Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Δρόμοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Π.Ε. Πέλλας - Εκδήλωση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας»


Οδικά, σιδηροδρομικά και συγκοινωνιακά δίκτυα

Μία εκδήλωση – στρογγυλό τραπέζι συζήτησης οργανώνει η περιφερειακή παράταξη “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας”, την Πέμπτη 25 Απριλίου, το απόγευμα (7.30μμ), στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας, με τίτλο “ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ – Οδικά, σιδηροδρομικά και συγκοινωνιακά δίκτυα”.

Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας; Γιατί ενώ περιμέναμε προαστιακή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, κατέληξε να υπολειτουργεί και το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο; Γιατί εγκαταλείφθηκε η προοπτική κάθετου άξονα με την Εγνατία είτε στο ύψος της Αλεξάνδρειας είτε στο ύψος της Βέροιας, ώστε να συνδέσει την Πέλλα και με τις όμορες περιοχές της Ημαθίας που παρουσιάζουν ανάλογη οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα; Πώς προωθείται η διασυνοριακή σύνδεση της Πέλλας στον βορρά;...

Αυτά και άλλα ανάλογα ερωτήματα στοχεύει να θίξει η εκδήλωση για να σπάσουμε τη συγκοινωνιακή απομόνωση που βιώνει η Πέλλα. Οι κάτοικοί της και ο τεράστιος όγκος και η ποικιλία των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή χρειάζονται ζωτική πρόσβαση στα συγκοινωνιακά δίκτυα, ώστε να ξαναδώσουν ανάσα στην αναπτυξιακή της προοπτική!

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

- Γιάννης Μυλόπουλος, Καθηγητής ΑΠΘ, επικεφαλής παράταξης “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας”

- Φώτης Χατζόγλου, Περιφερειακός Σύμβουλος Πέλλας παράταξης “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας”

- Γιάννης Τσουγκράκης, Μέλος της “Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Πέλλας”

- Βαγγέλης Κυριακού, Ειδικός Διαχείρισης Προορισμών & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Συντονιστής της παράταξης “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας” στην Πέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News