Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η Τουρκία απειλεί με κρίση στο Αιγαίο - 10 ώρες συνεδρίαζε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Προηγούμενο ρεκόρ η 9ωρη συνεδρίαση του 1997

Τον... καμπόσο σε Αθήνα και Λευκωσία κάνει ξανά η Τουρκία, με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να υιοθετεί το απειλητικό για την Ελλάδα κείμενο!

Τα όσα αναφέρονται στο επίσημο κείμενο της απόφασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας για την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο είναι απλά απειλητικά. Η Άγκυρα επί της ουσίας προαναγγέλλει κρίση στο Αιγαίο!

"Εξετάστηκαν κατά τη Σύνοδο οι εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με πρώτο το θέμα των τομέων αρμοδιοτήτων στη θάλασσα. Τονίστηκε ότι και την προσεχή περίοδο θα λαμβάνονται με αποφασιστικότητα κάθε είδους μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων εντός της ίδιας της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας και στους τομείς για τους οποίους η «ΤΔΒΚ» της έδωσε άδεια ως εγγυήτρια χώρα", αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Την ώρα που το Μπαρμπαρός έχει... αγκυροβολήσει στην ΑΟΖ της Κύπρου και συνοδεύεται από υποβρύχιο, η απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Κύπρου είναι ουσιαστικά ο τρόπος του Ερντογάν να «απαντήσει» στη σύμπραξη Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό της κατάστασης στην Τουρκία το γεγονός πως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας συνεδρίασε για 10 ώρες και 20 λεπτά εξετάζοντας την κατάσταση σε Αιγαίο και Κύπρο, σπάζοντας το ρεκόρ των εννέα ωρών της συνεδρίασης του 1997.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News