Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Συνταγή: Ψάρι φιλέτο με λαχανικά

Ψάρι φιλέτο με λαχανικά

Διαβάστε λεπτομέρειες:
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό ψάρι φιλέτο (παγκάσιους, γλώσσα, πέρκα)
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
2 μέτριες πατάτες,
2 κόκκινες πιπεριές,
2 μέτριες ντομάτες,
2 κόκκινα κρεμμύδια,
1/3 φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
2-3 φυλλαράκια μαϊντανό,
ρίγανη,
αλάτι.

EKTΕΛΕΣΗ
Αν θα χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο ψάρι, το αφήνετε πρώτα να ξεπαγώσει για να μην προσθέσει έξτρα υγρά στο φαγητό.
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις ξεπλένετε και τις κόβετε σε οριζόντιες φέτες. Ξεπλένετε τις πιπεριές, τις ντομάτες και τις κόβετε σε ροδέλες. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Στη συνέχεια, βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε μια στρογγυλή φόρμα με ελατήριο (22Χ27εκ.), αφήνοντας τις άκριες της να εξέχουν από το σκεύος. Στη συνέχεια, αρχίζετε να στήνετε το φαγητό. Καλύπτετε τον πάτο της φόρμας με φέτες από πατάτα. Τις αλατίζετε και πασπαλίζετε με ρίγανη. Συνεχίζετε με το φιλέτο ψαριού, το οποίο επίσης αλατίζετε και πασπαλίζετε με ρίγανη. Ακολούθως, τοποθετείτε τις ροδέλες ντομάτες και από πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού και πιπεριάς. Ύστερα, ρίχνετε πάνω από όλα τα υλικά ελαιόλαδο, αλάτι και πασπαλίζετε με ρίγανη. Στρώνετε ακόμη μια σειρά με τα ίδια υλικά (πατάτες, ψάρι, ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριά, λάδι, αλάτι και ρίγανη).
Ρίχνετε στο φαγητό το κρασί και διπλώνετε την αντικολλητική λαδόκολλα (να γίνει σαν πακετάκι). Καλύπτετε την επιφάνεια της φόρμας με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Μετά ξεσκεπάζετε το φαγητό, ανοίγετε προσεκτικά τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει λίγο το φαγητό, αφαιρείτε το ελατήριο και το μεταφέρετε προσεκτικά με τη λαδόκολλα σε μια ωραία πιατέλα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News