Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Επαναφορά του θεσμού της εμποροπανήγυρης στην Αριδαία; Οι απόψεις διίστανται!

Εσύ συμφωνείς με τη λειτουργία εμποροπανήγυρις στην Αριδαία; Ψήφισε παρακάτω και πες τη γνώμη σου!

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας Στράτο Κοτσίδη, τον πρόεδρο των Πωλητών Λαϊκών Αγορών Αλμωπίας Χρήστο Καραϊωακείμ και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας Σόλων Ελπασίδη είχε την περασμένη Πέμπτη ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης.

Κεντρικό θέμα της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν η επαναλειτουργία του θεσμού της εμποροπανήγυρης στην πόλη Αριδαίας μετά από πάρα πολλά χρόνια. Ο συγκεκριμένος θεσμός γνώρισε μεγάλη άνθιση κυρίως κατά τις δεκαετίες του 70’ και του 80’ και είχε χαρακτήρα όχι μόνο εμπορικό αλλά και κοινωνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος επεξεργάζεται τις τελευταίες μέρες αυτή την ιδέα και γι’ αυτόν το λόγο κάλεσε στο γραφείο του τους προαναφερόμενους, ζητώντας τους να καταθέσουν εγγράφως συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με αυτό το θέμα εντός λίγων ημερών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εισέπραξε αρνητικές απαντήσεις, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει την τοπική αγορά.

Ωστόσο, ο κ. Πασόης επέμεινε, τονίζοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού με τον εμπορικό κόσμο της περιοχής, ενώ σημείωσε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εκάστοτε συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη θα προκύψουν από τις προτάσεις που θα καταθέσουν και κατόπιν συνεννόησης και όχι αυθαίρετα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση, ωστόσο ο Δήμαρχος αναμένεται να εμείνει στη θέση του, μιας και έχει ως επιχείρημα ότι τέτοιοι θεσμοί λειτουργούν με πολύ μεγάλη επιτυχία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και προσφέρουν πολλά στις τοπικές κοινωνίες.

Εσύ συμφωνείς με τη λειτουργία εμποροπανήγυρης στην Αριδαία;

Ψήφισε παρακάτω και πες τη γνώμη σου!

20 σχόλια:

  1. Περσινά ξινά σταφύλια....Δήμαρχε κοιτάμε μπροστά ...οχι 40 χρόνια πίσω ..η απώλεια των υπηρεσιών απο την Αριδαία δεν αναπληρώνεται με χαιβάν...παζάρ.....βρές αλλους τρόπους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι αυτονόητα θετική η παρουσια εμποροπανήγυρη στην Αριδαία και αρνητικα ψηφίζουν μόνο κάτοικοι εκτος αλμωπίας.Θέλει και ρώτημα ρε παιδια? τι λέτε τώρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..θετικη απο ποια πλευρα χωρις να ξερεις πως θα λειτουργισει; απλα απαντησες δημοσιουπαλληλικα, ναχαμε να λεγαμε.

      Διαγραφή
    2. οταν χειρότερα από οτι είμαστε ΔΕΝ υπάρχει -ε μόνο θετικό μπορεί να έχεις αγαπητέ 4.45. (εννοειτε ότι εμείς οι 50αρηδες θυμόμαστε με νοσταλγία αυτό το θεσμό! )

      Διαγραφή
    3. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΨΗΦΟΣ ΜΟΥ .ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!

      Διαγραφή
  3. σε λιγο θα μας πεις ρε μεγαλε οτι ο δημαρχος εκλεισε την εφορια .Χαλαρωσε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο 2.11 " ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΘΕΤΙΚΗ", ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΡΕ ΓΙΓΑΝΤΑ? ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΘΑΣΕ ΣΙΓΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο εμπορικός σύλλογος καλά θα κάνει να μην παίρνει αφθέρετες αποφάσεις χωρίς σκέψη. ελεος πια. ας κανει και μια προταση καμια φορά. απο γλαστρες χορτασαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πιστεύω ότι είναι πολύ καλή ιδέα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. mpa pali gia na gemizoyn oi kafeteries tha ginoyn ola afoy oloi ekei kataligoyn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ας κλεισουν και αλλα μαγαζια.
    δεν πειραζει.!!!
    τι ειναι στο κατω κατω? φασολαδα?
    αρε κουνια που σας κουναγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..σωστος φιλε, ο καθε παπαρας λεει τη γνωμη του, θα πλακωσουν οι γυφτοι θα γεμισουμε τσαντιρια θα πουλανε ειδη που υπαρχουν στα καταστηματα, και θα πεσει κι αλλο ο τζιρος των μαγαζιων.Αλλα ο καθε βολεμενος λεει την αποψη του, μηπως νοιαζοντε για τα μαγαζια;αυτοι νοιαζοντε για την τσεπη τους, δεν πατε να πνιγητε ολοι οι αλλοι, φαντασου το θεωρουν αναπτυξη καποιοι, τι να πω..

      Διαγραφή
  10. έρχεται κόσμος από όλη την κεντρική μακεδονία.Σας χαλάνε λίγοι επισκέπτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αντι να παρακαλάτε να γίνει, (έσοδα ο δήμος, κίνηση η πόλη, τζίρος σε πολλά μαγαζιά ,καμιά ζημία σε εμπορικό γιατί η εμποροπανηγυρις είναι βραδυνή) εσείς ακόμα το σκεφτεστε? μετά απορείτε γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη? μερικοί να κοιτάξετε το νερό που πίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τί λέει ο τύπος; τη δουλιά κάνεις κύριος; ξέρεις από βέσπα;

      Διαγραφή
  12. Τελικά, μόνο για τα πανηγύρια είμαστε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ Η ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News