Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας

Από τις αρχές Οκτωβρίου ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από διευθυντές σχολικών μονάδων που αφορούσαν στην μετακίνηση μαθητών/τριών από και προς τις σχολικές μονάδες. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του νέου σχολικού έτους τα ταξί που εκμισθώνονται από τη Νομαρχία και μετακινούν μαθητές/τριες ειδικών σχολείων, νηπιαγωγείων και της πρώτης τάξης του Δημοτικού, δεν εκτελούν τα δρομολόγια.

Παρά τις ενέργειες που έγιναν και τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται με αποτέλεσμα τα παιδιά να στερούνται της εκπαίδευσης που δικαιούνται, η οποία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρές εκπαιδευτικές ελλείψεις, ανατρέπει τον οικογενειακό, εργασιακό και οικονομικό προγραμματισμό των οικογενειών αφού πρέπει κάποιος να παραμείνει στο σπίτι για τη φύλαξη των παιδιών. Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος διαμαρτύρεται έντονα προς κάθε αρμόδιο φορέα και εκφράζει την ανησυχία του:

1. Αν το «Νέο Σχολείο» είναι το «Σχολείο Αδιαφορίας προς το Μαθητή».
2. Αν τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση την επιβαρύνονται για μια ακόμη φορά οι γονείς.
3. Αν η ασφάλεια της ζωής των μαθητών/τριών μας και η εκπαίδευσή τους, έχει για κάποιους μηδενική αξία.

---
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News