Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Καρότο και Μαστίγιο!

Καρότο και Μαστίγιο

Καρότο και Μαστίγιο, από τη Σύγχρονη Εβδομαδιαία Εφημερίδα Aridaia News.

Πολύ νωρίς έκλεισε την πόρτα στη Δημοτική Αρχή της οποίας είναι μέλος η Μαρτίνα Ζιάκα. Η Δημοτική Σύμβουλος με μια μεγαλοπρεπή έξοδο αποχώρησε από τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ, αφού πρώτα καταψήφισε το νέο πρόεδρο Κώστα Ζαχαριάδη και παραιτήθηκε από Αντιπρόεδρος. Πάντως, η όλη στάση της έδειξε ότι το πρόβλημα ήταν η επιλογή του Δημάρχου όσον αφορά στο πρόσωπο του κ. Ζαχαριάδη.

Ενδιαφέρουσα ήταν η στάση του κ. Μπίνου ο οποίος «έμεινε… Παυλόπουλος» όταν είδε τη συνεργάτιδά του να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο και να τα βροντάει και να φεύγει. Μέχρι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχασε τα λόγια του και αναρωτιόταν από πού παραιτείται η κ. Ζιάκα. Όσο για την αντιπολίτευση… Άλλο που δεν ήθελε να βρει ευκαιρία να ασκήσει κριτική στη Δημοτική Αρχή.

QUIZ: Ποιος αναφώνησε «μπράβο Μαρτίνα» όταν η Δημοτική Σύμβουλος αποχωρούσε από την αίθουσα;

Ο Γιάννης Σηφάκης με τη σειρά του ζήτησε εξηγήσεις για την παραίτηση του Χρήστου Χουρσόγλου, λέγοντας ότι οι «προσωπικοί λόγοι» δεν πείθουν κανέναν. Βέβαια, είναι λίγο άκομψο να ζητάς από έναν άνθρωπο να σου πει ποιοι είναι οι προσωπικοί λόγοι… Γι’ αυτό άλλωστε τους λέμε και προσωπικούς! Ο κ. Χουρσόγλου πάντως απάντησε πως η ιστορία του στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μεγάλη και ο καθένας μπορεί να κρίνει.

QUIZ: Ποιος Δημοτικός Σύμβουλος «κρύφτηκε» μόλις ανέλαβε συγκεκριμένο αξίωμα, για να μην του ζητήσουν να κεράσει;

Το γνωστό επιθετικό στυλ του διατήρησε και σε αυτή τη συνεδρίαση ο Δημήτρης Πασόης, ο οποίος δυστυχώς βλέπει παντού… μάγισσες και δράκους! Τι κι αν ο Δήμαρχος κ. Μπίνος του εξηγούσε πως δεν κατηγορεί κανέναν, αλλά παραθέτει απλά τα στοιχεία, αυτός επέμενε ότι θίγεται, ενώ έλεγε και ξαναέλεγε για το νοικοκύρεμα που προσέφερε στο Δήμο. Τέσσερα χρόνια συνήθισε η γλώσσα στα ίδια λόγια. Βέβαια, όπως είπε ο κ. Χουρσόγλου, μπορεί να νοικοκυρεύτηκαν τα οικονομικά, όμως η περιοχή μας βίωσε μία πρωτοφανή υποβάθμιση. Δεν είναι όλα αριθμοί…

QUIZ: Μήπως γνωρίζετε τι κουβέντιασε ο Δημήτρης Πασόης με τους Αντιδημάρχους Γιώργο Τσιμτσιρίδη και Γιάννη Κετικίδη;

1.900.000 ευρώ είναι τα ανείσπρακτα στη ΔΕΥΑ και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα το νέο πρόεδρο Κώστα Ζαχαριάδη και ολόκληρη τη δημοτική αρχή. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για… στραβά μάτια και ο Δήμαρχος θα πρέπει να σφυρίξει πέναλτι σε όσους συμπολίτες μας σφυρίζουν εδώ και πολλά χρόνια αδιάφορα, όπως δεσμεύτηκε άλλωστε ο ίδιος. Την ίδια στιγμή, στα Λουτρά πολλοί μικροπωλητές δεν πληρώνουν ενοίκιο, ενώ άλλοι δεν πληρώνουν ΔΕΗ. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα πρέπει άμεσα ο κ. Μπίνος να λάβει τα μέτρα του.

