Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Οι 12 + 1 φορολογικές εντολές της Τρόικας

Ποιες παρεμβάσεις ζητεί η τρόικα στο φορολογικό πακέτο του υπομνήματος που παρέδωσε στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ

Μέτρα κυρίως διαρθρωτικού χαρακτήρα περιλαμβάνει το φορολογικό πακέτο του υπομνήματος που παρέδωσε η τρόικα στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ.

Εκτός από την οριζόντια αύξηση-σοκ των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, μέτρο το το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής διευκρίνισε ότι δεν θα ισχύσει, στις «εντολές» της τρόικας δεν περιλαμβάνονται φοροεισπραχτικά μέτρα, ενώ εντύπωση προκαλεί το αίτημα για την ανάκληση των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο προσχέδιο του νέου μνημονίου που είδε το φως της δημοσιότητας, οι ελεγκτές της τρόικας απαιτούν:

Αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων κατά 25% αναδρομικά από την 1-1-2012

Απαγόρευση στο εξής νέων ρυθμίσεων φορολογικών αμνηστιών(όπως η περαίωση)

Ανάκληση ευνοϊκών ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων και ασφαλιστικών εισφορών

Αντικατάσταση διευθυντών που δεν έχουν επιτύχει τους στόχους

Αλλαγή των προϊσταμένων των φορολογικών υπηρεσιών κάθε ένα με δυο χρόνια

Εξέταση από την Ανεξάρτητη Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος των δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων των αξιωματούχων της διοίκησης εσόδων

Προετοιμασία ενός πλήρως ανεπτυγμένου σχεδίου ενάντια στη διαφθορά

Ληψη μέτρων για τη βελτίωση της είσπραξης των εισφορών

Εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την προστασία όσων καταγγέλλουν υποθέσεις διαφθοράς στις αρχές

Αλλαγή του ποινικού κώδικα για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας προκειμένου να καλύπτονται και περιπτώσεις κρατικών λειτουργών στο πλαίσιο ή και εκτός των καθηκόντων τους.

Επιτάχυνση εκδίκασης των υποθέσεων που αφορούν σε εκπρόθεσμες οφειλές. Συγκεκριμένα, επί παραδείγματι, να οριστεί δικάσιμος για αυτές τις υποθέσεις, ως ακολούθως : 50% έως τα τέλη Ιουνίου του 2012, 85% έως τα τέλη του 2012, και πλήρης εκκαθάριση έως το Μάρτιο του 2013, με την προτεραιότητα να δίνεται στις υποθέσεις που αφορούν σε μεγάλα ποσά, άνω του ενός εκατ. ευρώ).

Να περάσει από το πολιτικό επίπεδο στο υπηρεσιακό επίπεδο ο έλεγχος των φορολογικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, ζητούν την τοποθέτηση ανεξάρτητου από την πολιτική ηγεσία Γενικού Γραμματέα

Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων ο οποίος θα είναι ειδικός σε θέματα φορολογίας.

Σύσταση των υπηρεσιών εσωτερικών υποθέσεων που καθιερώθηκαν με νόμο του 2011.

---
Πηγή: voria.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News