Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τα χαμογελαστά παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας στο «Χαμόγελο του παιδιού»

Οι μαθητές και οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας με την κοινωνική λειτουργό κ. Σαμαρά μπροστά από το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του Υπουργείου Παιδείας για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών καθαριότητας για το «Χαμόγελο του Παιδιού» οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας επισκέφθηκαν στις 23/4/2013 τους χώρους φιλοξενίας παιδιών του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη, όπου και παρέδωσαν περισσότερα από 50 μεγάλα δέματα.

Η δραστηριοποίηση των μαθητών είχε ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου και η διάθεση βοήθειας ξεπέρασε κάθε προσδοκία συγκινώντας βαθύτατα τόσο τους καθηγητές τους όσο και τους υπεύθυνους του Συλλόγου.

Ο τομέας Υγείας- Πρόνοιας του σχολείου, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Βορεινού κατασκεύασε πασχαλινές λαμπάδες, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων διατέθηκαν για την αγορά τροφίμων για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει για τους κατά το παρελθόν εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου οι οποίοι πρόσφεραν απλόχερα μεγάλες ποσότητες αγαθών, αποδεικνύοντας ότι η βοήθεια γι’ αυτούς δεν ήταν απλώς ένα επάγγελμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές και οι καθηγητές ενημερώθηκαν από την κοινωνική λειτουργό κ. Σαμαρά για τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου και τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων παιδιών, τα οποία βρίσκονται εκεί με εισαγγελική εντολή.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την κ. Σαμαρά στην αξία της εθελοντικής προσφοράς, χωρίς την οποία ο Σύλλογος δε θα μπορούσε να πραγματώσει τους στόχους του.

Η κ. Σαμαρά τόνισε ότι ο εθελοντισμός μπορεί να έχει πολλές μορφές και η προσφορά στο συνάνθρωπο και ειδικά στα παιδιά, που είναι τα μόνα ανυπεράσπιστα όντα, γεμίζει την ψυχή μας περισσότερο από ότι φανταζόμαστε.

Στη συνέχεια παρότρυνε τα παιδιά να μη διστάζουν να χρησιμοποιούν την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας 10-56 προκειμένου να αναφέρουν, ακόμα και ανώνυμα, περιπτώσεις στις οποίες έχουν υπόνοια ότι ένα παιδί κακοποιείται ή παραμελείται.

Τέλος, με ειλικρινή συγκίνηση, ευχαρίστησε τους μαθητές και τους καθηγητές για την προσφορά τους και υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι άξιο συγχαρητηρίων για τα μαθήματα ανθρωπιάς που δίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News