Παρατήρηση στην Κατερίνα Μπαγκή έκανε ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος και την… έσφαξε με το γάντι! Συγκεκριμένα, όταν η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υπερασπίστηκε τη θητεία του Δημήτρη Πασόη, ο κ. Μπίνος ανέφερε πως η κ. Αντιπρόεδρος ξεχνά τον θεσμικό της ρόλο και συμπαραστέκεται στην αντιπολίτευση.

QUIZ: Τι ήταν αυτό που προκάλεσε τα ειρωνικά γέλια της Δέσποινας Καλδερεμτζή;

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η Επιτροπή Διαβούλευσης. Πολλοί συμπολίτες μας αλλά και εκπρόσωποι φορέων υπέβαλλαν αίτηση για να συμμετέχουν σε αυτό το θεσμό που έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Πολύ σωστά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης ζήτησε να εγκριθούν όλες τις αιτήσεις, καθώς επιβάλλεται να υπάρχουν ενεργοί πολίτες με ενδιαφέρον για τα κοινά. Επίσης, ορθά έκανε λόγο για αυτόματη διαγραφή όπου μέλους δεν παραστεί σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής, ώστε να μην εμποδιστεί η λειτουργία της. Όσο για την απαξίωση που παρατηρήθηκε την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο, ευθύνεται κυρίως το γεγονός ότι καμία από τις προτάσεις που ακούστηκαν –και ήταν πολλές- δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συμμετοχή του Γιάννη Σηφάκη, ο οποίος και την προηγούμενη περίοδο ήταν παρών με σημαντικές προτάσεις.

QUIZ: Ποιος/α Βουλευτής εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Δημήτρης Μπίνος θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα με τους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της πενταετίας, δηλώνοντας μάλιστα πως… «θα τον φάνε»;

Δίπλα-δίπλα παρακολουθούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο η Γέση Πασχαλίδου και ο Μπάμπης Κουρτίδης. Ο δεύτερος είναι παλιός γνώριμος του χώρου, καθώς ήταν ο… εξ απορρήτων συνεργάτης του κ. Πασόη και πλέον επισκέπτεται το Δημαρχείο μόνο για τις συνεδριάσεις. Λέτε Γέση και Μπάμπης να είναι αντίπαλοι στις βουλευτικές εκλογές;

4 σχόλια:

  1. είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι ,ο Πασόης που υποβαθμισε το δήμο σε θέματα καθαριότητας και πολιτισμού, κατέβασε φοβερα τα χρέη του Δήμου μας.Τα νούμερα που παρουσιαστηκαν απ τον ίδιο το Δήμαρχο είναι εντυπωσιακά υπερ του Πασόη.Τώρα πλέον ο κυριος Δήμαρχος πρέπει να κάνει υπεράνθρωπες προσπαθειες για κρατήσει το Δήμο στα πόδια του.Και φυσικά το πιθανότερο σενάριο είναι ότι κάποιες αμοιβές αιρετών πρέπει να μειωθούν σημαντικά αφου το χειροπιαστο έργο τους δεν ξέρουμε αν θα φέρει έσοδα στο δήμο.Τουλάχιστον ας μη φέρει έξοδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είδα να αντιδρά κανείς όταν ο πρόεδρος πρότεινε ο δήμος να αγοράσει τάμπλετ σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους

      Διαγραφή
  2. Ο κόσμος θέλει καλή ποιότητα ζωής και έργα, τι μας νοιάζει αν χρωστάει ο δήμος, δεν είναι δικαιολογία αυτή, να πεθάνουμε εμείς για να επιβιώσει το ταμείο του δήμου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φέρτε πίσω τον νοικοκύρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News