Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Ιδανική πρόταση για ένα απολαυστικό ορεκτικό

Υλικά για 2-4 άτομα 

- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 κουταλιές του γλυκού ταχίνι
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- Αλατοπίπερο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- Ελιές για γαρνίρισμα
- Πιτούλες ψημένες για σερβίρισμα

Εκτέλεση

- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπάτε τις μελιτζάνες με το πιρούνι και τις βάζετε σε ταψάκι, να ψηθούν για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

- Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και τις ξεφλουδίζετε. Βάζετε τη σάρκα της μελιτζάνας σε μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.

- Χτυπάτε για λίγα λεπτά, να γίνουν πουρές. Προσθέτετε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ πηχτό.

- Κατόπιν αδειάζετε σε μπολ, πασπαλίζετε με πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο λάδι και γαρνίρετε με ελιές και πιτούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News