Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Γιαννιτσά: Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ικανότητες (ΦΩΤΟ)

ΤΟ ΚΔΑΠΜΕΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και με τις εξαιρετικές κατασκευές των παιδιών να κοσμούν τον χώρο του Κέντρου, τα παιδιά, οι γονείς τους, οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΠΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών τίμησαν την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του υπεύθυνου του Κέντρου, Κοινωνικού Λειτουργού κ. Πρόδρομου Ασταρτζή, ενώ για την ημέρα και την σημασία της αλληλεγγύης και της αποδοχής των ατόμων με αναπηρία, μίλησε η εθελόντρια Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, κ. Σταματία Χατζηαντωνίου.

 
Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με συνεχή παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΔΑΠΜΕΑ και ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών κ. Μενέλαος Μιχαηλίδης, ο οποίος τόνισε την αρωγή που επιβάλλεται να δείχνουν οι υγιείς άνθρωποι στα άτομα με κινητικά ή νοητικά προβλήματα γιατί τίποτα στην ζωή δεν είναι δεδομένο.

Ανέφερε χαρακτηριστικά τους κινδύνους που κρύβουν τα τροχαία και πόσο εύκολο είναι κάποιος υγιής συνάνθρωπός μας ή οι ίδιοι μας να περάσουμε στην απέναντι πλευρά.

Κατάληξε στην επισήμανση ότι όλοι μας πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε ως ισότιμους πολίτες τα άτομα με αναπηρία και ότι αυτό ξεκινά από την οικογένεια και το σχολείο.

Στη συνέχεια οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακή μουσική και χορό από όλους τους παρευρισκόμενους.

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ χαρίζοντας ωραίες μουσικές στιγμές στους μαθητές του Κέντρου και τους γονείς τους.

Μαθητές και εργαζόμενοι προσέφεραν δώρα που κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά στον διευθυντή του σχολείου και στους μαθητές που τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική. 

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο τους! Να τα βλέπουν οι δικοί μας κ βάση ντρέπονται .Κανενας δεν επισκέφθηκε το δικό μας κέντρο ; Οι δήμαρχοι κ οι υπεύθυνοι μόνο τις εκλογές ηερουν! Μόνα τους ειναι τα παιδιά κ οι δάσκαλοι τους!!!! Ενα απλό χαμόγελο ζητούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News