Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Δείτε τι σχολείο σχεδίασαν στην Σουηδία... Πόσο μπροστά είναι οι άνθρωποι!

Μην μπείτε καν στη διαδικασία να συγκρίνετε με τις ελληνικές σχολικές μονάδες...

Ένα από τα καλύτερα σχολεία της Ευρώπης φαίνεται πως ίδρυσε το Swedish Free School Organization στη Σουηδία. Το σχολείο που ονειρεύεται κάθε μαθητής!

Οι αίθουσες είναι άλλοτε εντυπωσιακές τραπεζαρίες, άλλοτε υπέροχα μικρά καθιστικά, είτε τεράστιοι χώροι με βιβλία, αλλά και χώροι για τα multimedia μαθήματα.

Το σχολείο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Rosan Bosch.

Στο σχολείο Vittra Telefonplan οι μαθητές δεν είναι στριμωγμένοι σε βαρετές τάξεις - είναι ελεύθεροι να δουλέψουν τις εργασίες τους ανεξάρτητα ή με συνεργασία, να παίξουν, να εκφραστούν όπως θέλουν και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους. 


Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, σημαντικότερο απ' όλα είναι να υπάρχει ένα κλίμα περιέργειας και δημιουργικότητας για τους μαθητές.





E-Radio.gr

5 σχόλια:

  1. Ναι ρε παιδιά μπροστά είναι οι άνθρωποι,αλλά αυτό δεν είναι για όλους ή δεν είναι δημόσια παιδεία. Απευθύνετε μάλλον για λίγους σου μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι ειναι εκει η δημοσια παιδεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά το σχολείο...τα δικά μας είναι καλύτερα (σε κτίρια, εξοπλισμό, υποδομές, βιβλία, οργάνωση, εκπαιδευτικούς, πολιτική ηγεσία). Τι να μας πουν και οι Σουηδοί.
    ΥΓ: ........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς εδώ στην Χώρα μας καμαρώναμε την Υπουργό Παιδείας Διαμαντοπούλου που τα παιδιά μας μάθαιναν με φωτωτυπίες για να μην κουβαλάνε περιτό βάρος. Τι να μας που και οι Σουηδοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News