Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των "αρχαίων" ΤΟΜΠ Μ113 από το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των "αρχαίων" ΤΟΜΠ Μ113 από το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης

Τη στιγμή που οι ανάγκες για ένα σύγχρονο ΤΟΜΑ είναι κάτι παραπάνω από πιεστικές ο ΕΣ προτιμά να παραλαμβάνει τα αρχαία Μ113 που καμία πρακτική αξία δεν έχουν πλέον στο πεδίο της μάχης.

Ως μουσειακό έκθεμα όμως η συμβολή τους θα είναι σημαντική, σε κάποιο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία εξέλιξης των ΤΟΜΠ.

Τα Μ 113 εκφορτώθηκαν στα λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ θα καλύψουν και ένα σημαντικό κενό!

Τα τεθωρακισμένα οχήματα παραχωρήθηκαν δωρεάν από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ και η προμήθειά τους έγινε στο πλαίσιο των ισχυουσών συμφωνιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες (LOA: Letter of Agreement).

Οι διαδικασίες εφοδιαστικής υποστηρίξεως για την εκφόρτωση, τη μεταφορά και την ένταξη των οχημάτων σε Μονάδες εκτελέσθηκαν ως ακολούθως:

α. Από το λιμάνι του Πειραιά, την 10 Νοεμβρίου 2014, μεταφέρθηκαν συνολικά 113 (εκατόν δέκα τρία) ερπυστριοφόρα οχήματα τύπου Μ113Α2, 83 (ογδόντα τρία) ερπυστριοφόρα οχήματα τύπου Μ577Α2, 42 (σαράντα δύο) ρυμουλκούμενα οχήματα τύπου Μ105 Α2-Α3, 2 (δύο) Όλμοι διαμετρήματος 4,2” χιλιοστών και 18.103 (δεκαοχτώ χιλιάδες εκατόν τρία) βλήματα Πυροβολικού υποδιαμετρήματος 14,5 χιλιοστών, σε Μονάδες της ΠΕ/ΑΣΔΥΣ.

β. Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την 11 Νοεμβρίου 2014, μεταφέρθηκαν συνολικά 83 (ογδόντα τρία) ερπυστριοφόρα οχήματα τύπου Μ113Α2, 62 (εξήντα δύο) ερπυστριοφόρα οχήματα τύπου Μ577Α2, 72 (εβδομήντα δύο) οχήματα τύπου Μ901 ITV, 46 (σαράντα έξι) οχήματα τύπου Μ1059 και 1 (ένα) τεθωρακισμένο όχημα ΤΟΜΟ Μ106, σε Μονάδες της ΠΕ/ΜΕΡΥΠ.





---
defencenet.gr

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News