Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Καρασμάνης: "Απαραίτητη η παραμονή του Α.Τ στη Κρύα Βρύση"

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε υπόμνημα στη Βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης.
Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Βουλευτής, οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι και αναστατωμένοι από την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με την ενδεχόμενη απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης και δικαιολογημένα απαιτούν τη συνέχιση της λειτουργίας του, έπειτα μάλιστα και από τα τελευταία πολλαπλά κρούσματα παραβατικών ενεργειών που έχουν συμβεί ( κλοπές, μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών κλπ ).

Τέλος, ο Γιώργος Καρασμάνης υπενθυμίζει ότι για το ίδιο θέμα είχε καταθέσει την υπ’ αριθ. 805/05-08-2010 ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητούσε όχι απλά τη συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω Αστυνομικού Τμήματος, αλλά και την άμεση ενίσχυσή του προκειμένου να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες για την αποτροπή των φαινομένων εγκληματικότητας και παραβατικότητας, ώστε όλοι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής να νιώθουν και να είναι ασφαλείς.
Στην ερώτηση αυτή του Βουλευτή έχει δοθεί μάλιστα από τον αρμόδιο Υφυπουργό κύριο Βούγια απάντηση που μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της νέας δομής των αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, ο βασικός προσανατολισμός του οποίου συνίσταται στη δημιουργία δυναμικότερων, αποτελεσματικότερων και με μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες υπηρεσιακών μονάδων, οι οποίες θα εξασφαλίζουν την ορθολογικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση του συνόλου του προσωπικού και των διαθέσιμων μέσων. Στο σχεδιασμό αυτό, στον οποίο περιλαμβάνεται και η αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Ν. Πέλλας, θα συνεκτιμηθούν και αξιοποιηθούν αναλόγως και οι μεταβολές που επήλθαν στη διοικητική διαίρεση της χώρας με την ψήφιση του Ν. 3852/2010 ( Πρόγραμμα Καλλικράτης ).
Αυτονόητο, ωστόσο είναι ότι ο σχεδιασμός αυτός θα πραγματοποιηθεί με τη σύνεση και την υπευθυνότητα που απαιτείται και με βάση τις πραγματικές αστυνομικές ανάγκες κάθε περιοχής, ώστε η υλοποίησή τους να εξελιχθεί και να ολοκληρωθεί ομαλά και στον κατάλληλο χρόνο ».


---
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News