Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση GPO: Πέρασε τον πήχη του 33,5% η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ


Η αντεπίθεση της ΝΔ φέρνει αποτελέσματα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» το κυβερνών κόμμα προηγείται στην «κούρσα» των ευρωεκλογών με ποσοστό 33,6%. Ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, ΠΑΣΟΚ 13,5%, Ελληνική Λύση 9,1%, ΚΚΕ 8,8%, Νίκη 3,4%, Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, Νέα Αριστερά 2,7% κα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Στο ερώτημα «ποιον από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε» ο Γιώργος Αυτιάς προηγείται με 40% και ακολουθούν (στην πρώτη «ενδεκάδα») η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Πύρρος Δήμας, ο Φρέντι Μπελέρης, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Θανάσης Εξαδάχτυλος, η Βούλα Πατουλίδου.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Μαρία Σπυράκη και στη συνέχεια το προβάδισμα έχουν: η Βίκυ Φλέσσα, η Νόνη Δούνια, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Σπύρος Καρανικόλας και με μικρότερα ποσοστά επιλογής ακολουθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Επισημαίνεται πως η έρευνα διεξήχθη αμέσως μετά την ανακοίνωση του συνόλου των ευρωβουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου που απέκλεισε του Σπαρτιάτες.

Σε κάθε περίπτωση, και αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει τις τάσεις που έχουν καταγράψει όσες έχουν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες. Η ΝΔ είναι πρώτη ενισχύοντας τη δύναμή της και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κατοχυρώνει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ, που φιλοδοξούσε να κάνει την ανατροπή στους συσχετισμούς εντός της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News