Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Με «ανταρσία» απειλούν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Με «ανταρσία» απειλούν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι με επιστολή τους στον πρωθυπουργό εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το περιεχόμενο και την αποτελεσματικότητα του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος το οποίο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.
Oι βουλευτές κοινοποιούν την αμφιβολία τους για το εάν αυτό το πρόγραμμα μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση, ζητούν εξηγήσεις για την μεγάλη...
απόκλιση στους στόχους, στον ένα χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου, ενώ θίγουν και το ζήτημα των αποφάσεων για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης» αναφέρεται συγκεκριμένα στην αρχή της επιστολής.

«Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο. Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σ’ ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί;» διερωτώνται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τονίζουν: "Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης. Είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι ζήτημα πατριωτισμού, Δημοκρατίας και ευθύνης και συνέπειας. Είναι η στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών".

Αίτημα των βουλευτών είναι μεταξύ άλλων να μην έρθει ως ένα άρθρο το μεσοπρόθεσμο στη Βουλή, αλλά να υπάρχει η δυνατότητα διαφωνίας ή συμφωνίας σε συγκεκριμένα σημεία του-άρθρα, όπως ισχύει για κάθε νομοσχέδιο. "Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμόστις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή", αναφέρουν χαρακτηριστικά οι 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αντίστοιχο αίτημα πάντως είχε υποβάλλει ουσιαστικά και ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, αλλά είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση.

Με την επιστολή ζητείται ακόμη η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητηθεί το πολιτικό πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και η στόχευσή του, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ζητήματα.

Κατά μία εκδοχή, ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιθυμούσαν να συμπεριληφθεί στην επιστολή και προειδοποίηση προς την ηγεσία του κόμματος ότι εάν απορριφθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις τους προτιμούν να παραιτηθούν παρά να υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα! Εξυπακούεται ότι κάτι τέτοιο, εάν συμπεριλαμβανόταν θα άνοιγε τον δρόμο για τις κάλπες.

Στους βουλευτές που υπέγραψαν την συγκεκριμένη επιστολή συμπεριλαμβάνονται οι: Τ. Αντωνίου, Γερανίδης, Σαλαγιάννης, Καϊλή, Γιαννακά, Ρομπόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Κουκουλόπουλος, Καρτάλης, Ρεντάρη, Νασιώκας, Τζελέπης, Κουρουπλής, Μερεντίτη κ.α.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Η επιστολή των 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που αν και δεν αναγράφει παραλήπτη, σαφέστατα απευθύνεται στον πρωθυπουργό, μονοπώλησε και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είχε πλήρη άποψη για το περιεχόμενό της.

«Η έκφραση αγωνίας των βουλευτών και οι εκφράσεις των βουλευτών αποτελούν το οξυγόνο της πολιτικής ζωής» αρκέστηκε να σχολιάσει ο κ. Πεταλωτής και συμπλήρωσε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν επανειλημμένα εκφράσει τις απόψεις τους στα όργανα του κόμματος και κυρίως στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο του» και ότι όλοι, και οι βουλευτές, είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας.

---
Πηγή: star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News