Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση των πληγέντων πλημμυροπαθών του Δήμου Αλμωπίας από τις φυσικές καταστροφές του 2023


Δήλωση του Βουλευτή Πέλλας της ΝΔ Λάκη Βασιλειάδη:

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έκανε δεκτό το αίτημα και την αίτηση θεραπείας του Δήμου Αλμωπίας σχετικά με τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν πολίτες – κατοίκους της περιοχής τον Ιανουάριο του 2023. Αρχικά το αίτημα είχε κριθεί εσφαλμένα εκπρόθεσμο και πλέον το υπουργείο θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να το εξετάσει εκ νέου.

Για το θέμα αυτό είχα σταθερή επικοινωνία με τη διοίκηση του υπουργείου ενώ είχα απευθύνει και κοινοβουλευτική αναφορά προς τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα του Δήμου, αφού πρόκειται για την βοήθεια πληγέντων πολιτών που είχαν αιτηθεί και εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή.

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύει πως δεν κωφεύει στα δίκαια αιτήματα. Η αναγνώριση του αιτήματος ως εμπρόθεσμου αποτελεί μια δικαίωση για τον Δήμο και φυσικά για τους πολίτες. Έμπρακτα, σε μια ακόμα υπόθεση η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου, επιλύει ένα εμπεριστατωμένο και δίκαιο αίτημα. Συνεχίζω να παρακολουθώ την εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί και η διαδικασία της έγκρισης του αιτούμενου ποσού.

1 σχόλιο:

  1. Άμα ανοίγει μέχρι τον επόμενο κατακλυσμός του Νώε θα κοντεύει να κλείσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News