Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Κάτω τα χέρια σας από την Αλμωπία! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την υποβάθμιση του τόπου μας!

Γράφει ο Σταύρος Βαφειάδης

«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εξέλιξη όσον αφορά στο υποκατάστημα ΙΚΑ της Αριδαίας τουλάχιστον μέσα στο επόμενο εξάμηνο».

Αυτό αναφέρει ανώτατη κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Aridaia News, ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Βουλευτές του Νομού και κατέστησε σαφές ότι δεν συμφωνεί με την άποψη να μείνει μόνο ένα γραφείο εξυπηρέτησης των πολιτών, ζητώντας να παραμείνει ως έχει το υποκατάστημα στην έδρα του Δήμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να στείλει επιστολή στον Διοικητή του ΙΚΑ, μαζί με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, ενώ οι αντιδράσεις σε περίπτωση που δεν γίνουν κατανοητά όλα όσα ειπωθούν και παρθούν αυθαίρετες αποφάσεις, η αντίδραση θα είναι έντονη και μαζική.

Οι πολίτες της Αλμωπίας δεν σκοπεύουν να ανεχθούν φαινόμενα περεταίρω υποβάθμισης, μιας και ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν είναι δυνατόν να μείνει η πόλη της Αριδαίας χωρίς υπηρεσίες, επειδή έτσι το θέλει η κεντρική εξουσία και κάποιοι ανίδεοι της Αθήνας που δεν έχουν βγει από τα γραφεία τους και ζουν στον κόσμο τους.

Αρκετά ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι του ακριτικού μας τόπου μετά την απομάκρυνση της Εφορίας και την μεγάλη κοροϊδία με το γραφείο που άνοιξε για τα θέματα που την αφορούν και το οποίο δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα.

ΦΤΑΝΕΙ!

5 σχόλια:

  1. κυριε Δημοσιογραφε

    θα προτιμουσα να διαβασω ενα αρθρο προιον δημοσιαγραφικής ερευνας απο εσας παρα ενα αρθρο που αφορα την προσωπικη σας αποψη.....
    θα ηθελα να μαθω με στοιχεια:
    πρωτον τι εξοικονομηση γινεται στις κρατικες δαπανες απο την μεταφορα μιας κρατικης υπηρεσιας (ενοικιο κτιριου,θερμανσης, μισθος διευθυντη κλπ)
    δευτερον αν αυτο συμβαινει σε αλλες περιοχες της ελλαδος
    και τριτον αν ισχυει η ηλεκτρονικη εξυπηρετηση του πολιτη χωρις δηλαδη την παρουσια του σε καποια κρατικη υπηρεσια


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο να θέλετε να ενημερωθείτε για τα παραπάνω αλλά το θέμα δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση των πελατών αλλά η γενική κυκλοφορία του κόσμου στην Αριδαία για να μπορεί να κυκλοφορήσει το χρήμα και στα μαγαζιά της Αριδαία. Εκτός των άλλων υπηρεσιών που ξεριζώθηκαν και έχει νεκρώσει εντελώς η πόλη μας έχουν σταματήσει κάθε ενέργεια και για τον δρόμο προς Καϊμάκτσαλαν, το έχουν κουκουλώσει το όλο θέμα οι προηγούμενοι ''τοπικοί άρχοντες'' και ενώ θα μπορούσε να υπάρχει και άλλη δίοδος προς το βουνό μας έχουν αποκλείσει από παντού!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 9:31
      θα απαντήσω στα θέματα σας.
      1) Οι μισθοί των υπαλλήλων δεν θα αλλάξουν αν μεταφερθούν στο ΙΚα 'Εδεσσας αλλά σίγουρα θα αλλάξει η οικονομία της Αριδαίας. Και λέγοντας οικονομία εννοώ ότι τη στιγμή που οι υπάλληλοι και ο κόσμος θα είναι Έδεσσα, τα ψώνια τους θα τα κάνουν από εκεί. Επίσης τους καφέδες που παραγγέλνουν καθημερινά θα τους παίρνουν από εκεί. Ο μισθός του Δ/ντη επίσης δε θα αλλάξει καθόλου, γιατί αυτή τη στιγμή ο Δ/ντης πηγαινοέρχεται και του βγαίνει το ίδιο με το όταν θα πάει Έδεσσα και θα είναι προϊστάμενος. Να μη σας πω κιόλας ότι πηγαίνοντας εκεί θα έχει περισσότερα χρήματα στην τσέπη του(αφού σας ενδιαφέρει τόσο πολύ ο μισθός του Δ/ντη). Όσον αφορά το ενοίκιο του κτιρίου, στην Έδεσσα πάλι θα νοικιάζουν διότι θα πάνε σε κτίριο του ΟΑΕΔ. Και επίσης τα ταχυδρομικά έξοδα που θα υπάρχουν, θα βγαίνουν πιο πολλά από ότι το ενοίκιο του κτιρίου της Αριδαίας. Επίσης να σας ενημερώσω ότι το βαρύ χειμώνα οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Αριδαίας δουλεύουν με μπουφάν, γάντια και κασκόλ διότι δεν υπάρχει θέρμανση. Και μέσα στο κρύο προσπαθούν να εξυπηρετήσουν όσο καλύτερο γίνεται τον κόσμο. Αν δεν κυκλοφορεί το χρήμα σε έναν τόπο, φαντάζομαι ότι σίγουρα θα το γνωρίζετε, ότι ο τόπος ερημώνει. Ένα ΙΚΑ έμεινε, ένας ΟΑΕΔ, μια πολεοδομία και μια Αστυνομία. Αν τα πάρουν και αυτά, η Αριδαία θα ξαναγυρίσει στην εποχή του 60.
      2) Ναι συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος
      3) η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη δεν έχει φτάσει στο στάδιο που να μη χρειάζεται η παρουσία του. Και κοιτάξτε λίγο και τον παππού από τον Αρχάγγελο που ήδη είναι 40 χλμ μακριά από την Αριδαία, που δεν έχει ιδέα από ηλεκτρονική εξυπηρέτηση κ θα πρέπει να διανύσει 80 περίπου χλμ για να πάρει ένα χαρτί.
      Μαρία Παπαδοπούλου

      Διαγραφή
  2. αγαπητέ κύριε 9.31 εφ όσον δεν εκφράζεστε επωνυμα, ρισκάρω να πω, οτι πιθανόν εξυπηρετείτε κάποια συμφέροντα.Θα μου επιτρέπατε να σας χαρακτηρίσω άνανδρο? Κ.Δαφνάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν με ενδιαφερει η αποψη σας για μενα κ. Δαφνακη.....δεν εχω καμια σκοπιμοτητα σε αυτα που εγραψα παραπανω...δεν ανηκω σε κανενα κομμα..απλως εχω βαρεθει να πληρωνω σαν ιδιωτης φορους για μη ανταποδοτικες δημοσιες υπηρεσιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News