Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Νηστίσιμη συνταγή για μηλόπιτα με τρία υλικά - Χωρίς ζάχαρη, ό,τι πρέπει για την απογευματινή λιγούρα


Αν νηστεύετε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα στερηθείτε τις νόστιμες λιχουδιές. Γι' αυτό και βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για νόστιμη μηλόπιτα, με μόλις τρία υλικά. Αφράτη, αρωματική και γευστική, παρόλο που δεν έχει ζάχαρη.

Η συνταγή του Γαβριήλ Νικολαϊδη και απαιτεί ελάχιστα λεπτά προετοιμασίας. Θα την απολαύσετε με τον απογευματινό καφέ, τον πρωινό ή για σνακ στο γραφείο και στο σχολείο για τα παιδιά. Το μόνο σίγουρο είναι πως την εν λόγω μηλόπιτα θα την κάνετε ξανά και ξανά, ακόμα κι αν δεν είναι περίοδος νηστείας.

Υλικά

  • 6 κόκκινα μήλα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 40 γρ. μέλι (20 για τα μήλα & 20 για τη φόρμα)

Εκτέλεση

  • Κόψτε τα έξι μήλα σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο ή με ένα μαχαίρι.
  • Μεταφέρετε τις φέτες σε ένα μπολ και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ, 20 γρ. μέλι και ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια ψήστε σε μια φόρμα σιλικόνης για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με παγωτό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News