Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Έδεσσα: Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Πρόσκληση

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, σε συνεργασία με τους Προσφυγικούς Συλλόγους και Σωματεία της Π.Ε. Πέλλας, συνδιοργανώνουν το επίσημο Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου, ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Φέτος, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013, στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης καλεί τα μέλη των Προσφυγικών Συλλόγων και Σωματείων, τις τοπικές αρχές και φορείς καθώς επίσης και όλους τους πολίτες της Πέλλας να τιμήσουν με την παρουσία τους το περιεχόμενο των εκδηλώσεων.

Ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος:

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ώρα 10.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Ώρα 10.45 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου) και κατάθεση στεφανιών από τους κκ.:

1. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας

2. Στρατηγός Διοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας

3. Δήμαρχος Έδεσσας

4. Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας

5. Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας

6. Διοικητής Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Πέλλας

7. Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Έδεσσας

8. Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας

9. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών

10. Εκπρόσωπος Προσφυγικών Συλλόγων Π.Ε. Πέλλας

11. Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης, Αλμωπίας Ν. Πέλλας

12. Σύνδεσμος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου

13. Σύνδεσμος Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών Ν. Πέλλας

14. Εθνική Αντίσταση Ν. Πέλλας (ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ)

15. Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων

16. Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ν. Πέλλας

17. Ένωση Παλαιών Προσκόπων

18. Πρόεδροι άλλων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων Σιγή ενός λεπτού & Εθνικός ύμνος

Ώρα 8.00μ.μ.(απόγευμα): Σε συνεργασία με την Μικρασιατική Εστία Π.Ε. Πέλλας και το Δήμο Πέλλας, εκδήλωση μνήμης με ομιλία από τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών με θέμα «Μικρά Ασία: Υπάρχει χώρος στην εποχή της Κρίσης για την Ιστορική Μνήμη;», στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά.

8 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ?ΑΦΟΥ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΛΑ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ Κ ΠΟΣΟΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΗΜΑΡ Η ΕΙΝΣΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Η ΒΛΑΧΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για βλαχοδήμαρχους είπε ο Τσίπρας δεν είπε για βλαχόβλακες. Άρα εσύ μπορείς να ασχοληθείς.

      Διαγραφή
  2. βλακασ εισαι κ φαινεσαι καραγκιοζη.τι σημαινει ρε βλαχοδημαρχοσ?εξηγησε μου εσυ πανεξυπνε. μ αυτο τον τροπο προσβαλλε ξεκαθαρα ολουσ του βλαχουσ.κ αν θεσ ελα να σου ξηγησω τι κανουμε εμεισ οι βλαχοι οπου λαχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ προσβάλεσαι για τους Πόντιους με τη Ρεπούση, για τους Βλάχους με τον Τσίπρα, είσαι φαίνεται ευαίσθητη ψυχούλα.(Κάνει ομοιοκαταληξία με το ΝουΔούλα. Και το Χρυσαυγούλα)
    Επειδή είμαι και εγώ Βλάχος (και δεν προσβλήθηκα) σου ξαναλέω. Για την περίπτωσή σου κουβέντα δεν είπε. Άκουσες πουθενά να λέει βλαχοβλάκος; Πουθενά! Ούτε καν Μιχαλοβλάκος! Αδυνατώ επίσης να σου εξηγήσω , τι σημαίνει βλαχοδήμαρχος διότι δεν είμαι ειδικός σε άτομα με νοητική υστέρηση.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτε δεν πηδηξα μαλακα, αλλα μια βραδια πηδηξα δυο μαλακες...

      Διαγραφή
  4. αδυνατεισ να εξηγησεισ??τοτε μια ενημερωση να σου κανω εγω κ να σου εξηγησω εγω.γραψε στο google ...βλαχοι-τσιπρασ.. κ θα σου κατεβασει σελιδεσ ολοκληρεσ διαμαρτυριεσ επισημεσ των απανταχου βλαχων κ δεκαδεσ blogs,του δημαρχου μετσοβου ,βλαχοι κοζανησ,πολιτιστ συλλογοσ ρηγασ φερραιοσ κ.α.ουτε καν αυτο δεν δοκιμασεσ καραγκιοζη να δεισ οτι οχι απλα βλακασ εισαι πανυβλακασ.νουμερο.αν το κανε επιτηδεσ ειναι καλυτερο τον παραδεχομαι δε συμπαθει βλαχουσ,αλλιωσ αν επεσε καταλαθωσ σε τετοιο τραγικο λαθοσ τσιπρασ τοτεσυγνωμη αλλα πραγματικα εχετε μαζευτει πολλα νουμερα κ νοητικα υστερημενοι στο συριζα κ το κακο ειναι γενικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην επαναλαμβάνεις ό,τι σου γράφω. Βρες κάτι δικό σου.
      Διάβασες τη φράση νοητικά υστερημένοι και την επαναλαμβάνεις.
      Οι παπαγάλοι είναι απλώς χαζά πουλιά διότι επαναλαμβάνουν χωρίς να καταλαβαίνουν. Κατάλαβες , χαζοπούλι;
      (καταλαθωσ- λαθοσ) πού έμαθες ελληνικά; Στη Μολδοβλαχία;

      Διαγραφή
  5. τσογλανακι μπορεισ οποτε θεσ δινω στοιχεια μου να βρεθουμε απο κοντα να συγκρινουμε επαγγελματα μασ ,σπουδεσ μασ,γνωσεισ μασ,μεταπτυχιακα,master μασ μπορια πανληνιων απολυτηρια σχολειου οτι θεσ.σου μιλαω μ επιχειρηματα κ εχεισ καταπιει γλωσσα σου,χτυπα τσιπρασ-βλαχοι στο google να δεισ τι γινεται κ να δεισ αν ενοχληθηκαν η οχι οι απανταχου γνησιοι βλαχοι.τι να εξηγησεισ?τα ανεξηγητα.πεσ ο ανορωποσ ειναι βλακασ τον εχουν βαλει σε μια θεση σαν το αρνι στη σφαγη κ ειπε μ...... κ ακολουθειτε ολοι σαν κοπαδι με15 συνιστωσεσ κ διαφορετικεσ αποψεισ κ ολα τα παλαιοκομματικα στελεχη του πασοκ με τα απειρα θα θα θα θα θα θα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News