Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πήρε την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς

Αυτή η φορά είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη

Λίγα λεπτά πριν από τις 12:30 ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει, για δεύτερη φορά σε διάστημα σχεδόν 1,5 μήνα, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Μόνο που αυτή η φορά είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη.

Τώρα, όλα δείχνουν ότι η χώρα οδεύει ολοταχώς προς το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας υπό τη Νέα Δημοκρατία, ως νικήτρια των εκλογών της 17ης Ιουνίου και με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, που έχουν ρόλους κλειδιά. Το μοναδικό σημείο στο οποίο εμφανίζεται αδιαπραγμάτευτος ο Αντώνης Σαμαράς είναι η πρωθυπουργία. "Δε γίνεται να είναι άλλος" λένε από τη Συγγρού. Δύσκολα όμως αυτό θα "τορπιλίσει" τις προσπάθεις για κυβέρνηση... "εθνικής Ελλάδος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΣΑΜΑΡΑ:

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Θα επιδιώξω αμέσως να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, μακράς πνοής με τα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, στο ευρώ και πιστεύουν ότι τηρώντας τις δεσμεύσεις μας θα πρέπει ταυτόχρονα να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προκειμένου να ξεφύγει ο ελληνικός λαός από τη βασανιστική σημερινή πραγματικότητα της ανεργίας και των απίστευτα μεγάλων δυσκολιών που περνά κάθε ελληνική οικογένεια.
Ταυτόχρονα, κύριε Πρόεδρε, πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι αποφασιστική στο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής, η οποία απειλεί πλέον την κάθε οικογένεια, όχι μόνο από την πλευρά της οικονομίας αλλά και από την πλευρά της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη και είναι επίσης ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί αμέσως.
Πιστεύω κύριε Πρόεδρε ότι η εθνική συνεννόηση είναι επιβεβλημένη απ’ όλους. Θα ξεκινήσω βλέποντας από τις 14:00 τους πολιτικούς αρχηγούς και πιστεύω πως υπάρχουν τα περιθώρια για επιτυχία.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε πρόεδρε θέλω να σας συγχαρώ ακόμη μια φορά για την επιτυχία και θέλω να υπογραμμίσω αυτό που είπατε και να το επαναλάβω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης. Η χώρα δε μπορεί να μείνει ούτε μια χώρα ακυβέρνητη

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Και αυτό ζητά ο ελληνικός λαός πέρα και πάνω από κόμματα.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Οπωσδήποτε. Και τα πράγματα είναι κρίσιμα ώστε μονάχα μια κυβέρνηση μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Σας εύχομαι να έχετε επιτυχία στην προσπάθεια που θα κάνετε για το σχηματισμό κυβέρνησης. Είμαι βέβαιος ότι θα πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και καθήκον που όλοι μας έχουμε απέναντι στον ελληνικό λαό.

---
Πηγή: NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News