωριά, όπως Λουτράκι, Άψαλος, Σαρακηνοί, Όρμα, Μεγαπλάτανος κλπ υπάρχει δυνατότητα λήψης του ψηφιακού μας σήματος από δύο κέντρα εκπομπής, από Χορτιάτη και Κάτω Κορυφή.

Αρκετοί κάτοικοι έχουν δύο κεραίες λήψης, μια προς Χορτιάτη και μια προς Κάτω Κορυφή.

Πριν το switch off στην περιοχή σας αυτοί οι κάτοικοι δεν είχαν πρόβλημα λήψης, για το λόγο πως η ψηφιακή εκπομπή ήταν μόνο από Χορτιάτη και στην Κάτω Κορυφή η εκπομπή ήταν αναλογική.

Αυτή τη στιγμή που η εκπομπή και από τα δύο σημεία είναι ψηφιακή και μάλιστα στις ίδιες συχνότητες (SFN) αυτοί οι οποίοι έχουν δύο κεραίες ενδέχεται να έχουν πρόβλημα λήψης γιατί τα δύο σήματα φτάνουν στον δέκτη με διαφορετικό χρόνο λόγω της απόστασης και ο δέκτης σε πολλές περιπτώσεις και ανάλογα με την ποιότητά του "διαβάζει" δύο ίδια σήματα με διαφορά χρόνου με αποτέλεσμα να χάνει εντελώς τη λήψη.

Στις περιπτώσεις λοιπόν που κάποιος έβλεπε ψηφιακά από τον Χορτιάτη και τώρα δεν βλέπει είναι σίγουρο πως το πρόβλημα είναι λόγω των διπλών κεραιών και εφόσον από το Χορτιάτη είχε σταθερό σήμα καλό είναι να αποσυνδέσει την κεραία που κοιτάζει προς Κάτω Κορυφή.

Αν είχε σήμα από Χορτιάτη με σπασίματα κλπ καλό είναι να κρατήσει την κεραία που είναι προς Κάτω Κορυφή, αφού το σήμα από εκεί λογικά θα είναι και πιο ισχυρό από αυτό του Χορτιάτη.

Σε κάθε περίπτωση φυσικά το πρόβλημα μπορεί να το λύσει εύκολα κάποιος τεχνικός ο οποίος διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά εμπειρικά μπορεί να το κάνει και κάποιος τηλεθεατής από μόνος του αν ακολουθήσει τις παραπάνω οδηγίες μας.

Επίσης καλό είναι αν στην εγκατάσταση υπάρχει ενισχυτής να ελεγχθεί αν όντως είναι απαραίτητος.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι τηλεθεατές έβαζαν ενισχυτές χωρίς κάποια μελέτη τεχνικού και στο ψηφιακό σήμα κάποιος ενισχυτής μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, είτε γιατί κάνει υπερβολική ενίσχυση, είτε γιατί δημιουργεί κάποιες παρασιτικές συχνότητες και οι ψηφιακοί δέκτες που είναι πολύ πιο ευαίσθητοι από τους αναλογικούς μπορεί λόγω ενισχυτή να έχουν πρόβλημα".

10 σχόλια:

  1. ας ερθουν αυτοι οι της digea στην περιοχη απο την εκκλησια της ορμας και κατω και ας μας πουν αν εχει σημα ειτε απο τον χορτιατη ειτε απο κορυφη. δηθεν εχουμε 2 κεραιες και ιστοριες για χαζους. μια χαρα βλεπαμε τηλεοραση και τωρα που δηθεν θα επρεπε να βλεπουμε "τζαματο" ψηφιακο σημα δε βλεπουμε τιποτα! μονο ακουστκα για κουφους, σομπες και παπουτσια! ντροπη σας! απαιτουμε να αποκατασταθει αμεσα! στην Ελλαδα ζουμε κι εμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΝΕΛΑ
    ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΤΙΤΖΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

    ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΕΣΡ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΜΟΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αψαλος πως είχε εχθές σήμα για 2 ώρες και μετά πάλι τα ίδια . Άς μας το εξηγήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ετσι ακριβως ειναι.. ολα γινονται για να βαλουμε ote tv και nova!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η αψαλος η ορμα το λουτρακι κ τα αλλα χωρια μαλλον βγαλαμε τις 2 κεραιες για 2 ωρες και τις ξαναβαλαμε γι αυτο χαθηκε παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NTROPI SAS PSEYTES GIA ESAS TO LEW THS DIGEA POY MAS LETE ANOISIES.TAXA MOY FTENE OI KEREES KAI OI ENISXITES PSEYTES... MAS EXETE TRELANH ..KATARXHN AYTO POY METADIDETE DEN EINAI OYTE PSIFIAKH EIKONA OYTE PSIFIAKOS HXOS KAI TO GNORIZETE POLY KALA. EIPAME NA SAS AFHSOYME KAI NA MAS PATE ENA VIMA PIO MPROSTA STHN TEXNOLOGIA ALLA ESEIS MAS PHGATE 40 XRONIA PISO TOTE POY EIXE MONO EIRT KAI YENED GIATI MONO AYTO VLEPOYME. OLA TA KANALIA PEZOYN GIA 2-3 WRES KAI META TO XAOS TIPOTA. ELATE TWRA NA DEITE AN SAS LEW PSEMATA STON EKSAPLATANO. EISTE APARADEKTOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αριδαια βλεπει ποιο πολυ μονο ΝΕΡΙΤ τησ αλεσ ωρεσ σκοταδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΠΟΛΕΣ ΩΡΕΣ Η ΑΡΙΔΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. α ρε απατεωνες Ελληνες μια ζωη ετσι ειστε στο ψεμα και στην κοροιδια πρωτη, στην Αριδαια μονο προβληματα υπαρχουν απο την digea, και τα καναλια που βαλανε ενα αισχος, ουτε ενα καναλι με μουσικη με μοδα ολο τα ιδια και τα ιδια και να ειχε και καλη εικονα ενα χαλι μαυρο, ολα τα κανανε για να πουλησουν τα δηθεν ψηφιακα μηχανηματα γι'αυτο τον λογο κλεισανε και την ΕΡΤ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας μας εξηγησει επιτελους καποιος υπευθηνα τι θα γινει με αυτο το χαλι γιατι ολοι αοριστολογιες και ειμαστε,μαλλον ξαναγυρναμε στην εποχη που βλεπαμε τηλεοραση(ειρτ και υενεδ) για λιγες ωρες την ημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News