Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Θα φορολογήσουν τους άνεργους - Όσοι απασχολήθηκαν το 2013 σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης μπορεί να πληρώσουν φόρο έως και 1.200 ευρώ

Αν ο άνεργος έχει και αυτοκίνητο, ακόμα χειρότερα!

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό.

Άνεργοι οι οποίοι συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης και έπαιρναν περίπου 500 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα και 1.200 ευρώ φόρο αφού θα ενεργοποιηθουν τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης των 3.000 ευρώ και θα φορολογηθούν με 26%!

Ανεργοι χωρίς κανένα άλλο εισόδημα που απασχολήθηκαν το 2013 μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων όπως αυτό του voucher (Επιταγή Εισόδου στην Εργασία) ή ακόμη και οι απασχολούμενοι στις στατιστικές έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ, όπου αμείφθηκαν πέρσι ακόμη και με 300 ευρώ το μήνα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο που θα φτάνει ακόμη και στα 1.200 ευρώ.

Την αποκάλυψη έκανε το dikaiologitika.gr. Όπως τονίζεται, στις οδηγίες για την συμπλήρωση του Ε1 οι παραπάνω αμοιβές από επιδοτούμενα προγράμματα μπαίνουν στον κωδικο 507 του Ε1. Δηλαδή, τα εισοδήματα αυτά θα φορολογηθούν ως εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις ενεργοποιώντας ταυτόχρονα το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ.

Έτσι, ο άνεργος που συμμετείχε σε επιδοτούμενα προγράμματα εργασίας θα φορολογείται με βάση ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ και με συντελεστή 26%. Το ποσό του φόρου των 1.200 ευρώ προκύπτει από την φορολόγηση του ποσού με 26% συν την προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο που θα του επιβληθεί και θα φτάνει το 55%. Μάλιστα, αν ο άνεργος έχει και αυτοκίνητο θα προσμετρηθεί και το τεκμήριο του αυτοκινήτου.

Το υπουργείο Οικονομικών καλείται να δώσει λύση στο παραπάνω ζήτημα αφού η φορολόγηση θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την επιτυχία των φετεινών προγραμμάτων.

---
Πηγή: newsit.gr

10 σχόλια:

  1. ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.ΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κανεισ δεν μπορει να μειωσει τη μεγαλη επιτυχια Σαμαρα! Συροζοκουμμουνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοκκινοροζ-πρασινομπλε ....ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΣΤΕ !!! ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ....

      Διαγραφή
  4. πρωτογενες πλεόνασμα και εξοδος στις αγορές........ας ξυπναμε σιγα σιγα και μην μασαμε το δολωμα που μας ριχνουν επειδη ερχονται εκλογές...ας κοιτάμε τις πράξεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Οταν μια κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες του κράτους σαν ιθαγενείς και ασκεί πολιτική μοιράζοντας καθρεφτάκια, για να τους καταστήσει ακόμα πιο εξερτώμενους και χειραγωγούμενους και οι ιθαγενείς συνεχίζουν να αολώνουν χέρι για καθρεφτάκια, έ τότε έχουν ότι τους αξιζει! Γιατί, τουλάχιστον οι ιθαγενείς είχαν άγνοια. Εδώ δεν υπάρχει ούτε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενταξει αυτο πραγματικα δεν υπαρχει..2000 χιλιαρικα ειναι ολα τα λεφτα απο τα voucher τα οποια τα παιρνεις μετα απο 9 μηνες!! και τωρα θα πληρωσεις και φορο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ντροπη.τιποτα αλλο.καλυτερα ανεργος και καθομαι σπιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι ρε να τους φορολογήσουν, να τους πάρουν και τα σώβρακα για να μάθουν, οτι πρέπει να σωθούν......................οι πολιτικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς πήγα σε σεμινάρια μακροχρόνια ανέργων για 600 ευρώ καθαρά που μετά 8 μήνες δεν έχουν βάλει ακόμα στην τράπεζα και θα κληθώ να τα δώσω στην εφορία όταν τα πάρω και να τους χρωστάω άλλα τόσα.
    Και θυμάμαι έναν που ερχόταν από απόσταση και έλεγε δεν πήρα σήμερα γάλα στο μωρό για να βάλω να έρθω στα σεμινάρια να πάρω τα 600 ευρώ. Τώρα θα του τα ζητάνε και αυτού πίσω πολλαπλάσια μιας και έχει και αμάξι.
    Θεωρώ ότι όλοι στην βουλή είναι καραγκιόζηδες και αυτό που τους χρειάζεται δεν είναι ψήφος αλλά ένα χέρι ξύλο όπου τους πετύχει κανείς αφού νομοθετούν τέτοια αίσχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News