Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

«Θα γίνω ξανά καθηγητής, στη μετά θάνατον ζωή, των μαθητών μου» που χάθηκαν

Να δώσεις τέλος στη ζωή του αποφάσισε ο υποδιευθυντή του σχολείου από το οποίο αγνοούνται εκατοντάδες μαθητές

«Το να επιβιώνεις μόνος τη στιγμή που 200 αγνοούνται είναι πολύ επίπονο. Αναλαμβάνω ολόκληρη την ευθύνη. Εγώ πίεσα για τη σχολική εκδρομή», αναφέρει στο σημείωμα αυτοκτονίας του 52χρονου υποδιευθυντή του σχολείου από το οποίο εκατοντάδες μαθητές αγνοούνται στο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Νοτίου Κορέας.

Συγκλονίζει το σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε πίσω του ο διασωθείς υποδιευθυντής του σχολείου από το οποίο εκατοντάδες μαθητές αγνοούνται στο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Νοτίου Κορέας.

«Το να επιβιώνεις μόνος τη στιγμή που 200 αγνοούνται είναι πολύ επίπονο. Αναλαμβάνω ολόκληρη την ευθύνη. Εγώ πίεσα για τη σχολική εκδρομή».

«Θα γίνω ξανά καθηγητής, στη μετά θάνατον ζωή, των μαθητών μου των οποίων τα σώματα δεν έχουν εντοπιστεί».

Ο 52χρονος Κανγκ Μιν-Κιού βρέθηκε την Μεγάλη Παρασκευή, κρεμασμένος με τη ζώνη του από ένα δένδρο, έξω από το γυμναστήριο όπου στεγάζονται συγγενείς των 274 αγνοούμενων επιβαινόντων, σύμφωνα με νέα αναθεώρηση του απολογισμού που δημοσίευσαν οι Αρχές.

Ανάμεσα στους 476 επιβαίνοντες βρίσκονταν 325 δευτεροετείς μαθητές του γυμνασίου Danwon, οι οποίοι συμμετείχαν σε τετραήμερη σχολική εκδρομή.

Έως τώρα από τα νερά έχουν ανασυρθεί 28 πτώματα, όμως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί τραγικά, καθώς 60 ώρες μετά το ναυάγιο οι ελπίδες για την εξεύρεση επιζώντων εξανεμίζονται.

Οι αγνοούμενοι πιστεύεται πως παγιδεύτηκαν στο «κουφάρι» βυθισμένου του σκάφους.

Έχουν διασωθεί 174 άτομα.

Εν τω μεταξύ, σε μία απότομη στροφή που ενδέχεται να έκανε το μοιραίο πλοίο στη Νότια Κορέα, λίγο πριν πάρει κλίση, εστιάζουν τις έρευνές τους οι αρχές της χώρας, όπως μεταδίδουν τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος του πλοιάρχου και δύο ακόμα μελών του πληρώματος.

Ερωτηματικό παραμένει αν μία ενδεχόμενη έγκαιρη εντολή εκκένωσης από τον καπετάνιο θα είχε σώσει ζωές. Συγκεχυμένες πάντως είναι οι πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατούσε στο πλοίο όταν άρχισε να παίρνει κλίση και τα αίτια του ναυαγίου δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί.

Νωρίτερα, αξιωματικοί της Ακτοφυλακής ανακοίνωσαν πως δύο δύτες κατόρθωσαν να μπουν στο χώρο μεταφοράς φορτίου του βυθισμένου σκάφους, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να βρουν τίποτα λόγω των αντικειμένων που περιόριζαν κίνηση και όραση.

Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News