Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Μανιτάρια μαριναρισμένα με βαλσάμικο - Νόστιμο και πανεύκολο ορεκτικό


Νόστιμο και πανεύκολο ορεκτικό

Υλικά

  • 700 γρ. μικρά ολόκληρα λευκά μανιτάρια ή μεγαλύτερα μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 5 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού (αντικαταστήστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Για τη μαρινάδα βαλσάμικου: 4 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι, 3 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάλτε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και ανακατέψτε με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σκόρδο και ανακατέψτε ξανά.
  • Ψήστε 35 λεπτά, ανακατεύοντας καλά στα 20 λεπτά, ή μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  • Ενώ είναι ζεστά, μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ (μαζί με όλους τους χυμούς). Προσθέστε το βαλσάμικο και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
  • Αφήστε τα μανιτάρια να κρυώσουν και μαρινάρετε για 2 ώρες (χωρίς κάλυμμα), ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, ή για ακόμα καλύτερη γεύση, μαρινάρετε όλη τη νύχτα (σκεπασμένα στο ψυγείο μόλις κρυώσουν).
  • Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News