Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

«Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού»

ΘΕΜΑ: «Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού».

Τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με φορείς υλοποίησης τις Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων της χώρας μας.

Ειδικότερα στο Ν. Πέλλας, όλα αυτά τα χρόνια που εφαρμόζονται σ’ όλους τους Δήμους, έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση από εκατοντάδες ενήλικους και παιδιά που απολαμβάνουν τα οφέλη της άθλησης που τους παρέχεται χωρίς μάλιστα να έχουν οικονομική επιβάρυνση, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστούμε τη σημερινή δύσκολη συγκυρία που βιώνουν οι πολίτες της χώρας μας.

Παρατηρείται όμως το φαινόμενο να οφείλει η Πολιτεία την δεύτερη δόση του έτους 2007-2008 καθώς και την πρώτη και δεύτερη δόση του 2008-2009 ( ενώ έχει καταβάλει την πρώτη δόση του 2010 ), γεγονός που έχει φέρει σε δυσχερή οικονομική θέση τους εργαζόμενους στα προγράμματα αυτά, αφού μόνο η καλή διάθεση των Δήμων δεν επαρκεί για την πληρωμή τους.

Επειδή μετά την ψήφιση του Καλλικράτη, η αλλαγή των διοικητικών ορίων των Δήμων και οι συγχωνεύσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων που θα γίνουν από την νέα χρονιά, ενδέχεται να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθεια αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα συγκεκριμένα προγράμματα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί,
Εάν προτίθενται να προβούν στις επείγουσες ενέργειες, ώστε μέχρι το τέλος της χρονιάς να εξοφληθούν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όλα τα οφειλόμενα, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού στους Δήμους του Ν. Πέλλας αλλά και ολόκληρης της χώρας;

Ο Ερωτών,
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News