Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Μήνυμα του Δημάρχου Σκύδρας για τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Η ιστορική μνήμη επιστρατεύεται και πάλι, (9 Μαϊου), αυτήν τη φορά για να δοξαστούν οι επικοί προγονικοί αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους.

Αγώνες για την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και το δικαίωμα κάθε λαού για αυτοδιάθεση ώστε όλοι οι πολίτες να ζουν ειρηνικά, δημιουργικά και πολιτισμένα.

Χωρίς εθνικιστικούς παροξυσμούς τιμάμε τους Εθνικούς Αγώνες και την Εθνική Αντίσταση του λαού μας κατά του ναζισμού και του φασισμού. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι η χαλάρωση και η φαλκίδευση των δημοκρατικών θεσμών, η ανομία, η διχόνοια, οι εσωτερικές και εξωτερικές επιβουλές καραδοκούν με σκοπό την κατακρήμνιση και διάλυση των ανθρώπινων αξιών και του κοινωνικού ιστού.          

Ως τοπική αυτοδιοίκηση για πολλοστή φορά επισημαίνουμε και προειδοποιούμε την πολιτική ηγεσία της χώρας ότι η αδικία, η ανισότητα και γενικότερα η εξαθλίωση της κοινωνίας σπρώχνει τους συνανθρώπους μας στην επιλογή ακραίων, λαΪκιστικών και φασιστικών μεθόδων και δυνάμεων που οδηγούν τον τόπο στη διχόνοια ,στη διάλυση και στο διασυρμό. Ας ληφθούν, όσο είναι καιρός, τα κατάλληλα μέτρα.          

Πιστοί ,λοιπόν, στις εθνικές παραδόσεις και στις ανθρώπινες αξίες, ας αντλήσουμε δυνάμεις απ ΄αυτές ώστε με ομοψυχία, σύνεση και υπευθυνότητα να ανατάξουμε τη χώρα μας προκειμένου να ωφεληθούν όλοι οι συμπολίτες μας και περισσότερο οι αδικημένοι και οι λιγότερο ευνοημένοι.

Γιώργος Χοϊδης
Δήμαρχος Σκύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News