Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Debate Π.Ζέρζη - Χ.Μπίνου στο Aridaia News

Το Aridaia News πραγματοποίησε debate μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων Αλμωπίας!

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε τέσσερις κοινές ερωτήσεις.
Οι ερωτήσεις δόθηκαν και στους τέσσερις διεκδικητές του Δήμου (Ζέρζη, Μπίνο, Πασόη, Φτίκα), ωστόσο μόνο οι δύο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Aridaia News.

Δείτε τις απαντήσεις που έδωσαν οι Πέτρος Ζέρζης και Χρήστος Μπίνος, νυν και πρώην Δήμαρχοι Αριδαίας!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αμέσως μετά την ενδεχόμενη νίκη σας στις εκλογές του Νοέμβρη;

Πέτρος Ζέρζης: Η επόμενη μέρα των εκλογών, σε περίπτωσή νίκης του συνδυασμού μας, θα μας βρει μπροστά στη μεγάλη πρόκληση που λέγεται Καλλικράτης.
Όπως γνωρίζετε, το διακύβευμα της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη είναι τεράστιο. Δημιουργείται ο νέος, μεγάλος Δήμος Αλμωπίας, με έκταση πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα και περισσότερους από 40 οικισμούς.
Το όραμά μας για το νέο Δήμο είναι ένα όραμα ανάπτυξης, δημιουργίας υποδομών, βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Ένα όραμα που προϋποθέτει σκληρή και μεθοδική δουλειά, χωρίς χρονοτριβές και θριαμβολογίες.

Χρήστος Μπίνος: Το πρώτο πράγμα που θα κάνω με το πέρας των εκλογών είναι να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, υποψηφίους και συμπολίτες μου. Να σηκώσουμε μανίκια και να δουλέψουμε δικαιώνοντας τους συμπολίτες μας για τη ψήφο τους.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την τετραετία που πέρασε και τι προβλέπετε για αυτήν που έρχεται;

Χρήστος Μπίνος: Η σκέψη μου για την τετραετία που πέρασε είναι στα ΑΟΡΑΤΑ έργα του κ.Ζέρζη. Για τη νέα τετραετία «οραματιζόμαστε» αυτά να πάρουν σάρκα και οστά. Επιτέλους κάποιος πρέπει να δουλέψει. Πολλά έχασε μέχρι σήμερα ο δήμος μας. Η απραξία της δημοτικής αρχής είναι παροιμιώδης. Ο τόπος έμεινε πίσω. Στο νέο δήμο Αλμωπίας πρέπει να αλλάξει το σκηνικό. Χρειάζεται δράση, ρήξη με την αδιαφορία και την αδιαφάνεια.

Πέτρος Ζέρζης: H τετραετία που πέρασε ήταν κατά πολύ μια τετραετία νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου. Το 2007 παραλάβαμε ένα Δήμο σε κακή οικονομική κατάσταση και καταφέραμε να μειώσουμε τα χρέη του, χωρίς πρόσθετο δανεισμό και χωρίς την περικοπή υπαρκτών πόρων από τα ετήσια τεχνικά προγράμματα.
Για την επόμενη τετραετία δεσμευόμαστε να διαχειριστούμε με την ίδια υπευθυνότητα και διαφάνεια τα οικονομικά του νέου Δήμου και να υλοποιήσουμε έργα σημαντικών υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος μας, όπως η κατασκευή βιολογικών καθαρισμών στους πρώην Δήμους Αριδαίας και Εξαπλατάνου και η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Όρμας - Χιονοδρομικού Κέντρου.

Με ποια κριτήρια επιλέξατε τους ανθρώπους που συνθέτουν το ψηφοδέλτιό σας;

Πέτρος Ζέρζης: Ο Συνδυασμός “Δήμος Αλμωπίας, Ανοικτός Δήμος στον κόσμο” αποτελείται από εξαιρετικά στελέχη και με τιμά η στήριξή τους. Πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία έχουν ξεχωρίσει με την παρουσία τους, είτε συμμετέχοντας στα κοινά, είτε με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Είμαστε μια ομάδα με συνοχή που συνδυάζει την εμπειρία με τον ενθουσιασμό, τις γνώσεις με την αισιοδοξία. Το κυριότερο: όλοι μαζί μοιραζόμαστε το όραμα μας για ένα μεγάλο, εύρωστο Δήμο, ανοικτό στον κόσμο.

Χρήστος Μπίνος: Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων στο συνδυασμό μας είναι:
α) η γνώση
β) η εμπειρία
γ) η εντιμότητα
δ) η ολοκληρωμένη προσωπικότητα κάθε υποψηφίου
ε) η συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κοινωνικών ομάδων της Αλμωπίας μας.

Ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε κατά την επαφή σας με τον κόσμο της Αλμωπίας;

Χρήστος Μπίνος: Το κλίμα είναι θαυμάσιο. Η επαφή μου με τους πολίτες είναι καθημερινή. Η αποδοχή μας είναι μεγάλη. Όλα πηγαίνουν καλά και διεκδικούμε το καλύτερο εμπιστευόμενοι τους συμπολίτες μας.

Πέτρος Ζέρζης: Μέσα από την επαφή μας με τους πολίτες εισπράττουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη τους. Όπου πάμε, μας υποδέχονται με ενθουσιασμό. Το γεγονός αυτό προκαλεί σε όλους μας αλλά και σε μένα προσωπικά ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίηση.
Εμείς από την πλευρά μας συναισθανόμαστε τη βαριά μας ευθύνη. Δε θα τους απογοητεύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News